Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Început în forță pe Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Compania de construcții Strabag (Austria) a realizat 6% din lucrare în decurs de o lună și jumătate de la începerea șantierului din Autostrada Transilvania (A3).

“Lucrările pe lotul Ungheni – Târgu Mureș au început cu doar o lună și jumătate în urmă dar antreprenorul a înregistrat deja un avans semnificativ de 6%. Decopertarea stratului de pământ vegetal a fost aproape finalizată pe toată lungimea șantierului și se lucrează deja la umpluturi și terasamente pe mai multe tronsoane”, a relatat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

După două rezilieri la activ, proiectul de 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi de circulație a fost recontractat către Strabag în mai 2020, pentru 192 de milioane de lei și 18 luni execuție.

În această primă etapă se realizează operațiuni de decopertare a stratului vegetal, stabilizare a terenului, umpluturi de pământ, drumuri de șantier, coloanele forate din fier beton pentru fundarea structurilor.

Asociația Pro Infrastructură (API) a prezentat în august o filmare aeriană cu primele lucrări. “Ne dorim ca acest proiect să avanseze într-un ritm alert, fără blocaje birocratice semnificative și să fie gata la finele anului 2021”, conform reprezentanților API.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-au redeschis cinematografele publice din Cluj-Napoca

Articolul următor

Baia Mare va avea conexiune aeriană cu Bucureștiul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share