Gastronomie Hobby/Timp liber Judete Sibiu Turism Ultimele stiri

„Brukenthalfest”: Trei săptămâni de petrecere în grădinile Palatului Brukenthal Avrig

Sâmbătă, 26 septembrie, la Palatul Brukenthal din Avrig, județul Sibiu, începe prima ediţie a “Brukenthalfest” – Sărbătoarea Toamnei, o sărbătoare inspirată de marile petreceri de toamnă organizate în multe din oraşele Europei Centrale.

Pentru trei săptămâni, fosta reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal se va transforma într-un loc în care toamna va fi sărbătorita principală, cu distracţie la superlativ, voie bună, multă bere şi mâncare de cea mai bună calitate – anunță organizatorii.

Cei ce vor ajunge în această perioadă la complexul baroc din Avrig, unicul loc de asemenea complexitate din această parte a României, vor putea cutreiera frumoasele şi vastele grădini, dar vor afla și detalii despre istoria acestei zone a Transilvaniei, despre personalităţile ce au trăit pe aceste meleaguri şi viaţa acestora.

Vizitatorii vor putea ulterior să ia masa la restaurantul “Edenul Transilvaniei” ce funcţionează în cadrul complexului, acolo unde recent a fost lansat un nou meniu, inspirat din bucătăria veche a Palatului.

„Terasa restaurantului a fost decorată şi amenajată în ton cu anotimpul, cu elemente naturale, rustice şi obiecte inspirate din obiceiurile, meşteşugurile şi tradiţiile specifice acestei perioade. Nu lipsesc binecunoscuţii dovleci, baloţii de paie, teascul şi zdrobitorul de struguri, dar nici căruţa cu recolta toamnei, trasă de doi cai, toate acestea, şi încă multe altele, aducând un plus de farmec acestui loc. Gurmanzii vor putea rezista cu greu “ispitelor” propuse de responsabilii restaurantului, alături de preparatele deja faimoase, musafirii având aici pregătite multe produse de sezon, precum şi preparate introduse recent în meniu, cum ar fi “Puiul la Caramidă” de la Zagreb şi “Pljeskovica” de la Belgrad. Şi pentru că, înainte de orice, în această perioadă, la Palatul Brukenthal Avrig este “Brukenthalfest” – Sărbătoarea Toamnei, iubitorii mâncărurilor bune nu vor duce dorul cânăciorilor şi cărnurilor bavareze la grătar, pâinii, chiflelor si covrigilor Brezel bavarezi (pregătite în cuptoarele tradiţionale ale complexului),ciolanului afumat, gulaşului unguresc şi multor alte bunătăţuri transilvănene”, au transmis administratorii locului.

Totodată, potrivit organizatorilor, la Palatul Brukenthal Avrig, în 26 septembrie se vor încinge plitele şi grătarele şi se va da cep primului butoi de bere din cadrul “Brukenthalfest” 2020, unul dintre proiectele pregătite de reprezentanţii Palatului Brukenthal Avrig pentru aniversarea celor 300 de ani de la naşterea fostului guvernator al Transilvaniei, Samuel von Brukenthal.

Cei ce doresc informaţii suplimentare sau rezervări, pot telefona la numărul 0726234417, pot accesa pagina de facebook a Palatului Brukenthal Avrig sau pot trimite email, la adresa: office@palatulbrukenthalavrig.ro.

Related posts

Concluziile ,,CEO Conference – Shaping the future’’

Ionut Oprea

„Numărul de joburi continuă să crească”. Brașovul, a cincea ofertă de angajare în 2020

Papuc Irina

Delgaz Grid, finanţare europeană pentru o investiție de peste 31 de milioane de lei înVaslui

Ligia Voro

Griffes | Open space – a thing of the past?

Ionut Oprea

Nemții de la Polipol, investiții masive în fabrica de canapele din Satu Mare

Stefana Muresan

Bugetul Maramureșului scade cu 30%. Se taie din investițiile publice

Nora Dumitrescu

BT oferă clienților posibilitatea să plătească cu ceasul inteligent

redactia

iFlow – Soluția completă pentru digitalizarea pontajului din compania ta

Stefana Muresan

Un nou transplant de cord la Institutul Inimii din Târgu-Mureș

Stefana Muresan

Peste zece milioane de euro, oferta primului investitor pentru un terminal cargo la Sibiu

Stefana Muresan

Relaxarea normelor pentru companiile farmaceutice: Consiliul Concurenței le permite să acționeze astfel încât să nu existe întreruperi în aprovizionarea cu medicamente

Ion Surdu

Stele Michelin pentru obiective din Târgu Mureș

Ligia Voro

CONAF și Federația de Petrol și Gaze aduc conferința Pactul de Muncă la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Zona Industrială Vest Sibiu: Grupo Antolin – cea mai mare creștere a cifrei de afaceri, Marquardt – cea mai mare creștere a profitului

Stefana Muresan

Casa care bloca autostrada Sebeş-Turda a fost demolată

Stefana Muresan

129 milioane euro, bani europeni, pentru facilitarea accesului la apă. Printre beneficiari locuitorii din: Bistrița-Năsăud, Brașov și Hunedoara

Stefana Muresan

CBRE lansează Proptech Index 2019: În România, clădirile de birouri sunt pregătite pentru această strategie

Ligia Voro

Tribunalul Arbitral din Elveția i-a dat dreptate lui Remus Borza

redactia

River Development: Businesses should not give up their strategies, their own mission

Ionut Oprea

Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Stefana Muresan

Societatea civilă de avocați Grecu și Asociații a primit premiul pentru proprietate intelectuală în cadrul Galei Premiilor The Times/Legal Innovation

redactia

Operatorul regional Apaserv Satu Mare pregătește atragerea a 200 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Un segment din Autostrada Vestului, redeschis trafiului. Constructorul UMB, mobilizare foarte bună

redactia

Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, reales președinte

Ligia Voro

Leave a Comment