Agricultura Lideri si afaceri Slider Ultimele stiri

Doamnele fermier înscrise în programul TalentA au finalizat cursurile gratuite de instruire

Lansat în România la data de 1 iulie 2020 de către Corteva Agriscience, TalentA, programul gratuit pentru dezvoltarea competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură pentru femeile inovatoare din mediul rural, a ajuns aproape de final.

Pe parcursul a două luni de instruire, peste 60 de doamne fermier au participat la cursuri online gratuite, segmentate în 2 module, 17 lecții: Competente de Business și Competente de Agri-Business. Programul online a fost construit de o echipă formată din consultanții Starperformining – Radu Dumitru Stănescu, Andra Chiru, Dan Rusu, Daniela Necefor, Cristina Costăchescu, Iulia Teodorescu, Marius Dan și Adrian Marinică – care au instruit doamnele interesate de organizarea activității, comunicare în afaceri, negocieri avansate în vânzări, strategii comerciale, financiar, supply chain și marketing pentru anteprenori, obținerea finanțărilor precum și conducerea echipei și gestionarea situațiilor dificile. Li s-au alăturat experți din echipa Corteva – George Andron, Ana Maria Pascariu, Andrei Ciocoiu, Ion Mutafa, Valentin Mihai, Alfred Stefan, Jakab Arpad și Alexandru Staicu, care au împărtășit informații despre tehnologii de cultură și cele mai bune practici pentru culturile de rapiță, floarea-soarelui, porumb, cereale și cartof, precum și pentru viticultură și pomicultură.

În perioada următoare, va avea loc construirea proiectelor inovatoare în Agri-Business, proiecte care trebuie să se axeze pe îmbunătăţirea securităţii alimentare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor, conform obiectivelor de sustenabilitate 2030, anunțate recent de Corteva.

Data limită de depunere a proiectelor este 9 octombrie. Un consiliu de experți format din specialiștii Corteva: Maria Cîrjă – Marketing Manager Romania și Moldova, Elena Nunca –  Commercial Finance Lead RO, MD & HU, Anca Mateescu – Controller Romania, Oana Musceleanu – Customer Service Leader CE , Mihai Valentin – CMM Corn & Soybeen, Andrei Ciocoiu – CMM Oilseeds, Ana Maria Pascariu – CMM Fungicides & Insecticides și Ion Mutafa – CMM Herbicides, alături de specialiștii Starperfomining: Radu Dumitru Stanescu – Founder & Managing Partner și Dan Rusu – Senior Consultant, va evalua și selecta cele mai bune 3 proiecte, care vor fi premiate cu 12.000 $:

• locul I – 5.000 $,
• locul II – 4.000 $,
• locul III – 3.000 $.

În data de 15 octombrie 2020, de Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural, va avea loc conferința de închidere a proiectului TalentA, anunțarea câștigătoarelor și decernarea premiilor pentru proiectele inovatoare.

Ionescu Jean – Country Leader Romania & Rep. Moldova- “Sunt mândru de primii absolvenți ai programului TalentA din România și fericit că reușim să ducem la final acest proiect adresat doamnelor fermier. Sunt încrezător că experiența și cunoștințele dobândite în cadrul cursurilor online de la profesioniști de top, vor ajuta fiecare doamnă fermier înscrisă în program să își dezvolte afacerea.”

Cîrjă Maria – Marketing Manager Romania & Rep. Moldova – “Vă așteptăm cu drag la conferința TalentA, ce va avea loc în data de 15 octombrie 2020, atunci când întreaga lume sărbătorește ziua femeilor din mediul rural, iar prin finalizarea acestui program, vom avea dublu motiv de sărbătoare.”

Radu D Stănescu – Fondator Starperformining – “A fost o plăcere să colaborez cu fiecare doamnă înscrisă în acest proiect, atât în seminarele online, cât și prin intermediul lecțiilor sau mesajelor electronice”.

Related posts

Două județe din Ardeal, în topul solicitărilor de granturi

Nora Dumitrescu

VINVEST 2018, o ediţie dedicată Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Petroșaniul intră în șantier pe bani europeni

redactia

Fabrica de mobilă din Cehu Silvaniei va angaja zeci de tâmplari

Nora Dumitrescu

Peste 900 milioane de euro pentru dotarea structurilor medicale de urgenţă, până în 2021

redactia

Gara Sibiu, în planurile CFR de reabilitare: investiție de peste 2,3 milioane de euro pentru modernizarea tunelului pietonal

Papuc Irina

Bihorenii își vor afla premianții în cadrul Galei Comunității Bihorene

Traian Dan

MUREȘ: Citadela Residence. Fortăreața din mijlocul cetății. Un concept distinct

Ligia Voro

Sibianul Cornel Amariei, unul dintre cei mai influenți tineri ai lumii. A triumfat în competiţia câştigată în trecut de Elvis Presley şi John F. Kennedy

redactia

10 milioane de euro mai mult pentru fermierii care vor să-și promoveze produsele: există două tipuri de acțiuni de promovare

Papuc Irina

Noua bază de cereale de la Sânpaul s-a pus pe angajări

Nora Dumitrescu

Taparo își caută personal pentru automatizare

Nora Dumitrescu

Oradea prelungește plata taxelor cu bonificație până la 30 aprilie 2020

Traian Dan

P3 începe construcția unei clădiri multifuncționale, o premieră

Ligia Voro

Trei noi oportunități de finanțare europeană pentru agricultori în luna iunie: 57 de milioane de euro disponibili

Ion Surdu

Industria pharma în România – harta marilor jucători

Papuc Irina

Un clujean vinde fotolii de masaj în toată lumea, inclusiv la Polul Nord

redactia

Preluarea unor active ale OMV Petrom de către Mazarine Energy, autorizată

Stefana Muresan

„Ziua Grâului” de la Seuca, experiment reuşit marca DAFCOCHIM

Stefana Muresan

Buget de 100 mln. de euro pentru Programul „Casa Eficientă Energetic”, lansat în dezbateri publice. Prima va acoperi 60% din investiție, dar nu mai mult de 15.000 de euro

Ion Surdu

Dedeman, nouă identitate vizuală, la împlinirea a 25 de ani

Stefana Muresan

De ce să ai încredere în soluțiile ERP?

redactia

Municipalitatea băimăreană, îndemnată să cumpere Hotelul Maramureș

Nora Dumitrescu

Sprijin guvernamental de 25.000 lei pentru participarea la târguri si expoziţii internaţionale

redactia

Leave a Comment