Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Brukenthalfest”: Trei săptămâni de petrecere în grădinile Palatului Brukenthal Avrig

Sâmbătă, 26 septembrie, la Palatul Brukenthal din Avrig, județul Sibiu, începe prima ediţie a “Brukenthalfest” – Sărbătoarea Toamnei, o sărbătoare inspirată de marile petreceri de toamnă organizate în multe din oraşele Europei Centrale.

Pentru trei săptămâni, fosta reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal se va transforma într-un loc în care toamna va fi sărbătorita principală, cu distracţie la superlativ, voie bună, multă bere şi mâncare de cea mai bună calitate – anunță organizatorii.

Cei ce vor ajunge în această perioadă la complexul baroc din Avrig, unicul loc de asemenea complexitate din această parte a României, vor putea cutreiera frumoasele şi vastele grădini, dar vor afla și detalii despre istoria acestei zone a Transilvaniei, despre personalităţile ce au trăit pe aceste meleaguri şi viaţa acestora.

Vizitatorii vor putea ulterior să ia masa la restaurantul “Edenul Transilvaniei” ce funcţionează în cadrul complexului, acolo unde recent a fost lansat un nou meniu, inspirat din bucătăria veche a Palatului.

„Terasa restaurantului a fost decorată şi amenajată în ton cu anotimpul, cu elemente naturale, rustice şi obiecte inspirate din obiceiurile, meşteşugurile şi tradiţiile specifice acestei perioade. Nu lipsesc binecunoscuţii dovleci, baloţii de paie, teascul şi zdrobitorul de struguri, dar nici căruţa cu recolta toamnei, trasă de doi cai, toate acestea, şi încă multe altele, aducând un plus de farmec acestui loc. Gurmanzii vor putea rezista cu greu “ispitelor” propuse de responsabilii restaurantului, alături de preparatele deja faimoase, musafirii având aici pregătite multe produse de sezon, precum şi preparate introduse recent în meniu, cum ar fi “Puiul la Caramidă” de la Zagreb şi “Pljeskovica” de la Belgrad. Şi pentru că, înainte de orice, în această perioadă, la Palatul Brukenthal Avrig este “Brukenthalfest” – Sărbătoarea Toamnei, iubitorii mâncărurilor bune nu vor duce dorul cânăciorilor şi cărnurilor bavareze la grătar, pâinii, chiflelor si covrigilor Brezel bavarezi (pregătite în cuptoarele tradiţionale ale complexului),ciolanului afumat, gulaşului unguresc şi multor alte bunătăţuri transilvănene”, au transmis administratorii locului.

Totodată, potrivit organizatorilor, la Palatul Brukenthal Avrig, în 26 septembrie se vor încinge plitele şi grătarele şi se va da cep primului butoi de bere din cadrul “Brukenthalfest” 2020, unul dintre proiectele pregătite de reprezentanţii Palatului Brukenthal Avrig pentru aniversarea celor 300 de ani de la naşterea fostului guvernator al Transilvaniei, Samuel von Brukenthal.

Cei ce doresc informaţii suplimentare sau rezervări, pot telefona la numărul 0726234417, pot accesa pagina de facebook a Palatului Brukenthal Avrig sau pot trimite email, la adresa: office@palatulbrukenthalavrig.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orădenii se pot plimba cu trotinete electrice puse la dispoziție de OTL

Articolul următor

Apare conceptul de Smart County în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share