Bihor Fonduri Europene Investitii Sanatate Slider Ultimele stiri

Bloc operator ultramodern, realizat din fonduri europene, la Maternitatea Oradea

Printr-un proiect transfrontalier pe fonduri europene, în valoare de 1,2 milioane euro, Maternitatea orădeană a fost dotată cu un nou bloc operator ultramodern, format din trei săli de operaţie, precum şi o secţie de terapie intensivă cu 10 paturi.

Secţia de ginecologie a spitalului este şi ea aproape gata, fiind dotată cu 30 de paturi. Cea mai mare parte a fondurilor necesare lucrărilor de amenajare, 8 milioane de lei, au fost asigurate de Ministerul Sănătăţii, 900.000 lei de către Primăria Oradea, restul provenind din sponsorizări şi din veniturile proprii ale spitalului.

Urmează ca după finalizarea lucrărilor de reabilitare termică a clădirii, până la data de 1 decembrie 2020, secțiile să fie deschise pentru paciente.

Momentan, Blocul Operator Ginecologie funcționează în clădirea veche, în Staționar III, urmând ca la finalizarea lucrărilor acesta să fie relocat.

Prin proiectul transfrontalier elaborat în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara şi cu Universitatea din Debreţin (Ungaria), Maternitatea din Oradea beneficiază de fonduri europene nerambursabile de 1,2 milioane euro.

Dotarea cu aparatură s-a făcut din fonduri UE, iar restul lucrărilor prin fonduri proprii ale spitalului, contribuția Primăriei Oradea și fonduri de la Ministerul Sănătății.

Proiectul se realizează în cadrul Programului Interreg România – Ungaria și este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Proiectul „Îmbunătăţirea standardelor de sănătate în prevenirea, identificarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare şi ginecologice în zona transfrontalieră”, al cărui lider este Institutul de Boli Cardiovasculare, iar parteneri sunt Spitalul Judeţean din Oradea şi Universitatea din Debreţin, are o valoare de 3 milioane euro, din care suma nerambursabilă este de 2,25 milioane euro.

Durata proiectului se întinde pe doi ani, între martie 2019 şi mai 2021.

Tot din acest proiect fac parte activități pentru prevenirea și diagnosticarea bolilor cu frecvență înaltă. Astfel, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a planificat mai multe activități, unele dintre ele în colaborare cu Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și Universitatea din Debrecen: screening gratuit; consultarea preoperatorie cardiologică pentru pacienții ginecologi pe parcursul perioadei de implementare a proiectului în Oradea; screening pentru depistarea precoce a cancerului ovarian; screening pentru detectarea bolilor infecțioase; efectuarea unui videoclip despre prevenirea problemelor ginecologice principale și promovarea online.

Related posts

După preluarea Bancpost, Banca Transilvania, la un pas de prima poziție

Stefana Muresan

Top birouri in tara 2016

Ionut Oprea

Alte 30 de autobuze Mercedes cu dotări de ultimă generație, puse în circulație la Cluj-Napoca. Investiție de peste 62 mil. lei

redactia

Peste 4.000 de vizitatori, la Ambasada României din Washington cu ocazia Zilei Porților Deschise și a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Forţă de muncă din Vietnam și Sri Lanka pentru firmele din Timișoara

Stefana Muresan

Ministrul Economiei: România discută la Bruxelles despre un pachet de sprijin direct pentru IMM-uri, în valoare de 750 de milioane de euro

Ion Surdu

Hidroelectrica bate recordul istoric de profit

redactia

Operații gratuite la Timișoara, proiect transfrontalier România – Serbia, în valoare de un milion de euro

redactia

Cluj, Oradea, Arad și Timișoara- platformă comună pentru a lega municipiile pe partea de IT şi de destinaţii

redactia

Zalăul își va amenaja zone verzi cu 2,5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Forest Romania 2019, la bilanț

Ligia Voro

Arhitecții ies în stradă la Cluj. Vor acorda consultații gratuite

Nora Dumitrescu

Werner Wolff: Deschiderea rutei Bucureşti – Sibiu – Stuttgart, avantaj consistent pentru întărirea industriei româno-germane din regiune

Stefana Muresan

Facultățile clujene – reduceri la săli fitness, cabinete medicale sau şcoli de şoferi ca să atragă studenţi

Stefana Muresan

MedLife a deschis prima hyperclinică din Oradea, printr-o investiţie de 1,2 milioane euro

redactia

Asociația Română pentru Smart City lansează Carta România 2030 în cadrul celui mai important eveniment Smart City al anului

Ligia Voro

Sondaj IRES: Românii și banii lor. Precepții, comportamente și proiecții financiare

redactia

Speedwell a obținut autorizația de construire pentru The Ivy – ansamblul rezidențial din nordul Bucureștiului

Ionut Oprea

Jiboul le dă apartamente medicilor și profesorilor ca să nu emigreze

Nora Dumitrescu

Karpaten Meat din Sibiu, 10 mil. euro din afaceri cu bovine

Stefana Muresan

Îngrijire net superioară a pacientului cu AVC la Spitalul de Urgență Târgu Mureș

Transilvania Business

Cluj-Napoca: Licitaţia pentru 22 de tramvaie şi 50 de troleibuze, în linie dreaptă

Stefana Muresan

ADR Vest a semnat două noi contracte pe Programul Operaţional Regional, suma nerambursabilă finanţată fiind de zece milioane de lei

Robert Bloancă

BVB urmează trendul internațional și urcă la maxime istorice

Ligia Voro

Leave a Comment