Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Declarată stațiune turistică de interes național, Oradea vrea și stațiune balneară

Primăria Oradea a depus miercuri, 16 septembrie, la Ministerul Sănătății, toată documentația necesară pentru ca un areal de 476,64 ha din Oradea să primească statutul de stațiune balneară.

În următoarele luni, documentația va trece prin procesul de avizare interministerială, urmând ca undeva spre finalul anului să se emită Hotărârea de Guvern prin care să fie atestat oficial statutul de stațiune balneară.

De menționat că Oradea este deja stațiune turistică de interes național, dar după ce va fi declarată și stațiune balneară vom putea accesa noi fonduri UE, care vor fi la dispoziție pentru proiecte cum ar fi cel privind construirea grădinii termale din Ioșia, podul pietonal din zona Parcului Brătianu care va face legătura cu Cetatea Oradea și alte asemenea proiecte. Sperăm ca viitoarea perioadă de programare să ofere finanțare și pentru companiile private, care vor dori să investească în turismul balnear”, a precizat Mihai Jurca, directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune.

La începutul anului 2020, Primăria Oradea începea demersurile pentru declararea unui areal din municipiul Oradea drept stațiune balneară de interes național. În acest sens, a avut loc chiar o vizită în teren a reprezentanților Institutului Național de Recuperare Medicală Fizică și Balneoclimaterică, care au preluat probe din apa termală din această zonă, probele au fost analizate și rezultatele lor au arătat că acestea au un factor curativ foarte bun, dar și calități foarte bune pentru cura externă a mai multor afecțiuni.

Total
79
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a lansat TechTalent Growth - cursuri gratuite de IT pentru IMM-uri

Articolul următor

Barurile Clujului se reactivează prin degustări

Citește si:
Total
79
Share