Bihor Comunitate Digitalizare Sanatate Slider Voluntariat

Fundatia Mihai Neșu, premiată de Vodafone România în Fondul pentru Fapte bune

Fundatia Mihai Neșu este unul dintre câștigătorii Fondului pentru Fapte Bune a Fundaţiei Vodafone România. Fondul pentru Fapte Bune susţine proiecte din aria serviciilor sociale, derulate de organizaţii neguvernamentale în beneficiul unei categorii sociale defavorizate. Anul acesta, din cele peste 100 de aplicații înscrise, au fost desemnate cinci proiecte care vor primi finanțare în sumă totală de 811.000 de lei.

Printre organizațiile câștigătoare se numără și Fundația Mihai Neșu, care a participat în aceasta primăvară în cadrul procesului de selecție din program cu proiectul „Digitalizarea procesului de management și recuperare neuromotorie cu ajutorul tehnologiei”.

Finanțarea primită din partea Fundației Vodafone România este de 170.000 lei, dintr-un buget total al proiectului de peste 250.000 lei. Proiectul vine în sprijinul beneficiarilor și al angajaților fundației, prin digitalizarea proceselor de management și de recuperare neuromotorie, ceea ce va permite eficientizarea fluxurilor de lucru, îmbunătățirea managementului de caz și creșterea calității vieții copiilor cu deficiențe neuromotorii din județul Bihor și localitățile limitrofe.

Alte finanțări

Fundația Mihai Neșu s-a bucurat de susținerea Fundației Vodafone România încă de la începutul activității sale, obținând la fiecare aplicare finanțări pentru:

.Aducerea metodei Therasuit in România și a dispozitivului de comunicare doar cu intermediul ochilor în anul 2015. În perioada 2015-2020 peste 80 de copii cu dizabilități din 19 județe ale țării au făcut 16320 ore de Therasuit și 5 terapeuți români au fost trimiși la specializare în Praga si Kuwait. Proiectul a fost finanțat cu 70.000 euro.

  • Înființarea programului de hidroterapie pentru copii cu dizabilități- program desfășurat pe perioda a 3 ani, cu 4860 de ședințe. Proiectul a fost finanțat cu 15.000 euro

  • Înființarea primului serviciu de transport adaptat pentru persoane cu dizabilități din țară, disponibil atunci când persona solicită, în regim caritabil, serviciu desfășurat în Oradea si pe 15 km în împrejurimi. Proiect demarat în anul 2018, finanțat cu suma de 50.000 euro.

Toate proiectele finanțate astfel au continuitate în prezent și servesc copiii și adulții cu dizabilități în regim caritabil.

Proiectul actual, „Digitalizarea procesului de management și recuperare neuromotorie cu ajutorul tehnologiei” presupune eficientizarea procesului de management prin intermediul unei platforme, special create pentru Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie din Oradea, platformă care va putea fi accesată de către angajați și părinții copiilor beneficiari direct de pe telefonul mobil. Platforma va ține o evidență digitală pentru istoricul medical al copiilor, programările lor la terapii, condicele de prezență și casierie, stocul de consumabile, mai multe tipuri de rapoarte interne și va fi un mijloc facil de comunicare între părinți și terapeuți, care se va actualiza în timp real, fiind accesibil tuturor, din orice loc, doar prin utilizarea telefonului mobil.

De asemenea proiectul presupune finanțarea achiziționării benzii de alergat H/P Cosmos Pluto pentru mers de enduranță și alergare dotată cu airwalk sistem de protecție la cădere și sistem de susținere a mișcării și creștere a rezistenței. Dispozitivul va fi folosit de către copiii cu dizabilități neuromotorii cu vârste cuprinse între 2-18 ani. Rezultatele dorite pentru recuperarea mersului cu ajutorul benzii de mers HP Cosmos/ Pluto sunt invatarea mersului pentru o parte din copii, imbunatatirea echilibrului si a mersului si obtinerea rezistentei, a capacitatii de a merge pe distante lungi nesustinuti, banda de mers având calitatea de a susține munca terapeuților fundației.

Related posts

Reţeaua de clinici Dent Estet, deținută de MedLife, deschide două noi clinici stomatologice în Sibiu

redactia

În următoarele 16 luni, aproape 500.000 mp de birouri moderne în București și orașele regionale

Ionut Oprea

EBRD invests €67 million in VGP NV green bonds

Ionut Oprea

ATENOR announces the obtaining of the Building Permit for @EXPO project

Ionut Oprea

BCR a lansat concursul de desene pentru elevi „Școala Banilor Bine-Crescuți”

Traian Dan

Fablab a început să producă viziere medicale împreună cu proprietarii de imprimante 3D din București

Ion Surdu

Top 10 companii farmaceutice în 2018

Stefana Muresan

Superfood Company: Piața produselor de îngrijire a copiilor mici crește cu circa 5% în primul semestru din 2018

Stefana Muresan

Impozit redus pentru firmele de IT din Oradea înscrise în programul „Make IT în Oradea”

Traian Dan

România avea, anul trecut, 823 km de autostrăzi și peste 28.000 km de drumuri pietruite şi de pământ

Stefana Muresan

NTT DATA România lansează proiectul „PEX – Practicăm EXcelența”, stagii de practică pentru studenți

Nicolae Pop

Demersuri pentru un centru național de medicină regenerativă la Tîrgu-Mureș

Stefana Muresan

Cinci oferte pentru studiul de fezabilitate al Drumului Expres Oradea – Arad

Traian Dan

Maratonul de business al comunității de afaceri franco-române, „rePORNIM ECONOMIA”, are loc în această săptămână la Brașov, Făgăraș și Sibiu

Nicolae Pop

IRUM – “U” Cluj, parteneriat pentru performanță

Ligia Voro

Ce competențe sunt necesare astăzi pe piața muncii?

Stefana Muresan

Cercetare & Dezvoltare la cel mai înalt nivel: Schaeffler deschide un nou Centru de Testare în Brașov

Nicolae Pop

Județele din Ardeal și Banat în topul turistic pe primele trei luni din 2021

Traian Dan

Cities of Tomorrow #7: Communities in Focus – Gândire globală. Acțiune locală.

Stefana Muresan

Ce ar trebui să știi despre campania „Te răcorești și reîmpădurești”

Stefana Muresan

TeraPlast solicită ajutor de stat pentru investiții de 7,9 milioane de euro

Papuc Irina

Via ferrata, speoturism și vizite la bisericile de lemn din Pădurea Craiului

Traian Dan

Parteneriat în vederea realizării drumului expres Oradea – Arad

Traian Dan

Holcim a inaugurat o nouă stație de betoane în Timișoara

Stefana Muresan

Leave a Comment