Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centura din zona Turzii va fi legată la Autostrada Transilvania

Viitoarea variantă de ocolire Turda – Câmpia Turzii va asigura fluxul de circulaţie din partea de sud a celor două municipii către Autostrada Transilvania (A3) fără a fi nevoie de tranzitarea zonelor centrale ale acestora, au anunțat autoritățile locale.

Cu o lungime de 16 km, centura de ocolire va fi una cele mai importante investiții pentru cele două comunități locale și o oportunitate pentru dezvoltarea continuă și durabilă a Comunității Urbane Arieș, conform municipalității din Câmpia Turzii.

“Va fi realizată astfel o creștere a gradului de eficiență economică, o îmbunătățire a siguranței şi accesibilității zonei, corelată cu scăderea efectelor poluante concentrate în prezent în mediul urban. Pe 12 km vor fi amenajate piste de biciclete, astfel încât această centură să faciliteze tranzitul pasionaților de ciclism.

Prietenia față de mediul înconjurător al centurii se va refecta și prin contribuția decisivă pe care aceasta o va avea în vederea reducerii emisiilor poluante din centrele urbanistice ale celor două municipii.

Un alt beneficiu pe care acest drum îl aduce este că facilitează dezvoltarea urbanistică a zonei de sud a Câmpia Turzii. În prezent, această zonă este preponderent nelocuită, însă odată cu edificarea centurii de ocolire, terenurile respective se vor preta construcțiilor de imobile, dar și de afaceri”, a transmis instituția.

Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a prezentat o soluție de finanțare, din fonduri europene, în baza ordonanței de urgență a guvernului  nr. 101/2020, care va facilita un parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și cele trei unități administrativ teritoriale care vor implementa proiectul: Consiliul Județean, Câmpia Turzii și Turda.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroporturile din Cluj și Sibiu primesc de la stat 2,6 milioane euro

Articolul următor

Investiţie de aproape 2 milioane lei, finalizată de Hidroelectrica la Staţia de Pompe Jidoaia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share