Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Iuliu Hațieganu va avea centru de cercetare de 6 milioane de euro

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca a demarat un proiect de consolidare, renovare și modernizare a clădirii Farmacia B, în vederea amenajării Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului (CCDM).

Lucrările la clădirea situată la intersecția străzilor Victor Babeș și Ion Creangă, construită în 1913, se vor desfășura în doi ani. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și din fonduri proprii, valoarea investiției fiind estimată la 28 de milioane de lei.

Prin proiect se va asigura o infrastructură modernă, în acord cu standardele actuale și condiții adecvate pentru participanții la procesul de educație și cercetare. Vor fi amenajate 13 laboratoare de cercetare, cinci laboratoare didactice, șase săli de lucrări practice și 10 birouri pentru doctoranzi, asistenți, șefi de lucrări și profesori.

UMF se concentrează pe adaptarea activă a educației medicale la cerințele pieței serviciilor de sănătate, unde este nevoie de absolvenți tot mai bine pregătiți, cu competențe profesionale şi abilități practice dovedite, susținute de bune abilități de comunicare şi cu atitudinile specifice profesiei bine dezvoltate.

„Dezvoltarea infrastructurii de educație și cercetare şi utilizarea acesteia în interesul larg al echipelor didactice și de cercetare din UMF este unul dintre obiectivele principale ale planului strategic 2020-2024 adoptat anul acesta de Senatul Universității.

Capitalul obținut în urma procesului educațional este foarte greu de estimat în termeni absoluți și cuantificați în beneficii financiar-economice, însă oferirea unui proces educațional de cea mai înaltă calitate contribuie pozitiv la dezvoltarea culturală, educațională și economică a oricărei societăți”, a declarat Anca Buzoianu, rectorul UMF.

Componenta educațională a CCDM va consta în pregătirea studenților Facultății de Farmacie, a rezidenților şi a masteranzilor de la programele de studii axate pe industria farmaceutică, precum și a doctoranzilor din domeniile tehnologie farmaceutică, biofarmacie, chimie farmaceutică şi chimie organică.

Centrul se adresează profesioniștilor din domeniul farmaceutic (companii de medicamente, farmacişti) care pot colabora cu Facultatea de Farmacie în cadrul unor proiecte referitoare la dezvoltarea, fabricarea, calitatea, eficiența și siguranța produselor medicamentoase.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

HARTMANN se alătură proiectului myhive IRIDE | nineteen al IMMOFINANZ

Articolul următor

S-a semnat contractul pentru înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share