Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Cluj – Sălaj, o lucrare dificilă

Asociația Pro Infrastructură (API) atrage atenția că tronsonul dintre Zimbor și Nădășelu al Autostrăzii Transilvania (A3) va fi greu de realizat.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu compania băcăuană UMB un contract de aproape 1,4 miliarde de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, pentru proiectarea (un an) și construirea (doi ani) tronsonului de 30 km. 

O parte a acestuia, între Nădășelu și Mihăiești (17 km), a fost contractată de CNAIR în 2016, însă a fost reziliat un an mai târziu, fără lucrări începute.

“Proiectul se încadrează într-un relief dificil, traversând zone deluroase de-a lungul Drumului Național nr. 1F, Cluj-Napoca – Zalău. Vor fi construite 6 km de poduri, pasaje și viaducte, se vor executa deblee ce vor ajunge chiar și la 25 m adâncime, volumul de săpături (7 milioane mc) și umpluturi (2 milioane mc) fiind impresionant.

Suprafața expropriată se apropie de 3 milioane mp, o potențială provocare birocratică pentru stat fiind scoaterea din fondul forestier a zonelor împădurite. Dealurile traversate de autostradă cu risc ridicat de alunecare vor fi consolidate.

Pentru numeroasele cursuri de apă intersectate se vor executa lucrări hidrotehnice consistente. Pe traseu se vor construi patru parcări, un nod rutier la Zimbor și un punct de sprijin în cadrul acestui nod.

Reiterăm solicitările noastre către CNAIR și către Ministerul Transporturilor să urgenteze realizarea exproprierilor în Sălaj și să parcurgă cât mai rapid toți pașii birocratici aferenți scoaterii din circuitul forestier a suprafețelor împădurite, astfel încât constructorul să se poată desfășura, așa cum ne-a obișnuit, pe un șantier liber de sarcini”, îndeamnă API.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Klaus Iohannis, la Timişoara, la aniversarea Continental. Compania din automotive a sărbătorit 20 de ani de activitate în România

Articolul următor

La Marghita se va construi o nouă Piață Agroalimentară din fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share