Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studiul de fezabilitate pentru autostrada Timişoara – Moraviţa s-a ieftinit cu patru milioane de lei!

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a anunţat schimbarea valorii contractului de finanţare pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Autostrada Timisoara-Moravita”. Dar, surpriză, acesta nu creşte, ci scade, iar suma este una semnificativă, adică aproape patru milioane de lei!

Pe 20 august anul trecut, Compania Națională De Aministrare A Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de Beneficiar și Ministerul Transporturtilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au semnat contractul de finanţare pentru un proiect de infrastructură rutieră extrem de important pentru zona Timişoarei, anume „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Autostrada Timisoara-Moravita”.

Vestea, una excelentă. În urmă cu doar câteva zile apare şi minunea, adică acest contract se … ieftineşte. CNAIR anunţă pe pagina oficială, semnarea unui act adiţional la acel contract. Şi singura prevedere care se schimbă se referă la Articolul 3- Valoarea contractului.

„Valoarea totala a proiectului este de10.769.369,62 lei; Valoarea eligibila nerambursabila din Fondul de Coeziune, este în sumă de 7.737.209,52 lei, echivalenta cu 85% din valoarea totală eligibilă.Valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului este în sumă de 1.365.389,91 lei, echivalenta cu 15% din valoarea totală eligibilă. Toate celelalte prevederi ale Contractului si ale anexelor acestuia raman neschimbate. Cod proiect:126414. Proiect cofinantat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020”, se spune în actul adiţional.

Iniţial, contractul semnat între cele două structuri ale statului avea o valoare cu mult mai mare. Atunci, valoarea totală a proiectului semnat era de 14.693.042,97 lei, banii fiind împărţiţi astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-10.544.270,83 lei, 15% contribuția proprie-1.860.753,67 lei.

Studiul de fezabilitate are ca termen de realizare 32 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Politenica Timişoara primeşte bani de la Compania Naţională de Investiţii pentru nou cămin studenţesc, destinat masteranzilor şi doctoranzilor

Articolul următor

Două societăți din Ardeal avansează în elita bursieră

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share