Alba Angajari Auto Industrie Lideri si afaceri Slider

În vremuri de criză, Star Assembly oferă oportunități de angajare

Star Assembly și Star Transmission, companii Mercedes-Benz AG, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent aproximativ 3.000 de angajați.

Timp de aproape două decenii, cele două unități de producție românești de la Cugir și Sebeș s-au dovedit un partener de încredere, iar experiența a arătat că standardele universale de calitate Mercedes-Benz sunt respectate în mod constant prin efortul remarcabil al echipei.

Unitatea de producție din Sebeș joacă un rol important în aprovizionarea fabricilor de autoturisme, iar transmisiile produse în România sunt integrate în aproape toate modelele Mercedes-Benz, portofoliul de produse fiind mai divers ca niciodată. În 2019, Sebeș a devenit prima locație care a fabricat cea mai recentă generație de transmisie – cea cu ambreiaj dublu și opt trepte de viteză, sau 8G-DCT, construită atât pentru acționare convențională, cât și pentru propulsie electrică. Sub același acoperiș, Star Assembly a pornit în acest an și producția cutiei 8G-DCT hibrid, fiind o etapă importantă către un viitor fără emisii de carbon.

Datorită cererii mari, începând cu luna august a acestui an, Star Assembly a crescut capacitatea producției transmisiei 8G-DCT, fapt ce a determinat adăugarea a încă unui schimb, creând astfel 145 de noi locuri de muncă. De asemenea, a fost o oportunitate foarte bună pentru a asigura temporar activitate pentru 70 de colegi prin detașarea de la Cugir, iar o parte dintre acești angajați vor continua să își desfășoare activitatea la Sebeș. Pentru a acoperi diferența de personal, Star Assembly caută colegi care să sprijine activitatea de producție a cutiei cu dublu ambreiaj 8G-DCT de la Sebeș. Conducerea companiei a depus eforturi susținute pentru ca niciun angajat să nu își piardă locul de muncă la Cugir.

În asumarea rolului de unic producător al acestei cutii și pentru a face față cererii, strategia de resurse umane continuă; ne bucurăm că la finalizarea programului de calificare Operator Montaj Linii Automate, celor 140 de absolvenți ai acestui program li se va oferi contract individual de muncă în cadrul Star Assembly.  Acest program s-a adresat tuturor persoanelor înscrise la AJOFM ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Pe durata celor 12 luni de calificare, ucenicii au lucrat cu tehnologie de ultimă generație. De asemenea, 20 de absolvenți ai școlii duale se vor alătura echipei, începând cu luna septembrie 2020 și vor avea parte de un viitor strălucit pe calea aleasă.

Transmisii de ultimă generație produse exclusiv la Sebeș

8G-DCT, transmisia în opt trepte cu dublu ambreiaj, este inaugurată la Sebeș in 2019 și aduce sistemul de propulsie al noii generații a clasei Mercedes-Benz compacte la un nou nivel – cu o creștere a capacității de cuplu și greutate redusă. „Este necesar să ne îmbunătățim constant și să fim parte din transformare. Competiția este acerbă.”, spune Klaus Eichhorn, director general Star Transmission & Star Assembly. Pornind de la clădirea propriu-zisă și până la instalarea liniilor și testele de producție, proiectul a presupus pregătiri intensive pentru a livra transmisiile Mercedes-Benz de calitate superioară.

„Angajamentul pe termen lung al Daimler în ceea ce privește dezvoltarea unităților de producție românești de la Sebeș și Cugir reprezintă o declarație puternică a credinței în echipa noastră, înalt calificată, precum și în implicarea și activitatea sa remarcabile. Suntem mândri să facem parte din familia powertrain și să putem contribui la modelarea viitorului comunității noastre.”, spune Klaus Eichhorn.

Related posts

Aproape 1,9 miliarde euro pentru CDR Centru în 2014-2020

Ligia Voro

Ian Worboys, CEO-ul P3 Logistic Parks, lansează prima carte pentru copii în memoria fiului său

redactia

Prima conferinta LIVE Pria Competiton are loc in 7 mai 2020, de la ora 11

Ionut Oprea

Transilvania Business va semna un parteneriat cu Global Connection International Media Group

Raluca Ursu

Airbus Helicopters, aproape 60 de comenzi, la Heli-Expo din Dallas

Stefana Muresan

Compania Astor-Valpet a împlinit 25 de ani

Stefana Muresan

Sibiul – capitala mondială a modei, Feeric Fashion Week revine

Ligia Voro

Ce competențe sunt necesare astăzi pe piața muncii?

Stefana Muresan

Măsuri Covid-19 în industria serviciilor pentru afaceri: angajații lucrează de acasă în 98% dintre companii

Ion Surdu

Încep lucrările de proiectare și execuție la Cabana de la Vadu Crișului

Traian Dan

SIBIU, A CAPITAL OF CULTURE ANIMATED BY MORE THAN ONE HUNDRED EVENTS. 2018 – A YEAR MARKED BY THE CENTENARY OF THE GREAT UNION

Stefana Muresan

Noi reguli privind drepturile de autor în mediul digital

Stefana Muresan

RIR Accesorii reprezintă cu succes Real Stampi în România

Transilvania Business

FOTO: Golf, soare și tentația hole-in-one la Transilvania Business Challenger

Ligia Voro

Mai multe orașe din România vor primi autobuze electrice, cu bani europeni, printr-un proiect al Ministerului Dezvoltării

Robert Bloancă

Noi membri integraţi în Consiliul de administrație al CCIFER

Stefana Muresan

Şcoala profesională trebuie să funcționeze ca o întreprindere

Bonusuri pentru orădenii care își plătesc taxele și impozitele online

Traian Dan

Industria auto: între criza sanitară și provocările tehnologice și de mediu

Transilvania Business

Top 10 cele mai eficiente orașe din România. Pe primele poziții: Oradea, Alba Iulia și Iași

Stefana Muresan

Salariul mediu net în construcţii a crescut cu 43%

Stefana Muresan

Asirom – vânzări dublate, profit în creștere

Stefana Muresan

Lăudată de Donald Tusk, Dacia anunță că face sute de angajări și investește peste 100 de milioane de euro

redactia

UAMT Oradea, venituri în creștere cu 18,31%

Stefana Muresan

Leave a Comment