Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Klaus Iohannis, la Timişoara, la aniversarea Continental. Compania din automotive a sărbătorit 20 de ani de activitate în România

Investiţii de 1,8 miliarde euro şi 20.000 de angajaţi în mai multe oraşe din România, acestea sunt cifrele pe care compania germană Continental le-a sărbătorit, marţi, la Timişoara, acolo unde a pus piata de temelie a activităţii din România, acum 20 de ani. În prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis, oficialii societăţii au pus, în mod simbolic, piatra de temelie la cea mai nouă investiţie a companiei, care va ridica la Timişoara o nouă clădire de birouri, unde specialiştii români vor realiza tehnologiile viitorului din domeniul automobilului.

În prezent, toate cele 5 arii de activitate Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2019, aproximativ 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Şeful statului român a participat la sărbătoarea a 20 de ani de prezenţă în Timişoara, dar şi în România, a germanilor de la Continental. El a vizitat, iniţial, fabrica de anvelope, pentru ca ulterior să se deplaseze la campusul companiei, din Calea Buziaşului din Timişoara. Aici a participat la punerea pietrei de temelie pentru o nouă investiţie a germanilor din domeniul automotive. Preşedintele ţării a oferit societăţii cu sediul la Timişoara Ordinul „Meritul Industrial și Comercial” în grad de Ofițer, „pentru performanțele obținute și investițiile realizate în domeniul cercetării – dezvoltării de noi tehnologii în sectorul industriei auto”.

„Ceea ce am văzut la Timișoara este un exemplu de solidaritate, care merită continuat și dezvoltat. Salut, de asemenea, implicarea mediului de afaceri în promovarea și susținerea educației. Am remarcat faptul că, în ciuda crizei actuale, interesul pentru învățământul dual a rămas la fel de puternic, iar clasele cu acest profil, organizate și cu sprijinul Continental, se bucură de mare apreciere în rândul tinerilor”, a declarat Klaus Iohannis.

El a subliniat ceea ce înseamnă domeniul automotive pentru economia românească de astăzi.

„Știm cu toți că industria auto este unul dintre principalii vectori de competitivitate ai economiei noastre. Avem sute de companii active în domeniu, iar multe dintre acestea sunt foarte competitive pe piața externă. În ultimii ani, companiile de profil se situează, în mod constant, în topul celor mai doriți angajatori. Parteneriatul cu industria IT și activitățile de cercetare-dezvoltare vor transforma acest sector într-un vârf de lance pentru industria viitorului. O industrie care necesită noi tehnologii, grijă pentru mediu, educație flexibilă și orientată”, a mai spus Iohannis.

Aflat de mai multă vreme la conducerea companiei, în România, Christian von Albrichsfeld a subliniat valoarea adăugată substanţială adusă de specialiştii români la activitatea companiei.

„Continental și-a început activitatea acum 20 de ani în Timișoara și în România. Sunt mândru de cei 20.000 de specialiști Continental din țară care contribuie din plin la dezvoltarea tehnologiilor din industria auto de mâine. Munca lor, a tuturor – ingineri, specialiști IT , angajații departamentelor centrale, personalul de producție și echipele de conducere – pune zilnic în mișcare viitorul. Împreună creăm produse inovatoare și sigure pentru conducerea autonomă, precum și soluții inteligente pentru conectivitate, iar proiectele care se desfășoară în direcția smart city reprezintă o prioritate pentru echipele românești ”, a declarat, la rândul său, Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Debutul activităţii Continental în România a avut loc odată cu pornirea fabricii de anvelope din Timişoara. Acum, acolo sunt 2500 de oameni care produc „gumele” care echipează vehiculele din întreaga lume

„Fabrica de anvelope este una dintre cele mai importante companii din zona de vest a României. Din anul 2000, când am produs prima noastră anvelopă în Timișoara, afacerea noastră a crescut și am devenit o familie de peste 2500 de persoane. În plus, activitatea noastră susține un spectru larg de afaceri secundare, care contribuie la dezvoltarea întregii regiuni și comunități. Un alt lucru de care suntem foarte mândri este faptul că, de 20 de ani, de când suntem la Timișoara, am devenit una dintre cele mai implicate companii din comunitatea locală, sprijinind educația, sănătatea și cultura”, a declarat Carlos Bernabé, proaspătul numit director al Continental Anvelope Timișoara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Colaborarea dintre universități și companii este esențială pentru a crea echilibru pe piața muncii - Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara

Articolul următor

Autostrada Cluj – Sălaj, o lucrare dificilă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share