Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a lansat TechTalent Growth – cursuri gratuite de IT pentru IMM-uri

IMM-urile din șase județe din Ardeal și Banat cu activitate în sectorul IT&C se pot înscrie pentru cursuri gratuite cu finanțare europeană pentru proprii angajați.

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) a lansat TechTalent Growth, proiect cu finanțare europeană, care propune cursuri gratuite de tehnologie, cu scopul creșterii nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților din companiile mici și mijlocii din IT&C.

Cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, TechTalent Growth se derulează în perioada 2020-2021.

Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să activeze în sectorul IT&C, în județele Argeș, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, să genereze o cifră de afaceri de sub 50 de milioane de euro pe an și să nu aibă mai mult de 250 de angajați.

Companiile vor avea acces la cinci tipuri de cursuri, respectiv DevOps, Programare Java, Baze de Date, Web design, toate la nivel avansat, și un Curs de formare Data Protection Officer, toate certificate ANC, care se vor desfășura în perioada septembrie 2020 – iunie 2021. Durata fiecărui curs este de cinci zile, respectiv 40 de ore, iar dimensiunea medie a unei grupe va fi de 10 persoane. Pentru a păstra condițiile de siguranță impuse, atât derularea cursurilor, cât și examinarea finală vor fi susținute prin intermediul unei platforme de eLearning dedicate, ce permite interacțiunea dintre cursanți și formatori. Participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Programul Operațional Capital Uman.

Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, are peste 130 de membri, cu peste 38.000 de angajați și peste 2,5 miliarde de euro cifra de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EMS Floor înființează o școală de meserii pentru tinerii din Ardeal

Articolul următor

Declarată stațiune turistică de interes național, Oradea vrea și stațiune balneară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share