Infrastructura Investitii Judete Ultimele stiri

Alstom va moderniza lotul 2 din tronsonul Sighișoara-Brașov cu 70 de milioane de euro

Alstom va asigura controlul digital al trenurilor, gestionarea traficului și infrastructura de electrificare ca parte a reabilitării și modernizării lotului 2 (Apața-Cața) pe tronsonul Sighișoara-Brașov al coridorului feroviar european Rin-Dunăre din România. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 70 de milioane de euro. Consorțiul Asocierea RailWorks, din care face parte Alstom, a semnat contractul, care prevede execuția proiectului, preconizat să se finalizeze după 4 ani.

Acest proiect este o continuare a loturilor 1 și 3 din aceeași secțiune, care a fost atribuit Asocierii RailWorks în martie 2020. În total, Alstom va furniza lucrări de semnalizare și electrificare pe linia dublă care acoperă distanța feroviară de 128 de kilometri – totalizând mai mult peste 250 de kilometri de infrastructură feroviară modernizată – între Sighișoara și Brașov, două destinații turistice importante din România, precizează compania într-un comunicat de presă.

„Alstom și-a consolidat acum poziția de lider pe piața feroviară românească, atât pentru controlul digital al trenurilor, cât și pentru electrificare. Acoperirea întregii subsecțiuni dintre Sighișoara și Brașov va oferi o funcționare lină și eficientă, asigurând o consecvență în calitatea serviciilor și eforturi coordonate pentru a finaliza întreaga subsecțiune la timp și în cadrul bugetului ”, explică Gabriel Stanciu, Director General Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

Noul proiect, totalizând 28 de kilometri de linie de cale ferată dublă, include optimizarea traseului existent prin construirea de tuneluri pentru a reduce timpul de călătorie, precum și modernizarea a aproape tuturor liniilor vechi, pentru trenurile de călători care funcționează cu până la 160 km / h . Alstom este direct responsabil pentru sistemul de gestionare a traficului, interblocarea digitală și implementarea ERTMS Nivelul 2 (ETCS Nivelul 2 + sistemul de telecomunicații GSM-R), sistemele de informații pentru pasageri, precum și modernizările catenare și stațiile electrice de tracțiune.

Cea mai complexă parte a acestui proiect este construirea a două tuneluri duble (patru tuneluri în total, câte două pe fiecare direcție), însumând aproape 13 kilometri de linii duble.

La fel ca în loturile 1 și 3 din secțiunea Sighișoara-Brașov, pentru modernizarea sistemelor catenare, Alstom va furniza soluția sa catenară OCS3 pentru liniile principale.

Trenurile circulă între Brașov și Sighișoara din 1873. După finalizarea reabilitării, călătoria cu trenul ar trebui să dureze mai puțin de o oră.

Alstom lucrează pe partea românească a coridorului Rin-Dunăre din 2012 și are în prezent cinci proiecte de semnalizare și infrastructură în desfășurare și două finalizate pe această secțiune, acoperind peste 75% din distanța celor 450 km în prezent în reabilitare pe secțiunea românească a coridorului european.

Coridorul paneuropean Rin-Dunăre leagă orașele Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Brașov-București-Constanța. Prin programele de reabilitare în curs de implementare pe secțiunile situate pe ramura nordică a părții românești a acestui coridor, viteza traficului va crește la 160 km / h pentru trenurile de călători și la 120 km / h pentru trenurile de marfă.

Related posts

Autorizația de construire pentru VO Timișoara Sud, emisă

Ligia Voro

Jidvei lansează cea de-a V-a ediție a campaniei „Must de la Jidvei”  

Ligia Voro

Daniel Metz, Răzvan Rimbașiu, Adrian Crivii și Cornel Cătoi – Clubul Pro Opera Transilvană, în sprijinul prestigioasei instituții de cultură

Stefana Muresan

Afaceri de 1 milion de lei pentru clubul care oferă cursuri de educație acvatică

Papuc Irina

Capitala minieră a României își primenește cinci zone industriale

Nora Dumitrescu

EXPO REAL: Hybrid Summit enables new start for the real estate industry

Papuc Irina

Clujul va avea un centru naţional de excelenţă în neurochirurgie, investiţie de 45 de milioane de euro

Stefana Muresan

Impactul măsurilor din perioada stării de urgență: 8 din 10 IMM-uri propun modificarea Codului Muncii

Ion Surdu

SEE Property Forum 2018, 29th of March, Radisson Blu

Ionut Oprea

O nouă hartă a orașului și o hartă cu informații urbanistice, lansate la Sibiu

Ion Surdu

Reabilitarea Casei Tineretului din Baia Mare costă 15 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Proprietăți de pe 70.000 hectare din Sălaj vor fi cadastrate gratuit

Nora Dumitrescu

Americanii de la Key Safety Systems, noii proprietari ai fabricilor de la Arad și Sibiu

Stefana Muresan

IAR Braşov, cifră de afaceri de 152 de milioane de lei în 2016

Stefana Muresan

Ministerul Dezvoltării cumpără 13 tramvaie pentru Reșita, investiție de 25 mil. euro

redactia

Aeroportul Internațional Cluj se pregătește pentru zborurile intercontinentale

Stefana Muresan

Wienerberger va menține activitatea de producție în Ardeal

Nora Dumitrescu

Autobuze electrice cu încărcare wireless, în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Noua fabrică Techtex prinde contur în Maramureș

Nora Dumitrescu

Noi investiții la Aeroportul Avram Iancu

Stefana Muresan

Romgaz: Noua centrală termoelectrică de la Iernut, dată în folosinţă la începutul anului 2020

redactia

Șoselele de mare viteză ale Transilvaniei, subfinanțate în 2020

Nora Dumitrescu

Lecții de business de la liderii marilor companii, oferite la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Hub comercial la Marea Neagră, Dunărea, alternativa ecologică la transportul rutier

Traian Dan

Leave a Comment