Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fundatia Mihai Neșu, premiată de Vodafone România în Fondul pentru Fapte bune

Fundatia Mihai Neșu este unul dintre câștigătorii Fondului pentru Fapte Bune a Fundaţiei Vodafone România. Fondul pentru Fapte Bune susţine proiecte din aria serviciilor sociale, derulate de organizaţii neguvernamentale în beneficiul unei categorii sociale defavorizate. Anul acesta, din cele peste 100 de aplicații înscrise, au fost desemnate cinci proiecte care vor primi finanțare în sumă totală de 811.000 de lei.

Printre organizațiile câștigătoare se numără și Fundația Mihai Neșu, care a participat în aceasta primăvară în cadrul procesului de selecție din program cu proiectul „Digitalizarea procesului de management și recuperare neuromotorie cu ajutorul tehnologiei”.

Finanțarea primită din partea Fundației Vodafone România este de 170.000 lei, dintr-un buget total al proiectului de peste 250.000 lei. Proiectul vine în sprijinul beneficiarilor și al angajaților fundației, prin digitalizarea proceselor de management și de recuperare neuromotorie, ceea ce va permite eficientizarea fluxurilor de lucru, îmbunătățirea managementului de caz și creșterea calității vieții copiilor cu deficiențe neuromotorii din județul Bihor și localitățile limitrofe.

Alte finanțări

Fundația Mihai Neșu s-a bucurat de susținerea Fundației Vodafone România încă de la începutul activității sale, obținând la fiecare aplicare finanțări pentru:

.Aducerea metodei Therasuit in România și a dispozitivului de comunicare doar cu intermediul ochilor în anul 2015. În perioada 2015-2020 peste 80 de copii cu dizabilități din 19 județe ale țării au făcut 16320 ore de Therasuit și 5 terapeuți români au fost trimiși la specializare în Praga si Kuwait. Proiectul a fost finanțat cu 70.000 euro.

  • Înființarea programului de hidroterapie pentru copii cu dizabilități- program desfășurat pe perioda a 3 ani, cu 4860 de ședințe. Proiectul a fost finanțat cu 15.000 euro

  • Înființarea primului serviciu de transport adaptat pentru persoane cu dizabilități din țară, disponibil atunci când persona solicită, în regim caritabil, serviciu desfășurat în Oradea si pe 15 km în împrejurimi. Proiect demarat în anul 2018, finanțat cu suma de 50.000 euro.

Toate proiectele finanțate astfel au continuitate în prezent și servesc copiii și adulții cu dizabilități în regim caritabil.

Proiectul actual, „Digitalizarea procesului de management și recuperare neuromotorie cu ajutorul tehnologiei” presupune eficientizarea procesului de management prin intermediul unei platforme, special create pentru Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie din Oradea, platformă care va putea fi accesată de către angajați și părinții copiilor beneficiari direct de pe telefonul mobil. Platforma va ține o evidență digitală pentru istoricul medical al copiilor, programările lor la terapii, condicele de prezență și casierie, stocul de consumabile, mai multe tipuri de rapoarte interne și va fi un mijloc facil de comunicare între părinți și terapeuți, care se va actualiza în timp real, fiind accesibil tuturor, din orice loc, doar prin utilizarea telefonului mobil.

De asemenea proiectul presupune finanțarea achiziționării benzii de alergat H/P Cosmos Pluto pentru mers de enduranță și alergare dotată cu airwalk sistem de protecție la cădere și sistem de susținere a mișcării și creștere a rezistenței. Dispozitivul va fi folosit de către copiii cu dizabilități neuromotorii cu vârste cuprinse între 2-18 ani. Rezultatele dorite pentru recuperarea mersului cu ajutorul benzii de mers HP Cosmos/ Pluto sunt invatarea mersului pentru o parte din copii, imbunatatirea echilibrului si a mersului si obtinerea rezistentei, a capacitatii de a merge pe distante lungi nesustinuti, banda de mers având calitatea de a susține munca terapeuților fundației.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Liber la Hotelul Privo pe malul Someșului

Articolul următor

Apare prima brânză bio produsă în Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share