Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liber la Hotelul Privo pe malul Someșului

Urbaniștii clujeni au acceptat ca o viitoare unitate turistică să fie construită pe malul râului Someș, în zona Pieței Abator, la pachet cu un imobil de locuințe.

Arhitecții din comisia municipalității au cerut inițial modificarea proiectului, apoi au militat pentru un culoar public spre râu și o promenadă spre apă, dar și pentru fațade mai prietenoase spre Someș și zona învecinată, conform Actual de Cluj.

Pe terenul cu vedere la râu se pregătește o clădire de locuințe cu șapte, alta cu cinci etaje și unul retras, unde urmează să se facă un hotel de către investitorii care dețin o unitate turistică de 4* în Târgu-Mureș, proiect premiat pentru partea de arhitectură și servicii hoteliere. 

Investitorii urmează să facă suplimentar un parking public cu 58 de locuri. Proiectul de pe str. Traian are doi beneficiari: Doralex Com și soții Plopeanu, cei care dețin hotelul din Mureș. Proiectanți sunt Atelier RVD și Detrei Arhitectură pentru partea de hotel. 

Doralex este controlată de Beniamin Timari și a amenajat hotelul Sunny Hill (4*). Adina Plopeanu, fiica lui Emil Morariu, unul dintre foștii acționari ai Bere Mureș, a dezvoltat în 2013 un hotel de 4* stele în Târgu-Mureș, după o investiție de 7 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Americanii de la US Polo operează cu prima unitate în Ardealul de Nord

Articolul următor

Fundatia Mihai Neșu, premiată de Vodafone România în Fondul pentru Fapte bune

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share