Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Start la viitorul pod cu patru benzi peste Someș

Grupul austriac Strabag a demarat lucrările la obiectivul de traversare a râului Someș care va avea un design deosebit.

Asociația Pro Infrastructură (API) a redat, în premieră, o filmare aeriană cu viitorul pod hobanat cu 4 benzi de circulație peste râul Someș din municipiul Satu Mare. Acest proiect a fost adjudecat în aprilie de către Strabag pentru 141 de milioane de lei.

Lucrările au început în iulie, urmând a fi finalizate în doi ani și jumătate. Podul va avea doi stâlpi de susținere pe cele două maluri ale Someșului, fiind susținut cu ajutorul hobanelor.

“Salutăm astfel de investiții ce propun un design curajos și în același timp modern, cu un impact semnificativ pe plan local. Ne exprimăm speranța că toți actorii implicați în derularea proiectului, de la primărie, autorități locale și până la constructor vor gestiona cu profesionalism această investiție, devansând astfel termenul de finalizare a lucrărilor”, conform API.

Podul prevăzut peste râul Someş face legătura între Bd. Independenţei, cartierul Gelu, de pe malul stâng, şi Bd. Henri Coandă, de pe malul drept, în continuarea străzii Ştrandului.

Acesta va prelua o parte importantă din traficul ce se desfăşoară între zona de nord şi cea de sud a municipiului, reducând considerabil traficul actual de pe podul Decebal. Noul pod oferă şi posibilitatea preluării traseului drumului european E 81 care acum se desfăşoară pe podul Decebal.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În vremuri de criză, Star Assembly oferă oportunități de angajare

Articolul următor

S-a deschis Vama Borș II – Nagykereki, ce leagă Autostrada A3 cu M4 (Ungaria)

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share