Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Subcontractorii A3, “salvatorii” tronsonului Iernut – Chețani

Finalizarea tronsonului dintre localitățile Chețani și Iernut al Autostrăzii Transilvania (A3) se datorează mobilizării companiilor Marcotim și Baxcom, consideră specialiștii în infrastructură.

“Am participat la inaugurarea celor 18 km din A3 Iernut-Chețani, construiți de asocierea Astaldi – Max Bogl, împreună cu nodul rutier Chețani, realizat de compania Straco. Felicităm cei doi constructori pentru munca depusă și pentru depășirea tuturor blocajelor survenite pe perioada implementării acestor proiecte.

Tronsonul început în 2016 a avut parte pe parcursul lucrărilor de o sumedenie de provocări, de la terenul dificil în lunca Mureșului, complexitatea viaductelor ce traversează râul Mureș printre care o traversare dublă a râului și a satului Bogata sau intrarea în insolvență a celor de la Astaldi.

Nici cei de la Straco nu au fost lipsiți de provocări, cele mai relevante ținând de insolvența financiară în care se află și de neasumarea de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a unor cheltuieli suplimentare survenite pe parcursul lucrărilor.

Dar au reușit să se mobilizeze în ultimele luni cu ajutorul Marcotim și Baxcom, astfel încât să finalizeze nodul Chețani care a permis punerea în valoare a tronsonului vecin.

Ne exprimăm speranța că Straco împreună cu ceilalți actori implicați în execuția sectorului Chețani – Câmpia Turzii vor face o figură frumoasă în următoarele luni, astfel încât în 2021 să circulăm doar pe autostradă de la Cluj la Târgu-Mureș”, consideră reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dimex și Explan au finalizat drumul Lăpușului

Articolul următor

Îți planifici vacanța pentru anul viitor? Iată 3 destinații pe care să NU le ratezi!

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
6
Share