Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroporturile din Cluj și Sibiu primesc de la stat 2,6 milioane euro

Aeroportul din Cluj-Napoca va beneficia de ajutor de stat de 8,5 milioane de lei, iar cel Sibiu, de 3,9 milioane pentru susţinerea activităţii după pierderile înregistrate în primăvară, pe fondul pandemiei.

“A fost adoptat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru susţinerea activităţii unor aeroporturi regionale în contextul economic generat de Covid-19. Anterior, guvernul a aprobat un memorandum pentru instituirea acestei scheme de ajutor de stat pentru aeroporturile regionale cu un trafic de pasageri mai mare de 200.000 de persoane, până la 1 milion de persoane pe an.

Bugetul alocat acestui ajutor este de 22,2 milioane de lei. Vor beneficia de această măsură de sprijin aeroporturile regionale de la Iaşi, Bacău, Cluj, Craiova şi Sibiu”, a anunțat șeful cancelariei Guvernului, Ionel Dancă.

“Activitatea aeroporturilor a fost unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemia de Covid-19, traficul aerian fiind oprit aproape complet în toată Uniunea Europeană, inclusiv în România, din cauza măsurilor aplicate în vederea diminuării impactului tipului de risc, materializate prin restricţii de zbor şi de trecere a frontierei”, arată Guvernul României.

Sprijinirea transportului aerian se încadrează în politica sa de sprijin acordat companiilor afectate de criză prin asigurarea resurselor financiare pentru continuarea activităţilor economice şi plata angajaţilor cu activitate întreruptă temporar, potrivit Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vinurile spumante de Șimleu au intrat în rețeaua Carrefour

Articolul următor

Centura din zona Turzii va fi legată la Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share