Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orașele Ardealului au cea mai bună guvernare electronică din țară

Municipiile Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov sunt localitățile din România cu cele mai bune servicii publice pe internet oferite cetățenilor.

Alături de acestea, Buzău și Oradea stau cel mai bine la capitolul serviciilor de guvernare electronică oferite cetățenilor, dintre toate orașele României, potrivit unei evaluări a implementării și eficienței guvernării electronice la nivel național, realizată de Universitatea Babeș-Bolyai (UBB).

Top 10 este completat de Câmpulung Moldovenesc, Timișoara, București Sector 3, Otopeni și Baia Mare. Sectorul 1 urmează pe locul 11 la nivel național, Sectorul 6 – pe locul 17, sectorul 2 – pe locul 26, toate cu un scor de peste 60 din scorul maxim de 100 de puncte. Sectoarele bucureștene 4 și 5 nu intră în top 50 național, iar sectorul 5 are un scor sub 50%.

În rândul orașelor cu 40-100.000 de locuitori, cel mai bine la capitolul guvernare electronică stau Alexandria (scor 70,6), Vaslui, Alba Iulia, Focșani, Piatra Neamț, Drobeta, Deva, Râmnicu Vâlcea și Bistrița, toate cu peste 60 de puncte.

Dintre orașele cu până în 40.000 de locuitori, clasamentul este condus de Câmpulung Moldovenesc, Otopeni, Agnita, Câmpulung, Azuga, Popești Leordeni, Câmpia Turzii, Odorheiul Secuiesc, Mărășești și Buziaș.

Analiza a fost realizată de specialiștii Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. Aceștia apreciază că, deși a început să se dezvolte de cel puțin 20 de ani, rezultatele “în special la nivel central sunt destul de firave”.

Aceasta, în condițiile în care “presiunea pentru dezvoltarea serviciilor online este evidentă, mai ales în orașe, în care populația educată folosește în mod uzual serviciile de internet pentru cumpărături sau operațiuni bancare”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bloc operator ultramodern, realizat din fonduri europene, la Maternitatea Oradea

Articolul următor

Cinci din top10 firme din județul Hunedoara au avut afaceri mai mari în 2019: peste 263 milioane de lei în plus

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share