Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a deschis Vama Borș II – Nagykereki, ce leagă Autostrada A3 cu M4 (Ungaria)

Vineri, 4 septembrie 2020, s-a deschis circulația pe sectorul Biharia – Borș al Autostrăzii Transilvania A3 (5,35km). Totodată, în prezența miniştrilor români, Bogdan Aurescu (Externe) şi Lucian Nicolae Bode (Transporturi), și ministrului de Externe al Ungariei, Peter Szijjártó, s-a inaugurat noul Punct de Trecere al Frontierei Borș II – Nagykereki, care interconectează autostrăzile A3, din România, şi M4, din Ungaria.

Astăzi, deschidem oficial traficul din ambele direcţii pe secţiunile de autostradă corespunzătoare A3 şi M4 şi inaugurăm, totodată, şi punctul de control la trecerea frontierei de pe teritoriul Ungariei. Doar printr-un dialog permanent, constructiv şi eficient, prin constituirea de grupuri de lucru în care să reunim expertiza celor două state vom reuşi să implementăm proiectele de infrastructură atât de necesare obiectivelor de conectivitate asumate de către România şi Ungaria la nivelul european”, a declarat Lucian Bode.
Vama Borș II este al doilea punct de trecere al frontierei României pe autostradă FOTO: TB

Porțiunea de autostradă inaugurată vineri reprezintă a doua conexiune a României cu rețeaua ungară și europeană de autostrăzi, după ce de la Nădlac.

Tot Selina-Trameco va construi și sectorul de autostradă Biharia – Chiribiș (28,55 km), al cărui contract a fost semnat pentru 326,5 milioane de lei. Urmează licitație pentru porțiunea de autostradă A3 Suplacu de Barcău – Chiribiş (26,35 km).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Start la viitorul pod cu patru benzi peste Someș

Articolul următor

Servicii IoT personalizate pentru Transilvania: Navigator Cloud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share