Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea supravegheată cu 447 de camere video

Primăria Oradea a început încă de anul trecut modernizarea sistemului unic de supraveghere video existent pe domeniul public al municipiului, cu scopul principal de a crește siguranța cetățenilor din municipiu, de a putea permite analiza și prelucrarea semnalului video inteligent, cât și recunoașterea numerelor de înmatriculare a autovehiculelor parcate în locuri nepermise.

În acest sens, s-a organizat o licitație pentru extinderea sistemului de supraveghere prin achiziționarea a 600 de camere video, câștigătorul licitației fiind firma SC RCS&RDS. Valoarea achiziției a fost de 3.164.040 lei (fără TVA). Tipurile de camere de supraveghere achiziționate sunt: camere panoramice cu vedere 360 grade (PTZ), camere control trafic (LPR – pt. citirea numerelor de înmatriculare) și camere cu vedere de ansamblu. Sistemul de supraveghere a fost gândit pentru a fi modernizat în 3 etape. În etapa I, care s-a consumat deja, s-a realizat modernizarea sistemului de stocare, procesare video și dispecerizare (video wall şi staţii de lucru), echipamentele noi achiziționate fiind instalate la sediul IPJ Bihor de pe str. Calea Aradului nr. 78. Modernizarea sistemului unic de supraveghere video se află acum în etapa a II-a, cea a instalării propriu-zise a camerelor de supraveghere. Până în acest moment s-au montat 447 de camere, care acoperă aproape toată suprafața municipiului, cu excepția zonelor mărginașe. Din cele 447 de camere de supraveghere, 14 sunt camere panoramice cu vedere 360 grade (PTZ), 29 sunt camere control trafic (LPR – pt. citirea numerelor de înmatriculare) și 404 sunt camere cu vedere de ansamblu. Aceste camere de supraveghere sunt montate pe principalele artere de circulație, în parcuri, în intersecții, în vecinătatea școlilor, la intrările și ieșirile din oraș, în zona centrală, în zonele pietonale aglomerate, în pasaje și în cartiere etc.

În continuare, urmează să fie montate și alte camere pentru citirea numerelor de înmatriculare la intrările și ieșirile din oraş, dar și camere camere panoramice cu vedere 360 de grade. Montarea camerelor de supraveghere rămase, respectiv diferența până la 600, câte s-au achiziționat prin acest proiect, se va efectua în cursul anului viitor.

În etapa a III-a va fi implementat un soft de videoanaliză a imaginilor pentru următoarele posibile scenarii: acțiuni ostile, ambuteiaje auto, incendii și alte acțiuni care ar pune în pericol siguranța cetățenilor. Astfel, vor fi instalate camere video în stații de autobuz și tramvai, dar și în alte locuri unde asemenea acțiuni sunt posibile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiecții în aer liber, concerte și filme pentru toate vârstele la TIFF Oradea

Articolul următor

Patronatele bihorene cheamă candidații la Primăria Oradea și CJ Bihor la dialog

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share