Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Uleiul ecologic de Sălaj, propulsat în marile rețele comerciale

Fermele Ecologice Silvania (FES) au scos pe piață un sortiment de ulei ecologic de floarea soarelui pe care și-au propus să îl comercializeze în marile magazine cu lanțuri naționale.

Uleiul ecologic fabricat în Sălaj este un produs superior, nerafinat, cu un gust pur de floarea soarelui, obținut exclusiv prin presarea la rece a semințelor. Inițial acesta a fost pus în vânzare în magazinul Făcut în Sălaj (Zalău) și la Carmangeriile Moldovan (Cluj), cu planuri de intrare în lanțuri de magazine la nivel național.

Cooperativa Agricolă din Zalău care cuprinde și FES a anunțat că va face pasul spre agricultura ecologică prin obținerea de produse lactate, carne de vită, uleiuri și furaje bio. Aceasta se numără printre cei mai mari producători din România de lapte ecologic de vacă, dar și de ulei ecologic de floarea soarelui presat la rece.

Cooperatorii sălăjeni cultivă 2.200 ha de teren ecologic și produc hrană pentru 1.200 de vaci. Pentru obținerea celor mai bune furaje, ei produc șroturi ecologice de soia și floarea soarelui. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măeriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Brâglez.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mihai Daraban, președintele CCIR: “Noi creăm o rețea de atașați comerciali, care să se comporte, dacă vreți, ca niște bone cu agenții economici care vin pe teritoriul respectiv”

Articolul următor

ROMGAZ, sponsorizare de 500.000 de lei pentru un spital mureşean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share