Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două societăți din Ardeal avansează în elita bursieră

Banca Transilvania (BT) Cluj și TeraPlast Bistrița, cotate de Bursa de Valori București (BVB) au fost promovate de către furnizorul global de indici FTSE Russell, alături de societatea națională Nuclearelectrica.

BT și Nuclearelectrica au îndeplinit criteriile necesare pentru a fi incluse, din 21 septembrie, în indicii All-Cap dedicați piețelor emergente, potrivit clasificării FTSE. Piața de capital din România a intrat în categoria piețelor emergente secundare.

Contribuția celor două companii a fost decisivă pentru upgrade-ul întregii piețe deoarece promovarea a ținut cont de prezența companiilor în indicii All-Cap (ce include companiile cu capitalizare mare, medie și mică, excluzând sectorul micro).

BT devine prima companie românească cu acționariat privat listată la bursă care a fost inclusă în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente.

„Ne bucurăm că România și piața de capital sunt jucători într-o nouă ligă, piața emergentă secundară. Pentru România e o ocazie să se remarce și pe alte piețe și să exploateze potențialul investițional pe care îl deține. Intrarea BT pe FTSE Russell pentru piețele emergente ne responsabilizează și mai mult deoarece și mai mulți investitori se vor uita spre BT”, a spus Omer Tetik, directorul general al băncii.

Ca urmare a avansării României la statutul de piață emergentă prin includerea BT și Nuclearelectrica în indicii FTSE All-Cap, reprezentantivi pentru upgrade-ul la noul statut de piață, și alte companii românești listate la BVB pot beneficia de includerea în acești indici.

Potrivit clasificării FTSE Russell, prima companie din România ce a beneficiat de upgrade-ul pieței este TeraPlast, dar sectorul micro nu este luat în calcul de furnizorul global în decizia privind upgrade-ul de țară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiul de fezabilitate pentru autostrada Timişoara – Moraviţa s-a ieftinit cu patru milioane de lei!

Articolul următor

GRAN VIA trece în acest an pragul de 2.000 de apartamente finalizate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share