Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vinurile spumante de Șimleu au intrat în rețeaua Carrefour

Podgoria Silvania a început să livreze vinurile sale în rețeaua comercială Carrefour, acestea fiind expuse în această toamnă în hipermarketul din complexul Zalău Value Center.

În acest moment pe plan local se culeg strugurii din specia Pinot, au informat reprezentanții producătorului din orașul sălăjean Șimleu Silvaniei. De-a lungul timpului, vinul spumant Silvania a obţinut mai multe premii și medalii la concursurile naţionale de profil.

Printre acestea se numără marea medalie obţinută la Vaslui, în 1987, medalia de aur, la Timişoara, în 1993, şi medalia de aur obţinută la Vaslui în 1996. La Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Bachus 2006, de la Focşani, unde vinul spumant Silvania a primit două medalii de argint şi una de bronz.

Situată în regiunea Dealurilor Silvaniei, Măgura Șimleului adăpostește crama Podgoriei Silvania. Galeriile cramei sunt la 60 m sub stâncă și se întind de-a lungul a 3,5 km, găzduind recolta uneia dintre cele mai nordice podgorii ale României.

Primele galerii au fost săpate în stâncă acum două secole de către comunitatea evreiască, grotele având rolul de a depozita și a învechi vinul localnicilor. Ulterior, datorită recoltei bogate a acestei zone viticole și nevoii de depozitare conforme, galeriile au primit rolul de cramă.

Din 1974, aici are loc producția vinului spumant după metoda certificată Champenoise, cu fermentare în sticlă. În această perioadă, din Măgura Șimleului pleacă anual spre export 4 milioane de sticle către Germania, Rusia, Polonia și Franța.

Microclimatul unicat din România, asigură vinului spumant al Podgoriei Silvaniei, o fermentație naturală derulată pe o perioada de 2-3 ani. Conform metodei tradiționale franțuzești, vinul este depozitat în sticle și lăsat la fermentat timp de 2-3 ani.

Vinul rămâne la maturat lent cu ajutorul unor drojdii special selecționate pentru încă o perioadă, timp în care pozițiile sticlelor trec printr-o serie de înclinații și așezări la diferite unghiuri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujenii de la Electrogrup finalizează o parcare inteligentă în Oradea

Articolul următor

Aeroporturile din Cluj și Sibiu primesc de la stat 2,6 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share