Bihor Comunitate Educatie Gastronomie HORECA Slider Turism Ultimele stiri

Academia de Management al Ospitalității ohma by winsedswiss, inaugurată la Oradea

Prima generație de studenți care, după absolvire, vor obține diplome profesionale recunoscute în întreaga lume, a început cursurile la Oradea, în cadrul Academiei de Management al Ospitalității ohma by winsedswiss, singura școală din România care organizează cursuri sub licența École hôtelière de Lausanne (EHL), cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității la nivel mondial.

Inaugurarea oficială a avut loc sâmbătă, 19 septembrie, în prezența ambasadorului Confederației Elvețiene în România, E.S. Arthur Mattli, a secretarului de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, Răzvan Pîrjol, a viceprimarului municipiului Oradea, Florin Birta, a reprezentanților asociațiilor și federațiilor din ospitalitate, alături de studenți ai academiei de la Oradea, formatori și manageri din industrie.

Cursanții, persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 45 de ani, sunt înscriși în două programe – Culinary Professional Diploma și Hotel Administration Professional Diploma – și se vor pregăti pentru a deveni viitori experți în administrare hotelieră și alimentație publică. Prima generație de studenți ai academiei provine atât din Oradea, cât și din București, Constanța, Cluj-Napoca.

Am fost întrebați în ultimele luni «de ce o școală de ospitalitate?». Răspunsul este evident: România are nevoie să-și reconstruiască, într-un mod sustenabil, cultura ospitalității și să își valorifice potențialul natural unic. Aceasta nu se poate realiza decât printr-o educație de calitate care să pună clientul în centrul tuturor activităților turistice. Modelul abordat de noi este cel al învățământului elvețian dual ancorat puternic în realitatea economică. Acest sistem îmbină în mod armonios teoria și practica, precum și abilitățile tehnice și sociale, astfel încât, după absolvire, cursanții să poată valorifica toate cunoștințele dobândite în timpul studiilor”, arată Christine Schillings, director general winsedswiss România.

Studenții ohma vor avea acces la educație și instruire de calitate și datorită formatorilor, profesioniști cu experiență în industria ospitalității, absolvenți ai modulelor EHL Advisory Services de specializare pedagogică specifică, în vederea obținerii certificatului de instructor obligatoriu pentru susținerea cursurilor și seminariilor EHL.

Un alt atu de care beneficiază cursanții este consilierea în vederea integrării în industrie, inclusiv prin identificarea de stagii și locuri de muncă, prin intermediul agenției de mediere pe piața forței de muncă, winsedswiss talent.

În plus, celor care vor dori să-și continue studiile în mediul universitar, la École hôtelière de Lausanne, după absolvirea cursurilor ohma, le va fi echivalat anul pregătitor obligatoriu programului universitar EHL, aceștia intrând direct în procesul de selecție.

În cadrul academiei, cursurile se susțin în limba engleză, prin urmare este necesar ca studenții să aibă minimum nivelul B2 conversațional. Curriculumul VET by EHL are integrate și cursuri de limba engleză, așadar cursanții vor putea să își dezvolte abilitățile lingvistice și vor trebui să obțină un certificat de competențe în limba engleză, la finalul studiilor. Suporturile de curs vor fi în limba engleză și în limba română.

Avem infrastructura pentru a derula cursurile de teorie în mediul online, însă ne dorim ca predarea, teoretică și aplicată, să se desfășoare offline, respectiv în centrul ohma. Atât timp cât ne permite situația actuală, vom merge pe varianta cursurilor offline, deoarece punem accentul pe interacțiunea studenților noștri cu instructorii. În ceea ce privește partea practică, cursanții vor avea oportunitatea de a-și desăvârși cunoștințele în hotelurile și restaurantele cu care avem încheiate programe de colaborare”, afirmă Radu Szekely, director programe educaționale winsedswiss education group.

Academia de Management al Ospitalității din Oradea are la bază un parteneriat între grupul educațional elvețian winsedswiss și Primăria Oradea. Autoritățile locale orădene au pus la dispoziție spațiul necesar funcționării școlii în cadrul Colegiului Economic „Partenie Cosma”, dotat și echipat acum de către winsedswiss, conform ultimelor standarde internaționale.

Related posts

Fermierul Muscă din Arad face 40 mil. euro cu ambiţia de a nu intra în supermarket

Stefana Muresan

Guvernul deschide o nouă nișă pe piața cardurilor: tichetele sociale pe suport electronic

Ion Surdu

Consultare pentru salariul minim

Traian Dan

Seminar 2 “Apiterapie altfel” – Protecție de la stupul albinelor

Ligia Voro

Ferma Recea Cristur: “Suntem refuzați de supermarketuri”

Nora Dumitrescu

Turiștii străini ocolesc Transilvania

Nora Dumitrescu

Leroy Merlin și Auchan amenajează o unitate pre-spitalicească lângă București

Traian Dan

Comisia lansează inițiativa SURE: 100 de miliarde de EURO pentru menținerea locurilor de muncă și sprijinirea întreprinderilor

Papuc Irina

IAR Braşov – grad de încărcare a capacităţilor de producţie de 118% și profit semestrial net de 14,9 milioane lei

Stefana Muresan

Satu Mare: Investiție de aproape 50 milioane de euro în domeniul combaterii inundațiilor

redactia

Business Focus Timișoara: lideri în business și programe speciale de employer branding, inteligență emoțională și leadership

Ionut Oprea

17 milioane de acţiuni ale Băncii Transilvania, care valorează 49 mil. lei, vor fi date gratuit

Stefana Muresan

Dana Ababei, ANEVAR: Piata de apartamente din Cluj-Napoca este “suprasaturata”

redactia

Se lansează Programul Rabla pentru Electrocasnice

Traian Dan

Botoșănenii de la TEHNIC ASIST, lucrări de cca. 10 mil. euro la Colibița

Stefana Muresan

S-a deschis centrul universitar de industrii creative de pe Dealul Lomb

Nora Dumitrescu

Star Assembly sponsorizează cu 600.000 euro spitalele din Cugir și Sebeș

Nicolae Pop

Corina Crețu: România va primi în 2021-2027 cu 8% mai mulți bani la politica de coeziune

redactia

Regina Maria a preluat centrele de imagistică medicală Hiperdia din Arad, Orăştie și Cluj

redactia

Analiză: Relansarea economică depinde de stimularea investițiilor străine directe și a exporturilor

Ion Surdu

Dezinfectant de mâini produs la Facultatea de Medicină din Sibiu la inițiativa a cinci instituții publice și private

Ion Surdu

Cum va arăta noul stadion Ghencea, investiție de 65 mil. euro. Ar putea fi finalizat în acest an

redactia

Liderul pieței cărnii de pasăre din România, Transavia, anunță că poate produce la capacitate de 100% până inclusiv în septembrie

Ion Surdu

Corina Crețu despre aderarea României la Zona Euro: ”Este un deziderat de urmărit”

redactia

Leave a Comment