Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare conceptul de Smart County în România

Clujul ar trebui să devină primul județ inteligent din țară până în anul 2025, conform echipei care lucrează la acest proiect.

Consiliul Județean (CJ) a semnat un contract cu mai multe companii de tehnologie prin care se angajează să se digitalizeze, iar astfel Clujul să ajungă cel dintâi Smart County din România, până în 2025, conform Start-up.ro.

Life Is Hard (LIH), companie clujeană de tehnologie listată la Bursa de Valori București, a anunțat că asocierea LIH, Cloud Soft, Nordlogic Software și EfectRO, ce include și o echipă de experți în domenii cheie ale digitalizării în domeniul administrației publice, a semnat cu CJ contractul pentru digitalizarea instituției în cadrul proiectului european „Smart Territory”.

Clujul va deveni, astfel, primul județ inteligent din România, conform strategiei CJ de dezvoltare până în 2025, prin care își propune să devină cea mai avansată instituție publică din perspectiva adoptării tehnologiilor digitale în derularea activităților interne și de furnizare a serviciilor către cetățeni, comparabilă cu instituții similare din țările avansate economic.

Scopul proiectului este acela de a crește eficienta și de a permite cetățenilor de a interacționa mai facil și mai repede cu CJ. În cadrul proiectului vor fi realizate trei aplicații informatice intuitive: atlasul teritorial, ghișeul unic, digitalizarea arhivei.

Noile aplicații, ce vor avea o serie de funcționalități interconectate și interoperabile, vor ușura efortul celor 700.000 de clujeni pentru completarea cererilor, depunerea documentelor necesare și urmărirea parcursului acestora, vor permite plata taxelor și realizarea altor operațiuni în timp rapid, electronic și în siguranță, de oriunde, fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției. 

“Vor fi create instrumentele necesare pentru maparea resurselor relevante ale județului, în manieră vizuală și interactivă. Dată fiind atribuția de coordonare a CJ, aplicațiile vor permite  transmiterea de solicitări către oricare administrații publice din județ (municipiu, oraș, comună).

Cluj – Smart Territory este un proiect care pune bazele debirocratizării în relația cetățean – instituție publică. E cel mai important proiect de digitalizare la care participăm, după ce în ultimii doi ani echipa LIH a dezvoltat și implementat soluții Smart City în 30 de localități din România”, spune Erik Barna, fondator al LIH

Contractul include servicii de dezvoltare, implementare și mentenanţă a unui sistem informatic integrat, cu trei aplicații. Valoarea sa se ridică la 2,8 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Durata proiectului este de 48 de luni, din care 12 pentru dezvoltare și 36 pentru actualizări, mentenanță și întreținere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Brukenthalfest”: Trei săptămâni de petrecere în grădinile Palatului Brukenthal Avrig

Articolul următor

Hünnebeck România mizează pe infrastructură în perioada următoare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share