Infrastructura Investitii Judete Ultimele stiri

Alstom va moderniza lotul 2 din tronsonul Sighișoara-Brașov cu 70 de milioane de euro

Alstom va asigura controlul digital al trenurilor, gestionarea traficului și infrastructura de electrificare ca parte a reabilitării și modernizării lotului 2 (Apața-Cața) pe tronsonul Sighișoara-Brașov al coridorului feroviar european Rin-Dunăre din România. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 70 de milioane de euro. Consorțiul Asocierea RailWorks, din care face parte Alstom, a semnat contractul, care prevede execuția proiectului, preconizat să se finalizeze după 4 ani.

Acest proiect este o continuare a loturilor 1 și 3 din aceeași secțiune, care a fost atribuit Asocierii RailWorks în martie 2020. În total, Alstom va furniza lucrări de semnalizare și electrificare pe linia dublă care acoperă distanța feroviară de 128 de kilometri – totalizând mai mult peste 250 de kilometri de infrastructură feroviară modernizată – între Sighișoara și Brașov, două destinații turistice importante din România, precizează compania într-un comunicat de presă.

„Alstom și-a consolidat acum poziția de lider pe piața feroviară românească, atât pentru controlul digital al trenurilor, cât și pentru electrificare. Acoperirea întregii subsecțiuni dintre Sighișoara și Brașov va oferi o funcționare lină și eficientă, asigurând o consecvență în calitatea serviciilor și eforturi coordonate pentru a finaliza întreaga subsecțiune la timp și în cadrul bugetului ”, explică Gabriel Stanciu, Director General Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

Noul proiect, totalizând 28 de kilometri de linie de cale ferată dublă, include optimizarea traseului existent prin construirea de tuneluri pentru a reduce timpul de călătorie, precum și modernizarea a aproape tuturor liniilor vechi, pentru trenurile de călători care funcționează cu până la 160 km / h . Alstom este direct responsabil pentru sistemul de gestionare a traficului, interblocarea digitală și implementarea ERTMS Nivelul 2 (ETCS Nivelul 2 + sistemul de telecomunicații GSM-R), sistemele de informații pentru pasageri, precum și modernizările catenare și stațiile electrice de tracțiune.

Cea mai complexă parte a acestui proiect este construirea a două tuneluri duble (patru tuneluri în total, câte două pe fiecare direcție), însumând aproape 13 kilometri de linii duble.

La fel ca în loturile 1 și 3 din secțiunea Sighișoara-Brașov, pentru modernizarea sistemelor catenare, Alstom va furniza soluția sa catenară OCS3 pentru liniile principale.

Trenurile circulă între Brașov și Sighișoara din 1873. După finalizarea reabilitării, călătoria cu trenul ar trebui să dureze mai puțin de o oră.

Alstom lucrează pe partea românească a coridorului Rin-Dunăre din 2012 și are în prezent cinci proiecte de semnalizare și infrastructură în desfășurare și două finalizate pe această secțiune, acoperind peste 75% din distanța celor 450 km în prezent în reabilitare pe secțiunea românească a coridorului european.

Coridorul paneuropean Rin-Dunăre leagă orașele Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Brașov-București-Constanța. Prin programele de reabilitare în curs de implementare pe secțiunile situate pe ramura nordică a părții românești a acestui coridor, viteza traficului va crește la 160 km / h pentru trenurile de călători și la 120 km / h pentru trenurile de marfă.

Related posts

Continuă pregătirile pentru cea de-a cincea ediție Bucharest Tech Week

Ligia Voro

Investiţie de 20 milioane de euro: O nouă companie cu trenuri româneşti de lux intră pe piaţa din vestul ţării

Stefana Muresan

Grupul NEPI Rockcastle donează 150.000 de euro Crucii Roșii din Europa Centrală și de Est

Ligia Voro

Zborurile Wizz de Londra, suspendate pe două aeroporturi din Ardeal

Nora Dumitrescu

Flodor Trans SRL face Autogara Marghita

Traian Dan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 26: Mirdatod, ambasadorul gustului natural și sănătos al Văii Gurghiului

Transilvania Business

Green Line Valea Jiului – 95 de milioane de lei, prin Regio-POR, pentru linia verde de autobuze electrice

Nicolae Pop

Bosch va furniza 1.200 de senzori pentru sistemul CityParking

Nora Dumitrescu

Continental Iasi se extinde

Stefana Muresan

Florile de mină ale Maramureșului, obiectiv turistic

Nora Dumitrescu

Finanțări de aproape 421 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

redactia

Orange susţine cele mai mari festivaluri ale verii

Ligia Voro

Digital Nation lansează programul „Profesor în Online” pentru cadre didactice

Traian Dan

Fermele Silvania vor produce carne și furaje ecologice

Nora Dumitrescu

Christian Rodseth, noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Stefana Muresan

La Oradea va fi amenajat un Muzeu al Francmasoneriei

Traian Dan

CJ Cluj a investit în acest an 183 mil. euro în reabilitarea infrastructurii rutiere judeţene

redactia

OKOSH –  un nou concept de Smart Home se lansează pe piața din România

redactia

Program de week-end: clujenii, invitați la concursul de aeromodelism Liberty Multirotor Racing – ediția treia

Ligia Voro

Acord comercial semnat între Corteva Agriscience™ și Pro Farm Technologies

Ligia Voro

POZITIV TB: Sorin Rotariu, Managing Director, Visma România Holding – „Industria IT este motorul economiei românești și vreau să ducem această parte a economiei la 15% din PIB”

Papuc Irina

Clădirea Rapid SA Bistrița va fi demolată pentru ridicarea unui magazin

redactia

CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19

Ion Surdu

Doar o comunitate de afaceri puternică poate crea unitate

Ionut Oprea

Leave a Comment