Auto Economie Industrie Timiș

Klaus Iohannis, la Timişoara, la aniversarea Continental. Compania din automotive a sărbătorit 20 de ani de activitate în România

Investiţii de 1,8 miliarde euro şi 20.000 de angajaţi în mai multe oraşe din România, acestea sunt cifrele pe care compania germană Continental le-a sărbătorit, marţi, la Timişoara, acolo unde a pus piata de temelie a activităţii din România, acum 20 de ani. În prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis, oficialii societăţii au pus, în mod simbolic, piatra de temelie la cea mai nouă investiţie a companiei, care va ridica la Timişoara o nouă clădire de birouri, unde specialiştii români vor realiza tehnologiile viitorului din domeniul automobilului.

În prezent, toate cele 5 arii de activitate Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2019, aproximativ 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Şeful statului român a participat la sărbătoarea a 20 de ani de prezenţă în Timişoara, dar şi în România, a germanilor de la Continental. El a vizitat, iniţial, fabrica de anvelope, pentru ca ulterior să se deplaseze la campusul companiei, din Calea Buziaşului din Timişoara. Aici a participat la punerea pietrei de temelie pentru o nouă investiţie a germanilor din domeniul automotive. Preşedintele ţării a oferit societăţii cu sediul la Timişoara Ordinul „Meritul Industrial și Comercial” în grad de Ofițer, „pentru performanțele obținute și investițiile realizate în domeniul cercetării – dezvoltării de noi tehnologii în sectorul industriei auto”.

„Ceea ce am văzut la Timișoara este un exemplu de solidaritate, care merită continuat și dezvoltat. Salut, de asemenea, implicarea mediului de afaceri în promovarea și susținerea educației. Am remarcat faptul că, în ciuda crizei actuale, interesul pentru învățământul dual a rămas la fel de puternic, iar clasele cu acest profil, organizate și cu sprijinul Continental, se bucură de mare apreciere în rândul tinerilor”, a declarat Klaus Iohannis.

El a subliniat ceea ce înseamnă domeniul automotive pentru economia românească de astăzi.

„Știm cu toți că industria auto este unul dintre principalii vectori de competitivitate ai economiei noastre. Avem sute de companii active în domeniu, iar multe dintre acestea sunt foarte competitive pe piața externă. În ultimii ani, companiile de profil se situează, în mod constant, în topul celor mai doriți angajatori. Parteneriatul cu industria IT și activitățile de cercetare-dezvoltare vor transforma acest sector într-un vârf de lance pentru industria viitorului. O industrie care necesită noi tehnologii, grijă pentru mediu, educație flexibilă și orientată”, a mai spus Iohannis.

Aflat de mai multă vreme la conducerea companiei, în România, Christian von Albrichsfeld a subliniat valoarea adăugată substanţială adusă de specialiştii români la activitatea companiei.

„Continental și-a început activitatea acum 20 de ani în Timișoara și în România. Sunt mândru de cei 20.000 de specialiști Continental din țară care contribuie din plin la dezvoltarea tehnologiilor din industria auto de mâine. Munca lor, a tuturor – ingineri, specialiști IT , angajații departamentelor centrale, personalul de producție și echipele de conducere – pune zilnic în mișcare viitorul. Împreună creăm produse inovatoare și sigure pentru conducerea autonomă, precum și soluții inteligente pentru conectivitate, iar proiectele care se desfășoară în direcția smart city reprezintă o prioritate pentru echipele românești ”, a declarat, la rândul său, Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Debutul activităţii Continental în România a avut loc odată cu pornirea fabricii de anvelope din Timişoara. Acum, acolo sunt 2500 de oameni care produc „gumele” care echipează vehiculele din întreaga lume

„Fabrica de anvelope este una dintre cele mai importante companii din zona de vest a României. Din anul 2000, când am produs prima noastră anvelopă în Timișoara, afacerea noastră a crescut și am devenit o familie de peste 2500 de persoane. În plus, activitatea noastră susține un spectru larg de afaceri secundare, care contribuie la dezvoltarea întregii regiuni și comunități. Un alt lucru de care suntem foarte mândri este faptul că, de 20 de ani, de când suntem la Timișoara, am devenit una dintre cele mai implicate companii din comunitatea locală, sprijinind educația, sănătatea și cultura”, a declarat Carlos Bernabé, proaspătul numit director al Continental Anvelope Timișoara.

Related posts

ASF: Stabilitate pe piața poliţelor auto obligatorii

Ligia Voro

Certificatele de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic

Traian Dan

Producția Târnava Sighișoara, direcționată către echipamente medicale

Ligia Voro

Baia Mare va avea prima fabrică de textile medicale din România

Nora Dumitrescu

Proiect: Terenurile aflate pe traseul BRUA, scoase din circuitul agricol fără acordul proprietarilor

Stefana Muresan

Viitorul va fi electric sau nu va fi deloc

Ligia Voro

Silviu Costea, președinte Camera de Comerț și Industrie Brașov: “Nicio mașină nu merge fără cel puțin o piesă produsă la Brașov”

redactia

Uși inteligente pentru autovehicule: Continental continuă să dezvolte cheile mașinii digitale

Stefana Muresan

Cei mai doriți angajatori din România

Stefana Muresan

Nutechnologies – Primul HUB de printare 3D industrial din România

Transilvania Business

5 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului balnear din Buziaș

Stefana Muresan

Înghețata Napoca se produce din nou în țară, după o pauză de cinci ani

Stefana Muresan

Muncitorilor de la Silcotub li se verifică temperatura la poarta fabricii

Nora Dumitrescu

Americanii de la Bell Helicopters își fac fabrică la Ghimbav

Stefana Muresan

Premiere pentru IRUM SA Reghin

Ligia Voro

Electrogrup Cluj-Napoca face o parcare de 395 de locuri la Oradea

Traian Dan

Olandezii de la Damen angajează oameni din toate categoriile profesionale pentru şantierul din Mangalia. Vor să ajungă la 3.000 de angajaţi

redactia

Vânzările Bosch cresc la 750 milioane de euro cu Industria 4.0. Ce soluții a propus compania pentru târgul de la Hanovra

Papuc Irina

Compania clujeană Scala Assis­tance mizează pe afaceri de peste 55 mil. euro din comercializarea de rovinete

Stefana Muresan

Două localităţi din zona de vest a României îşi schimbă total sistemele de iluminat stradal, cu bani europeni

Robert Bloancă

Terapia a ajuns la afaceri de 147 mil. euro

Stefana Muresan

Obrist Eastern Europe: puterea tehnologiei, a inovării și a echipei

Nicolae Pop

Primăria Timişoara caută constructor pentru 16 staţii încărcare a autoturismelor electrice, pentru 3,2 milioane de lei

Robert Bloancă

Frisbo, prima platformă de e-fulfillment din România, atrage o investiție de 500.000 de euro din partea Neogen

Stefana Muresan

Leave a Comment