Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bloc operator ultramodern, realizat din fonduri europene, la Maternitatea Oradea

Printr-un proiect transfrontalier pe fonduri europene, în valoare de 1,2 milioane euro, Maternitatea orădeană a fost dotată cu un nou bloc operator ultramodern, format din trei săli de operaţie, precum şi o secţie de terapie intensivă cu 10 paturi.

Secţia de ginecologie a spitalului este şi ea aproape gata, fiind dotată cu 30 de paturi. Cea mai mare parte a fondurilor necesare lucrărilor de amenajare, 8 milioane de lei, au fost asigurate de Ministerul Sănătăţii, 900.000 lei de către Primăria Oradea, restul provenind din sponsorizări şi din veniturile proprii ale spitalului.

Urmează ca după finalizarea lucrărilor de reabilitare termică a clădirii, până la data de 1 decembrie 2020, secțiile să fie deschise pentru paciente.

Momentan, Blocul Operator Ginecologie funcționează în clădirea veche, în Staționar III, urmând ca la finalizarea lucrărilor acesta să fie relocat.

Prin proiectul transfrontalier elaborat în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara şi cu Universitatea din Debreţin (Ungaria), Maternitatea din Oradea beneficiază de fonduri europene nerambursabile de 1,2 milioane euro.

Dotarea cu aparatură s-a făcut din fonduri UE, iar restul lucrărilor prin fonduri proprii ale spitalului, contribuția Primăriei Oradea și fonduri de la Ministerul Sănătății.

Proiectul se realizează în cadrul Programului Interreg România – Ungaria și este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Proiectul „Îmbunătăţirea standardelor de sănătate în prevenirea, identificarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare şi ginecologice în zona transfrontalieră”, al cărui lider este Institutul de Boli Cardiovasculare, iar parteneri sunt Spitalul Judeţean din Oradea şi Universitatea din Debreţin, are o valoare de 3 milioane euro, din care suma nerambursabilă este de 2,25 milioane euro.

Durata proiectului se întinde pe doi ani, între martie 2019 şi mai 2021.

Tot din acest proiect fac parte activități pentru prevenirea și diagnosticarea bolilor cu frecvență înaltă. Astfel, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a planificat mai multe activități, unele dintre ele în colaborare cu Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și Universitatea din Debrecen: screening gratuit; consultarea preoperatorie cardiologică pentru pacienții ginecologi pe parcursul perioadei de implementare a proiectului în Oradea; screening pentru depistarea precoce a cancerului ovarian; screening pentru detectarea bolilor infecțioase; efectuarea unui videoclip despre prevenirea problemelor ginecologice principale și promovarea online.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei orașe din Transilvania-Banat, împânzite de lockere de colete

Articolul următor

Orașele Ardealului au cea mai bună guvernare electronică din țară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share