Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asfalt pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda

Există șanse reale ca până la finalul anului viitor o porțiune importantă din lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda (A10) să fie asfaltată.

Pe A10 Sebeș-Turda, lotul 2, se așterne balast stabilizat la Ciumbrud, lângă lotul 3, conform Unirea. Aktor (Grecia), antreprenor general al segmentului 2, a început să aștearnă balast în apropierea lotului 3, pe care se circulă cu excepția unei porțiuni ”muzeu” de 1,5 km până în nodul rutier Aiud.

Pe lotul 2, pe 80% este așternut balast stabilizat, iar 14 km sunt asfaltați. Antreprenorul a adus în cea de-a doua organizare de șantier de la Beldiu a treia stație de asfalt. Ea e montată complet, aşteptându-se avizul de mediu și celelalte autorizații pentru a putea fi pusă în funcţiune.

Aktor va avea trei stații de asfalt, capacitatea totală a acestora, la o zi de muncă normală, fiind de 2.200-2.500 tone/24 de ore. În cele două organizări de șantier de la Beldiu, antreprenorul lotului 2 are o stație de betoane, două stații de balast stabilizat și două stații de asfalt, a treia aflându-se în procedură de autorizare.

În apropiere de Aiud, la Sâncrai se lucrează la viitorul pod peste râul Mureș. După ce au fost ridicate și montate toate grinzile din tablier metalic, se montează predalele.

Viitorul pod de la Sâncrai este construit în curbă, iar pilonii și grinzile trebuind gândite special pentru acest lucru. La Rădești, viitorul pod peste râul Mureș a fost suprabetonat aproape în întregime.

A10 va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul 2 are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud.

Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018, iar 1 și 2 au început în 2014 și trebuiau finalizate în 2019. Când se va face joncțiunea cu A1, clujenii vor putea circula pe șosele de mare viteză până la Sibiu și Deva.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încărcătoare de telefoane montate în parcurile Clujului

Articolul următor

Oradea are pistă de pumptrack

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share