Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SIF Banat-Crişana vrea să preia compania IMGB

SIF Banat-Crişana vrea să preia compania IMGB

Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crișana din Arad doreşte să preia societatea bucureşteană IMGB de la coreenii de la Doosan. Tranzacţia aşteaptă în acest moment aprobarea Consiliului Concurenţei, care va analiza efectele asupra pieţei de specialitate.

Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care Societatea de Investiții Financiare Banat-Crișana SA (SIF Banat-Crișana) intenţionează să preia compania Doosan IMGB SA.

SIF Banat-Crişana SA desfăşoară, în principal, activităţi de investiţii financiare în vederea maximizării valorii propriilor acţiuni în conformitate cu reglementările în vigoare, gestionarea portofoliului de investiţii şi exercitarea tuturor drepturilor asociate instrumentelor în care se investeşte.

IMGB este membră a grupului sud-coreean Doosan și are ca obiect de activitate principal „producţia de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje”, obținând și venituri din închirieri de spații de birouri și din vânzarea de certificate de dioxid de carbon (CO2).

IMGB – Întreprinderea de Mașini Grele București, este una dintre întreprinderile bucureștene cu tradiție. Înființată în 1963, fabrica de mașini grele reprezenta unul dintre obiectivele de care regimul socialist se mândrea. În 1998, a fost preluată de concernul norvegiano-britanic Kvaerner, pentru suma simbolică de 1 dolar. În 2006, Kvaerner a vândut-o grupului coreean Doosan Heavy Industries and Construction.

Din informaţiile vehiculate pe piaţa de specialitate, miza tranzacţiei este dată de terenul de aproape 40 de hectare din Bucureşti, pe care îşi desfăşoară activitatea societatea şi care ar putea deveni o bună oportinitate investiţională imobiliară. Coreenii de la Doosan au decis, în februarie, închiderea uzinei, motivând că activitatea era pe pierdere de mai mulţi ani, în ciuda investiţiilor efectuate, mai ales în capitalul IMGB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Airbus Helicopters Romania vrea să repare elicopterele din flota Inspectoratoratului General de Aviație al MAI

Articolul următor

Alstom va moderniza lotul 2 din tronsonul Sighișoara-Brașov cu 70 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share