Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EMS Floor înființează o școală de meserii pentru tinerii din Ardeal

Grupul turdean European Multisolutions Systems (EMS), companie antreprenorială fondată de frații Claudiu și Marius Baciu, va crea prima școală de aplicatori de pardoseli sintetice și hidroizolații, cu finanțare europeană.

”Lucrând cot la cot cu aplicatorii, la începuturile afacerii noastre, am descoperit că procesul de învățare a tehnicilor și sistemelor de aplicare a rășinilor durează doi ani. În România nu există o specializare în acest sens, astfel că ideea unei școli de profil, care să îmbine teoria cu stagii concrete de practică, a venit firesc”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group.

185 de elevi înscriși la liceu, școală profesională sau postliceală, proveniți din zone defavorizate din Regiunea Nord-Vest (RNV), se vor specializa într-o meserie nouă. Proiectul include parteneriate cu unitățile de învățământ din care provin cursanții.

Compania a obținut o finanțare europeană de 500.000 de euro prin Programul Operațional cu Capital Uman (POCU), cu un proiect de stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi din RNV, având ca perioadă de implementare 2020-2022. 

”Ne-am axat pe elevii care provin din zone defavorizate precum Ocna Mureș, Poiana sau Câmpia Turzii și suntem în proces de semnare a parteneriatelor cu școlile din zonă”, a explicat antreprenorul Marius Baciu.

Compania își propune ca până în 2025 să devină cel mai dorit angajator din industria de profil în Uniunea Europeană și să depășească afaceri de 20 de milioane de euro. EMS are 140 de angajați la nivel de grup și operează în România, Belgia, Luxemburg, Franța, Ungaria cu trei divizii specializate: Floor Systems, Hydro Systems și Polishing.

Printre proiectele realizate se numără parcarea subterană de la Piața Universității, pardoselile pentru Rombat Bistrița sau Carmangeria Moldovan. Cele de anvergură sunt sistemele de pardoseli pentru cea mai mare închisoare din Belgia și pentru retailerul Auchan din Luxemburg.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Câmpia Turzii va avea un complex sportiv cu skate park

Articolul următor

S-a lansat TechTalent Growth - cursuri gratuite de IT pentru IMM-uri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share