Real Estate Ultimele stiri

Wallberg asigură finanțarea pentru Tower Two – al doilea turn rezidențial, cu un regim de înălțime de 16 etaje, din ansamblul XCity Towers

Dezvoltatorul arădean Wallberg a încheiat un contract de finanțare pentru construcția celui de-al doilea turn din ansamblul XCity Towers, primul cartier de turnuri rezidențiale din Timișoara, proiect în valoare de 75 de milioane de euro, care va totaliza 955 de apartamente. Dezvoltatorul a pregătit organizarea șantierului și a demarat lucrările de construcție, toate avizele necesare fiind deja obținute. În paralel, Wallberg finalizează construcția primului turn care va fi livrat în a doua parte a acestui an.

Tower Two va avea un regim de înălțime de 16 etaje și va cuprinde 148 de apartamente și o suprafață office  de 700 mp. Valoarea proiectului este estimată la 12.5 milioane de euro, din care suma de 7.3 milioane de euro este acoperită de contractul de finanțare încheiat cu Garanti Bank, unul din partenerii bancari ai grupului, încă din 2015. Numărul apartamentelor pe care Wallberg le construiește deja la Timișoara va urca la 287 de unități, la care se adaugă peste 300 de locuri de parcare, dar și o suprafață generoasă destinată spațiilor comerciale și o componentă office de 1.400 mp.

Mixul de apartamente integrează feedbackul din piață ținând cont de preferințele timișorenilor și va cuprinde mai multe tipuri de apartamente de tip studio, respectiv două și trei camere cu terase generoase sub formă de logie. Ca noutate, dezvoltatorul vine în întâmpinarea cererii ridicate pe segmentul cu 3 camere, cu un model optimizat și ergonomic, cu o suprafață de 64 mp utili și două balcoane. Dezvoltatorul păstrează în conceptul propus elementele pentru care este recunoscut – semnătura Wallberg – pereții cu zidărie dublă între apartamente și balcoanele de tip logie pentru un plus de confort și intimitate, caracteristici cu atât mai necesare cu cât munca de acasă devine o normalitate. Apartamentele cu două camere vor domina mixul propus, atât prin volum cât și prin varietatea de tipologii disponibile pentru a răspunde cât mai bine nevoilor de locuire ale timișorenilor tineri.

Decizia de a construi o clădire de 16 etaje în plină perioadă de pandemie, suprapunându-se totodată cu lucrările de finalizare a primului turn, vine ca urmare a succesului comercial înregistrat cu Tower One, apartamentele fiind contractate aproape în totalitate. În ceea ce privește construcția, Tower One se apropie de finalizare, fațada fiind deja terminată, iar lucrările actuale prevăd finisarea apartamentelor. Astfel, in ciuda restricțiilor din ultimele luni, prima clădire va fi predată la termenul prevăzut, construcția având un avans considerabil înainte de pandemie.

“Proiectul nostru se bucură în continuare de un interes crescut din partea cumpărătorilor, iar rezervările au decurs conform planurilor, chiar și în perioada stării de urgență, dar mai ales odată cu relaxarea măsurilor. De asemenea, încheierea noului contract de finanțare, în actualul context, confirmă colaborarea excelentă cu Garanti Bank, dar și faptul că suntem o companie sustenabilă generatoare de valoare adăugată și proiecte de calitate. Clienții apreciază modul în care experiența noastră pe piața rezidențială este transpusă în calitatea proiectului, compartimentarea ergonomică, conceptul propus și ne oferă încredere. Dacă Tower One este rezervat aproape în totalitate, estimăm ca până la finalul acestui an să precontractăm spre 60% din apartamentele din Tower Two și să demarăm cât mai repede al treilea turn din ansamblu. De altfel, 30% din apartamentele din noua clădire au fost deja precontractate. Concomitent, pregătim construcția celei de-a treia etape din proiectul Sunnyville din Brașov, unde ne aflăm în faza de autorizare “, subliniază Valentin Morar, CEO Wallberg.

