Bihor Comunitate Digitalizare Sanatate Slider Voluntariat

Fundatia Mihai Neșu, premiată de Vodafone România în Fondul pentru Fapte bune

Fundatia Mihai Neșu este unul dintre câștigătorii Fondului pentru Fapte Bune a Fundaţiei Vodafone România. Fondul pentru Fapte Bune susţine proiecte din aria serviciilor sociale, derulate de organizaţii neguvernamentale în beneficiul unei categorii sociale defavorizate. Anul acesta, din cele peste 100 de aplicații înscrise, au fost desemnate cinci proiecte care vor primi finanțare în sumă totală de 811.000 de lei.

Printre organizațiile câștigătoare se numără și Fundația Mihai Neșu, care a participat în aceasta primăvară în cadrul procesului de selecție din program cu proiectul „Digitalizarea procesului de management și recuperare neuromotorie cu ajutorul tehnologiei”.

Finanțarea primită din partea Fundației Vodafone România este de 170.000 lei, dintr-un buget total al proiectului de peste 250.000 lei. Proiectul vine în sprijinul beneficiarilor și al angajaților fundației, prin digitalizarea proceselor de management și de recuperare neuromotorie, ceea ce va permite eficientizarea fluxurilor de lucru, îmbunătățirea managementului de caz și creșterea calității vieții copiilor cu deficiențe neuromotorii din județul Bihor și localitățile limitrofe.

Alte finanțări

Fundația Mihai Neșu s-a bucurat de susținerea Fundației Vodafone România încă de la începutul activității sale, obținând la fiecare aplicare finanțări pentru:

.Aducerea metodei Therasuit in România și a dispozitivului de comunicare doar cu intermediul ochilor în anul 2015. În perioada 2015-2020 peste 80 de copii cu dizabilități din 19 județe ale țării au făcut 16320 ore de Therasuit și 5 terapeuți români au fost trimiși la specializare în Praga si Kuwait. Proiectul a fost finanțat cu 70.000 euro.

  • Înființarea programului de hidroterapie pentru copii cu dizabilități- program desfășurat pe perioda a 3 ani, cu 4860 de ședințe. Proiectul a fost finanțat cu 15.000 euro

  • Înființarea primului serviciu de transport adaptat pentru persoane cu dizabilități din țară, disponibil atunci când persona solicită, în regim caritabil, serviciu desfășurat în Oradea si pe 15 km în împrejurimi. Proiect demarat în anul 2018, finanțat cu suma de 50.000 euro.

Toate proiectele finanțate astfel au continuitate în prezent și servesc copiii și adulții cu dizabilități în regim caritabil.

Proiectul actual, „Digitalizarea procesului de management și recuperare neuromotorie cu ajutorul tehnologiei” presupune eficientizarea procesului de management prin intermediul unei platforme, special create pentru Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie din Oradea, platformă care va putea fi accesată de către angajați și părinții copiilor beneficiari direct de pe telefonul mobil. Platforma va ține o evidență digitală pentru istoricul medical al copiilor, programările lor la terapii, condicele de prezență și casierie, stocul de consumabile, mai multe tipuri de rapoarte interne și va fi un mijloc facil de comunicare între părinți și terapeuți, care se va actualiza în timp real, fiind accesibil tuturor, din orice loc, doar prin utilizarea telefonului mobil.

De asemenea proiectul presupune finanțarea achiziționării benzii de alergat H/P Cosmos Pluto pentru mers de enduranță și alergare dotată cu airwalk sistem de protecție la cădere și sistem de susținere a mișcării și creștere a rezistenței. Dispozitivul va fi folosit de către copiii cu dizabilități neuromotorii cu vârste cuprinse între 2-18 ani. Rezultatele dorite pentru recuperarea mersului cu ajutorul benzii de mers HP Cosmos/ Pluto sunt invatarea mersului pentru o parte din copii, imbunatatirea echilibrului si a mersului si obtinerea rezistentei, a capacitatii de a merge pe distante lungi nesustinuti, banda de mers având calitatea de a susține munca terapeuților fundației.

Related posts

Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST

Stefana Muresan

FOTO: DAFCOCHIM Agro – connecting people

Ligia Voro

NRCC-BRCC Night of the SMEs 2017 in Cluj

Ionut Oprea

Cu aplicația DreamLab puteți ajuta la lupta împotriva cancerului la sân

Ligia Voro

Centura Oradea – Autostrada A3 are SF finalizat

redactia

Top 10 companii farmaceutice în 2018

Stefana Muresan

Sanconfind, spitalul de pe comoara cu sare

Stefana Muresan

Automotive Logistics Summit reuneste profesionistii

Ionut Oprea

Produsele pentru școli în Maramureș, un business de aproape 1 milion €

Nora Dumitrescu

Ciocurile osoase, negii, bătăturile pot fi tratate natural

Stefana Muresan

Parteneriat Druid – Vonage pentru introducerea chatboţilot în WhatsApp

Traian Dan

Ansamblul cultural Vulturul Negru din Oradea, reabilitat cu 23 mil. lei

Stefana Muresan

Universitatea „Petru Maior”, partener pe piaţa regională a cunoaşterii

Stefana Muresan

Terapia Cluj, profit de 143 mil. lei, din exporturi şi medicamente fără reţetă

Stefana Muresan

21,8 mil. lei pentru al doilea terminal la Aeroportul Internaţional Oradea

Stefana Muresan

Besmax Pharma Distribution donează echipamente de plasmafereză ce pot salva viața pacienților cu Covid-19 din România: „Luni vom semna contractul de donație”

Papuc Irina

A VPK pledge put in practice for a sustainable present and a future proof living

Ionut Oprea

Creație într-un centru de design. IRIS Design

Ligia Voro

Ramona Ungur, noul președinte al CA al Romgaz

Ligia Voro

Record de vizitatori pentru Salina Turda

Stefana Muresan

Pădurea de Mâine

redactia

SC Alfadin Com, de la exploatare la eficiență, în sectorul prelucrării lemnului

Stefana Muresan

Japonezii de la Nidec și Universitatea din Oradea deschid laboratorul ”Industry 4.0”

redactia

Verlinne: Haine naturale, harmless, încântătoare și produse la noi în România – povestea brandului care promovează moda curată și sustenabilă

Papuc Irina

Leave a Comment