Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Marghita se va construi o nouă Piață Agroalimentară din fonduri europene

 

În iunie 2020 s-a semnat contractul de finanțare al proiectului ROHU-359 Promovarea unei abordări integrate privind îmbunătățirea ratei de ocupare a forței de muncă și a dezvoltării afacerilor la nivelul microregiunilor Marghita și Berettyóújfalu”, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria.

În prezent, proiectul se află în implementare, în faza de pregătire și derulare a achizițiilor publice.

Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Municipiul Berettyóújfalu și are o valoare totală de 2.619.494 Euro, din care 1.689.494 Euro (aproape 65%) revin Municipiului Marghita. Contribuția financiară a Municipiului Marghita la acest proiect este de doar 2%.

Ca urmare a acestui proiect, în Marghita va fi construit un Centru de antreprenoriat și formare în domeniul agriculturii și produselor agricole” cu o suprafață utilă de 2.435 mp, dotat cu spații de moderne de comercializare a produselor agricole (piață), dar și cu spații pentru formare profesională continuă.

Lucrările vor începe anul viitor, după finalizarea procedurilor de achiziție publică.

Centrul de antreprenoriat și formare în domeniul agriculturii și produselor agricole”, va avea următoarele funcții:

– spațiu de comercializare modern și adecvat pentru producătorii locali (piață);

– centru de instruire pentru producătorii locali din diverse domenii cu privire la dezvoltarea afacerii lor (marketing, management, etc.);

– infrastructură corespunzătoare pentru organizarea de ateliere de lucru și târguri pentru producătorii locali care lucrează în domeniul agriculturii și agroalimentar.

De asemenea, în cadrul proiectului va fi elaborată Strategia Comună de Angajare și Dezvoltare economica” și vor fi organizate trei târguri de locuri de muncă, programe de formare profesională continuă, precum și evenimentul Agri-Business Days. Sunt așteptați să participe la aceste evenimente peste 840 de persoane din Marghita și împrejurimi.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Cluj – Sălaj, o lucrare dificilă

Articolul următor

Ocolitoarea Turda – Câmpia Turzii va avea 16 kilometri

Citește și:
Citeste mai mult

Comuna Căbești Bihor – Smart Village

Comuna Căbești a primit distincția „Best Smart Village Project” pentru proiectul „Căbești Smart School”.   Premiul „Best Smart…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share