XCity Towers are avantajul de a se afla la câteva minute de principalele zone de atracție ale orașului, dar se bucură, în același timp, de o localizare privilegiată, retrasă, într-o zonă verde, departe de agitația marilor bulevarde, oferind intimitate și siguranța unei vieți armonioase. Zona Bucovinei din Timișoara este una din cele mai bine cotate, dar și căutate zone din Timișoara, recunoscută pentru viața liniștită. Calea Torontalului completează calitățile de locuire prin accesul excelent, atât spre principalul hub comercial al orașului, cât și spre zonele office, dar și spre ieșirea înspre Mako și Szeged, locuri de petrecere a timpului liber preferate de timișoreni. XCity Towers cumulează astfel avantajele celor două zone, fiind aproape de tot ceea ce contează pentru a te bucura de viața în oraș, dar beneficiind de o oază de liniște și intimitate.

Wallberg este un dezvoltator cu o activitate de peste 16 ani pe piața din România, cu proiecte în Arad, Cluj, Brașov și Timișoara. În ultimii ani, dezvoltatorul a devenit recunoscut la nivel național pentru proiectul premium Arad Plaza, situat în centrul Aradului și finalizat în 2018, dar și pentru ansamblul Sunnyville din Brașov și XCity Towers din Timișoara.

Experiența dezvoltatorului este vastă pe segmentul rezidențial, cu peste 170.000 de mp construiți și investiții estimate de 100 de milioane de euro.

Related posts

Studio Moderna se mută în parcul de afaceri Sema Office

Ionut Oprea

Livadă ecologică de aluni, investiție cu fonduri europene în Ilva Mică

Stefana Muresan

P3 Logistic Parks a încheiat tranzacții pentru 58.637 m2 în prima jumătate a anului 2020

Ionut Oprea

Medisprof Cancer Center din Cluj-Napoca, investiție de 14 mil. euro, aşteaptă să intre în con­tract cu Casa pe centrul de radioterapie

redactia

Sustenabilitate, responsabilitate socială și implicare în contextul pandemiei: teme de dezbatere la „POSITIVE BUSINESS. A talk about sustainability and positive impact in business”

Transilvania Business

Au fost reluate înscrierile în programul Casa Verde: noi reguli pentru instalarea panourilor fotovoltaice cu bani de la stat

Papuc Irina

Americanii promit conectarea Mării Baltice cu Marea Neagră printr-o autostradă și cale ferată: de la Gdansk la Constanța

Ion Surdu

We are more than work! – Falk Pruscha, fost CEO al Star Transmission şi Star Assembly, ne împărtăşeşte impresiile experienţei sale în România

redactia

O nouă platformă de staţionare aeronave la Aeroportul Internațional Cluj

Stefana Muresan

Germanii deschid supermarketuri în lanț, pe final de an, în Transilvania

Nora Dumitrescu

AWAKE lansează AWAKE Spotlight și invită trupe și DJ să fie parte din line-up

Ligia Voro

Complexul muzeal Horea, pe lista investițiilor CJ Alba

Stefana Muresan

Producătorul de componente auto Preh România angajează 350 de oameni

redactia

Clujul va avea hub-uri educaționale în noile sale cartiere

Nora Dumitrescu

AdePlast pregăteşte deschiderea de fabrici noi la Craiova, Cluj-Napoca, Oradea şi Ploieşti

Stefana Muresan

Ambasadorul Irlandei, interesat de mediul de afaceri din Timis

Stefana Muresan

S IMMO intends to sell part of its German residential portfolio

Chipsuri de sfeclă de zahăr și praline imprimate 3D, printre cele 80 de produse prezentate de USAMV Cluj-Napoca, la Salonul ”Pro Invent 2019”

Stefana Muresan

UBB, singura universitate românească inclusă în cel mai recent clasament Times Higher Education

redactia

Red Bull Romania isi stabileste biroul in Unirii View

Stefana Muresan

Bucharest – skyline transformation 2025 | Nusco City, at home, near the office?

Ionut Oprea

Investiţie de 70 mil. lei pentru modernizarea a 35 km de drumuri judeţene în Sibiu

Stefana Muresan

Parcare subterană de 2.500 de metri pătrați în centrul istoric al Timișoarei. Primăria caută investitor privat

redactia

Juncker propune un summit al UE la Sibiu

Stefana Muresan

Leave a Comment