București Real Estate Slider Ultimele stiri

Abonamente digitale la spatii de lucru, oriunde?

Andrei Crețu lansează Pluria, prima platformă B2B care oferă acces la o rețea extinsă de spații de lucru. Pluria se lansează simultan în București, Cluj-Napoca, Berlin și Madrid.

Companiile au acum la dispoziție un serviciu de tip abonament care permite accesul angajaților în spații de lucru variate disponibile în rețeaua Pluria, prima platformă B2B dedicată exclusiv acestui segment la nivel internațional. Platforma se lansează simultan în București, Cluj-Napoca, Berlin și Madrid, pentru prima fază de dezvoltare compania investind 200.000 de euro. Proiectul a fost demarat de Andrei Crețu, co-fondator 7card.

Serviciul este livrat prin intermediul unei aplicații mobile, disponibilă în Google Play și AppStore în septembrie. În plus, companiile au parte de vizibilitate, transparență și control asupra activității angajaților, prin intermediul interfaței de administrare a Pluria.

“Modelul de business este unul simplu și intuitiv. Aducem împreună companiile și spațiile de lucru. Pentru companii, Pluria este instrumentul prin care angajatorii pot facilita un mediu de lucru optim pentru angajații care vor să lucreze remote, reducând astfel și costurile cu spațiile de birouri, indiferent dacă se extind sau își reduc activitatea. Iar angajații au astfel flexibilitatea de a lucra de oriunde, în condiții de siguranță, pentru cât timp doresc”, spune Andrei Crețu, fondator Pluria.

Odată descărcată aplicația, angajații companiilor pot vedea ce spații de lucru au la dispoziție și pot face rezervări în funcție de nevoile lor specifice, întâlniri cu un client ori cu colegii de departament sau pur și simplu un birou remote pentru a nu mai lucra de acasă. În tot acest timp, companiile știu, pe baza check in-urilor, distribuția forței de muncă în rețeaua Pluria. Schemele de preț sunt adaptabile politicii de remote work a fiecarei companii, cu contracte lunare în regim on-demand (se achită doar când există utilizare a spațiilor de lucru) sau abonamente personalizate. Costul mediu pe ziua de lucru este de 12 euro, în funcție de particularitățile fiecărei companii în parte.

COVID 19 a schimbat semnificativ modul de lucru în companii, în mai puțin de jumătate de an. Cele mai importante companii din lume, cu prezență în România și Europa, au aplicat deja o politică de remote work, 86% dintre directorii generali și fondatorii business-urilor implementând o astfel de strategie în firmele pe care le administrează.

”În același timp, 98% dintre persoane susțin că și-ar dori să aibă la job opțiunea de a lucra remote, potrivit unui studiu realizat de Founders Forum, care a analizat viitorul remote work-ului. Dacă înainte de pandemie, doar 3% dintre angajați lucrau astfel, în următorii cinci ani procentul estimat este de 30%.  România va ține trendul și, la fel, marile orașe care sunt hub-uri de afaceri”, spune Andrei Crețu.

În prezent, Pluria cuprinde aproape 50 de spații de lucru în București, Cluj-Napoca, Berlin și Madrid, cele mai multe fiind în Capitală. Până la finalul anului, se estimează că rețeaua Pluria – care se extinde zilnic – își va diversifica portofoliul de spații de lucru: spații de co-working , business lounge-uri, cafenele ready-to-work sau orice alt loc neconvențional (biblioteci, muzee etc) care poate funcționa ca spațiu de lucru.

“Primii noștri clienți, companii multinaționale, sunt acei early adopters, care și-au exprimat interesul încă din faza incipientă a proiectului Pluria. Au intuit că modul nostru de a lucra se va modifica radical și s-au adaptat noilor cerințe. Până la finalul anului, sperăm să avem în portofoliu un număr de 20 companii care să includă acest abonament în activitatea lor”, adaugă Andrei Crețu.

Lipsa unui astfel de produs la nivel de Europa, produs cu adresabilitate 100% companiilor și angajaților lor, a făcut ca Pluria să fie lansat simultan și pe piața din Germania și Spania. Pentru sucursalele din Berlin și Madrid, planurile de dezvoltare vizează atragerea unui număr de 50 de companii în portofoliul de clienți și a unui număr de 100  spații până la finalul anului 2021.

”Pentru început, în străinătate vom avea un soft launch, urmând să turăm motoarele la începutul anului viitor. Vom avea echipe în Madrid și Berlin, susținem acum interviuri pentru alegerea managerilor locali. Intenția noastră este să dezvoltăm Pluria în hub-urile de afaceri ale Europei”, spune Andrei Crețu.

Related posts

Producătorii de brânzeturi din Ardeal se perfecționează în Alpi

Nora Dumitrescu

Opt bazine didactice de înot vor fi construite în Bihor

redactia

Complexul Trei Lacuri va fi modernizat din banii Europei

Nora Dumitrescu

Univers T a deschis Casa Călățele în Apuseni

Stefana Muresan

Villa Vinea, premiată cu aur pentru explozia aromată din vinurile sale speciale

A. I.

Autostrada Târgu-Mureș – Borș, noi tronsoane în licitație

Stefana Muresan

Târgul Produs de Cluj se duce în cartierele orașului

Nora Dumitrescu

Familia Mureşan din Gherla, reţea de 23 de magazine de mezeluri în judeţul Cluj

redactia

Industria auto: între criza sanitară și provocările tehnologice și de mediu

Transilvania Business

Fabrica de Arme Cugir, contracte de zeci de milioane de dolari încheiate cu parteneri străini

redactia

Bugetul UE 2018: Bilete de tren gratuite în peste 30 de țări pentru tineri

Stefana Muresan

Lucrări de renovare a Palatului Reduta ce găzduiește Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Stefana Muresan

Dealurile Sălajului, o provocare pentru Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

B | Teodosescu, Tulbure și Mik, noua conducere a AOR

Transilvania Business

Juncker propune un summit al UE la Sibiu

Stefana Muresan

Lucrări intense pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda

Stefana Muresan

Interviu cu Gigi Nacev, manager Tempini România si speaker in cadrul evenimentului CUIB

redactia

Romanian Facility Management Experience Days

Ionut Oprea

Cea mai bună universitate din România. UBB detronează Universitatea Bucureşti

redactia

Brașovenii de la Normandia vor vinde, în România, roboții unei companii gigant din Germania

Papuc Irina

Oaza de liniște ascunsă în munții de unde izvorăște Aur’a, apa de aur a Banatului, reamenajată

redactia

Judetul Cluj, promovat la unul dintre cele mai importante targuri de turism din lume

redactia

Primele 200.000 de teste rapide pentru depistarea Covid-19 ajung miercuri la București

Ion Surdu

Cum să încheiați mai multe tranzacții cu softuri de automatizare a vânzărilor

Ligia Voro

Leave a Comment