Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ocolitoarea Turda – Câmpia Turzii va avea 16 kilometri

Centura ocolitoare Turda – Câmpia Turzii va fi realizată în parteneriat de către Consiliul Judeţean (CJ) Cluj şi primăriile celor două municipii. 

Acestea au semnat un protocol de asociere pentru viitoarea șosea de 16 km, supervizat de Ministerul Transporturilor, care va mijloci finanțarea proiectului. “Am decis să construim o centură de ocolire prin care să asigurăm o tură alternativă de tranzit şi să degrevăm centrele oraşelor noastre de traficul rutier, dar şi de poluarea aferentă.

Centura ocolitoare cuprinde şase tronsoane, pornind din nord-vestul Câmpiei Turzii şi se încheie pe teritoriul administrativ al municipiului Turda. Lungimea totală a centurii este împărţită egal între cele două municipii şi va asigura fluxul de circulaţie în partea de sus acestora, către Autostrada Transilvania“, a declarat primarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan.

Centura ocolitoare va fi una prietenoasă cu mediul înconjurător, cu trotuare, piste pentru biciclete, sistem de scurgere a apelor pluviale şi sistem de iluminat cu leduri. Finanțarea urmează să fie asigurată din Programul Operațional Transport.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Marghita se va construi o nouă Piață Agroalimentară din fonduri europene

Articolul următor

Maramureșul a aderat la rețeaua regiunilor transfrontaliere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share