Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Mare va avea conexiune aeriană cu Bucureștiul

Compania low-cost Blue Air va opera din 12 septembrie pe ruta București – Baia Mare și retur.

Județul Maramureș se conectează astfel cu sudul țării, iar turiștii din capitală sau străini vor ajunge în Baia Mare în 55 de minute. Blue Air va opera curse regulate pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM) luni, miercuri, vineri și duminică.

Biletele pentru zborurile între București și Baia Mare și retur vor avea prețul minim de 48 de lei/sens. Orarul va fi următorul: 20:50 – plecare din București și aterizare în Baia Mare la 21:45; returul fiind programat la 22:45, în aceeași seară.

AIM a depus anul trecut o cerere cu finanțare europeană pentru construirea unui terminal pe două niveluri, de 10.000 mp, o investiție de 24 de milioane de euro. Consiliul Județean Maramureș a acordat 20 de milioane de lei AIM, 13 milioane fiind folosite pentru investiții. 

AIM se va axa pe dezvoltarea celor trei componente de trafic: cursele de linie, charter și cargo. Administrația și-a propus finalizarea documentației în vederea depunerii cererii de finanțare europeană, din fonduri nerambursabile, în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare, pentru construirea unui nou terminal. 

Acesta urmează să aibă o suprafață de 10.000 mp și să fie construit pe două niveluri, astfel încât să poată procesa atât pasageri cu zboruri interne, cât și externe. Pentru noul terminal sunt prevăzute dotări la cele mai înalte standarde, similare celor din aeroporturile moderne.

Potrivit studiului de fezabilitate, investiția pentru terminalul care ar urma să suplinească dezvoltarea aeroportului pentru următorii 20 de ani se va ridica la 24 milioane de euro, termenul de finalizare prevăzut fiind de doi ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Început în forță pe Autostrada Târgu-Mureș - Ungheni

Articolul următor

Primul strat de asfalt pe șoseaua de mare viteză dintre Mureș și Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share