Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul strat de asfalt pe șoseaua de mare viteză dintre Mureș și Cluj

Constructorul Straco Grup București așterne în prezent straturile de asfalt pe tronsonul Câmpia Turzii – Chețani al autostrăzii Brașov – Cluj – Borș (A3).

“În ultimele doua luni avansul a fost semnificativ pe nodul Chețani, parte a lotului din județul Mureș. Antreprenorul a terminat în lucrările la terasamente și în aceste zile sunt așternute straturile de asfalt. În paralel va începe și montarea parapetului metalic și alte amenajări de siguranță rutieră”, a informat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Lucrările pe lotul de 15 km dintre județele Cluj și Mureș au fost reluate în iulie, după ce antreprenorul s-a înțeles cu subcontractorii.

“Aflat în insolvență și incapabil să continue lucrările cu efective proprii, Straco a căzut la înțelegere cu subcontractori specializați pe terasamente și structuri. Ne exprimăm speranța ca ei să fie plătiți la zi, fiind practic singura șansă de finalizare a acestui lot. 

CNAIR va trebui să achite lucrările executate cât mai prompt. Pe lotul vecin, Chețani – Iernut (18 km), antreprenorul Astaldi se apropie cu lucrările de finalizare.

Din păcate, acest lot va deveni utilizabil doar după finalizarea nodului rămas de executat pe lotul Straco. Finalizarea celor două loturi de 33 km va oferi șoferilor parcursul neîntrerupt a 110 km din A3, între Târgu-Mureș și Nădășel”, susținea Asociația Pro Infrastructură (API).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Baia Mare va avea conexiune aeriană cu Bucureștiul

Articolul următor

“Autostrada Iernut – Chețani va fi funcțională în câteva zile”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share