Comunitate IT&C Turism Ultimele stiri

Endava a dezvoltat pro bono aplicația mobilă pentru Via Transilvanica

Endava, una dintre cele mai importante companii de software din România, prezentă pe piața locală cu șapte centre de livrare, a dezvoltat pro bono aplicația mobilă Via Transilvanica, disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android. Realizarea aplicației vine în contextul parteneriatului dintre Endava și Tășuleasa Social, demarat în 2018, când specialiștii Endava au dezvoltat platforma online pentru Via Transilvanica. Odată cu lansarea aplicației, Via Transilvanica a inaugurat cele mai noi tronsoane, din județele Mureș și Harghita, respectiv 285 de kilometri nou marcați. În total, traseul are 685 de kilometri, din 1.000, cât presupune proiectul.

 „Parteneriatul dintre Endava si Tășuleasa Social a apărut în mod natural, întrucât împărtășim aceeași cultură și suntem ghidați de aceleași valori. Obiectivul companiei noastre este de a crea un impact pozitiv în organizațiile clienților noștri, în comunitățile din care facem parte și, în același timp, de a genera oportunități de creștere și dezvoltare pentru oamenii care sunt alături de noi în acest demers. Ne dorim să continuăm acest parteneriat, creând un impact pozitiv in comunitățile din care facem parte, cu atât mai mult cu cât experimentăm o perioada fără precedent”, a declarat Isabela Buhai, manager regional Endava.

Aplicația Via Transilvanica – dezvoltată atât pentru iOS, cât și Android –  reprezintă un pas firesc ulterior creării website-ului viatransilvanica.com. Printre caracteristicile disponibile în aplicație se numără posibilitatea de a naviga virtual pe traseul Via Transilvanica, împărțit în șapte regiuni istoric‑culturale: Bucovina, Călimani, Terra Siculorum, Terra Saxonia, Valea Mureșului, Terra Daco‑Romana și Valea Cernei, respectiv cele zece județe pe care le străbate: Suceava, Bistrița‑Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Alba, Sibiu, Hunedoara, Mehedinți și Caraș‑Severin.

Fiind un instrument de ghidaj ce își propune să faciliteze experiența călătorului, aplicația oferă user-ului posibilitatea de a verifica diferitele puncte de interes de-a lungul traseului, de a-și stabili un traseu pe zonele marcate, de a consulta facilitățile existente, precum și de a le salva  pentru utilizare ulterioară in drumețiile lui. Mai mult, în aplicație se poate planifica o călătorie în funcție de timpul pe care excursionistul îl poate aloca drumeției, aceasta fiind adăugată ulterior în calendar.

„Se pun frecvent două întrebări când este vorba de Via Transilvanica. Când se va termina tot traseul și dacă se va face o aplicație Via Transilvanica? Dacă la prima întrebare este imposibil să răspundem în acest moment, la a doua așteptarea a luat sfârșit. Avem acum o unealtă pe care partenerul nostru digital Endava o pune la dispoziție. Sunt convins că aceasta va face parte din călătorie si că va face Calea Transilvanica o experiență de neuitat și un drum pe care să nu te poți rătăci. Mulțumesc echipa Endava!”, a declarat Alin Uhlmann Ușeriu, președintele Asociației Tașuleasa Social.

Atât website-ul, cât și aplicația au fost realizate cu un sistem care permite gestionarea conținutului într-un mod facil, astfel încât se pot adăuga câmpuri noi sau redenumi altele vechi, fără a fi necesară intervenția echipei de dezvoltare.

Endava România și Asociația Tășuleasa Social nu se află la prima colaborare, angajații Endava implicându-se activ, de-a lungul timpului, în sesiunile de împăduriri organizate de asociație, dar și ca voluntari ori participanți în cadrul competiției Via Maria Theresia, proiect susținut de companie în calitate de partener. În urmă cu doi ani, Endava a lansat și platforma online Via Transilvanica.

Related posts

Premiile Astra Film Festival 2018. I Am Another You, mare câștigător

redactia

UPDATE. Mesajul FOREN 2018 va fi conturat în cadrul unui workshop

Ligia Voro

Satu Mare și Hunedoara, printre primele județe unde tinerii fermieri primesc teren agricol în suprafață de 50 ha

Ion Surdu

Top căutări despre Sibiu la nivel local și internațional

A. I.

Transgaz vrea să cumpere Vestmoldtransgaz din Republica Moldova

Stefana Muresan

PRIMER anunță o criză a medicamentelor fabricate în România: Explozie a preţului materiilor prime fabricate în China

Papuc Irina

Concluzii după cea mai importantă conferință dedicată concurenței 

Ligia Voro

900.000 de euro pentru drumul ce leagă Calea Aradului de Piața 100 (Obor)

Traian Dan

Primul incubator digital din România, lansat la Cluj

Stefana Muresan

25 pentru Cultură. Directorul Muzeului ASTRA din Sibiu i-a transmis premierului măsurile economice pentru ca sectorul cultural să depășească efectele crizei

Ion Surdu

Farmaciile partenere Benefica, și mai aproape de pacienți

Nicolae Pop

Centura din zona Turzii va fi legată la Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Fabricile Simex vor produce mobilă cu energie solară

Nora Dumitrescu

Fuziuni și achiziții în România: 19 tranzacții în primul trimestru al anului

Ion Surdu

ANAF atenționează: posibile fraude prin sms

Ligia Voro

FOTO: CardioNET, motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi

Ligia Voro

Conferinta: Mobilitatea viitorului la Sibiu

Ionut Oprea

Grupul Taparo și-a lansat divizia medicală din Maramureș

Nora Dumitrescu

Nou lider în economia Maramureșului. Aramis bate Eaton

Nora Dumitrescu

Fermierii bihoreni au primit peste 3,2 milioane de lei pentru motorină

Traian Dan

Tratamentul pacienţilor cu accident vascular cerebral acut, posibil în 31 de noi spitale

redactia

Claudia Indreica: “Digitalizarea va reduce bugetarii, cu inserarea lor în mediul privat”

Nora Dumitrescu

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Papuc Irina

Sectorul energetic și cel bancar, cele mai atractive pe bursă anul viitor

Stefana Muresan

Leave a Comment