Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se apropie de final prima fază din Drumul Bistriței

În cadrul lucrărilor de reabilitare și modernizare desfășurate pe lotul I al Drumului Bistriței – sectorul Drumul Județean (DJ) 109 Răscruci – Borșa – Vultureni, lucrările de asfaltare în două straturi au fost finalizate.

Acestea sunt parte a proiectului cu finanțare europeană de îmbunătățire a infrastructurii rutiere de importanță regională – traseu regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 109 (intersecție DN1C – limita jud. Sălaj) de la km 0+000 la km 31+976”.

“Îmbucurător e faptul că, în acest context, există toate premisele ca finalizarea integrală a investiției pe lotul I să aibă loc cu mult înainte de termenul stabilit prin contract, respectiv martie 2021. E o investiție de mare anvergură și complexitate pe care am realizat-o cu bani europeni și care va crea noi premise de dezvoltare a întregii zone”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările de modernizare derulate pe lotul 1 vizează sectorul de la joncțiunea cu drumul național DN 1C (Răscruci) până la intersecția cu DJ 109A (Vultureni). Ele au constat într-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la aşternerea celor două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.

Inițial au fost executate fundații adâncite de parapet, casete în vederea lărgirii căii de rulare, înlocuirea dalelor de beton deteriorate, accese la proprietăți, introducerea de tuburi și turnarea de beton pentru accesele la proprietăți, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, respectiv șanțuri, șanțuri betonate, rigole carosabile, poduri și podețe precum și stații de transport în comun în fiecare localitate.

Pentru definitivarea investiției urmează să mai fie realizate o serie de șanțuri betonate în intravilanul localităților Răscruci, Borșa, Vultureni și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universităţile din Timişoara investesc milioane de euro, bani din fonduri europene, în dezvoltarea a două platforme IT

Articolul următor
exquis.ro

Aprobat de Senat: Pe site-ul INSP trebuie să apară o hartă interactivă cu date despre calitatea apei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share