Comunitate IT&C Turism Ultimele stiri

Endava a dezvoltat pro bono aplicația mobilă pentru Via Transilvanica

Endava, una dintre cele mai importante companii de software din România, prezentă pe piața locală cu șapte centre de livrare, a dezvoltat pro bono aplicația mobilă Via Transilvanica, disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android. Realizarea aplicației vine în contextul parteneriatului dintre Endava și Tășuleasa Social, demarat în 2018, când specialiștii Endava au dezvoltat platforma online pentru Via Transilvanica. Odată cu lansarea aplicației, Via Transilvanica a inaugurat cele mai noi tronsoane, din județele Mureș și Harghita, respectiv 285 de kilometri nou marcați. În total, traseul are 685 de kilometri, din 1.000, cât presupune proiectul.

 „Parteneriatul dintre Endava si Tășuleasa Social a apărut în mod natural, întrucât împărtășim aceeași cultură și suntem ghidați de aceleași valori. Obiectivul companiei noastre este de a crea un impact pozitiv în organizațiile clienților noștri, în comunitățile din care facem parte și, în același timp, de a genera oportunități de creștere și dezvoltare pentru oamenii care sunt alături de noi în acest demers. Ne dorim să continuăm acest parteneriat, creând un impact pozitiv in comunitățile din care facem parte, cu atât mai mult cu cât experimentăm o perioada fără precedent”, a declarat Isabela Buhai, manager regional Endava.

Aplicația Via Transilvanica – dezvoltată atât pentru iOS, cât și Android –  reprezintă un pas firesc ulterior creării website-ului viatransilvanica.com. Printre caracteristicile disponibile în aplicație se numără posibilitatea de a naviga virtual pe traseul Via Transilvanica, împărțit în șapte regiuni istoric‑culturale: Bucovina, Călimani, Terra Siculorum, Terra Saxonia, Valea Mureșului, Terra Daco‑Romana și Valea Cernei, respectiv cele zece județe pe care le străbate: Suceava, Bistrița‑Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Alba, Sibiu, Hunedoara, Mehedinți și Caraș‑Severin.

Fiind un instrument de ghidaj ce își propune să faciliteze experiența călătorului, aplicația oferă user-ului posibilitatea de a verifica diferitele puncte de interes de-a lungul traseului, de a-și stabili un traseu pe zonele marcate, de a consulta facilitățile existente, precum și de a le salva  pentru utilizare ulterioară in drumețiile lui. Mai mult, în aplicație se poate planifica o călătorie în funcție de timpul pe care excursionistul îl poate aloca drumeției, aceasta fiind adăugată ulterior în calendar.

„Se pun frecvent două întrebări când este vorba de Via Transilvanica. Când se va termina tot traseul și dacă se va face o aplicație Via Transilvanica? Dacă la prima întrebare este imposibil să răspundem în acest moment, la a doua așteptarea a luat sfârșit. Avem acum o unealtă pe care partenerul nostru digital Endava o pune la dispoziție. Sunt convins că aceasta va face parte din călătorie si că va face Calea Transilvanica o experiență de neuitat și un drum pe care să nu te poți rătăci. Mulțumesc echipa Endava!”, a declarat Alin Uhlmann Ușeriu, președintele Asociației Tașuleasa Social.

Atât website-ul, cât și aplicația au fost realizate cu un sistem care permite gestionarea conținutului într-un mod facil, astfel încât se pot adăuga câmpuri noi sau redenumi altele vechi, fără a fi necesară intervenția echipei de dezvoltare.

Endava România și Asociația Tășuleasa Social nu se află la prima colaborare, angajații Endava implicându-se activ, de-a lungul timpului, în sesiunile de împăduriri organizate de asociație, dar și ca voluntari ori participanți în cadrul competiției Via Maria Theresia, proiect susținut de companie în calitate de partener. În urmă cu doi ani, Endava a lansat și platforma online Via Transilvanica.

Related posts

Clujul, pe harta mondială a științelor exacte. Sprijin financiar de 450.000 de lei din partea CJ

Stefana Muresan

Cramele Recas, credit de 1,8 milioane de euro pentru dezvoltare

Stefana Muresan

Drumul Nordului – Maramureș, reabilitat cu fonduri europene; proiect în valoare de peste 51 mil. de euro

Stefana Muresan

Salice își mută producția în parcul Tetarom I

Nora Dumitrescu

Clinica de Fertilitate Polisano, singurul centru integrat de medicină materno-fetală din Transilvania

Ligia Voro

Cum puteţi călători sau parca în Timişoara. Turiştii străini din oraş au la dispoziţie un nou flyer care oferă informaţii

Robert Bloancă

Pizzarotti, pe ultima sută a autostrăzii Sebeș – Alba Iulia

Nora Dumitrescu

Finanțări de 30.000 de lei pentru Colegiul Național Avram Iancu din Ștei

Traian Dan

WESSLING România a lansat noua versiune a site-ului

Ligia Voro

CA Technologies, investiții de peste 1 miliard de dolari la nivel global

Stefana Muresan

Federația Patronilor Bihor organizează conferințe online pentru antreprenori

Traian Dan

Un restaurant din Ardeal vrea să fie primul Michelin din țară

Nora Dumitrescu

Cemacon Cluj şi-a majorat capitalul social cu 2,46 milioane lei

Stefana Muresan

Noua an­ve­lopă Win­ter­Con­tact TS 860 S oferă per­for­manță ”la rece”

Stefana Muresan

O firmă din Dej și una din Cluj vor realiza proiectul stațiilor de încărcare pentru viitoarele autobuze electrice din Timișoara

Robert Bloancă

Comerțul cu amănuntul, în creștere în România, față de statele UE

Papuc Irina

Transportatorul clujean SESE va angaja 50 de șoferi

Nora Dumitrescu

„River Park Residence”, concept de locuire modern în municipiul Reghin

Transilvania Business

Peste 160.000 de pasageri, în iulie, la Aeroportul Internațional Timișoara

Stefana Muresan

USAMV Cluj-Napoca participă la Central Park Wine Festival

Ligia Voro

Consiliul Județean aprobă finanțarea pentru construirea primei Săli Polivalente din Alba

Stefana Muresan

''Mihai Viteazul'' şi ''Alexandru Ioan Cuza'', noile aeronave tip Boeing ce vor intra din iunie în flota TAROM

Stefana Muresan

Iustina Pavel a câștigat a unsprezecea ediție a Cupei Academiei de Golf „Demis Papillon”  

Ligia Voro

ADP green building, premiu la BREEAM Awards 2021

Ionut Oprea

Leave a Comment