Agricultura Lideri si afaceri Slider Ultimele stiri

Doamnele fermier înscrise în programul TalentA au finalizat cursurile gratuite de instruire

Lansat în România la data de 1 iulie 2020 de către Corteva Agriscience, TalentA, programul gratuit pentru dezvoltarea competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură pentru femeile inovatoare din mediul rural, a ajuns aproape de final.

Pe parcursul a două luni de instruire, peste 60 de doamne fermier au participat la cursuri online gratuite, segmentate în 2 module, 17 lecții: Competente de Business și Competente de Agri-Business. Programul online a fost construit de o echipă formată din consultanții Starperformining – Radu Dumitru Stănescu, Andra Chiru, Dan Rusu, Daniela Necefor, Cristina Costăchescu, Iulia Teodorescu, Marius Dan și Adrian Marinică – care au instruit doamnele interesate de organizarea activității, comunicare în afaceri, negocieri avansate în vânzări, strategii comerciale, financiar, supply chain și marketing pentru anteprenori, obținerea finanțărilor precum și conducerea echipei și gestionarea situațiilor dificile. Li s-au alăturat experți din echipa Corteva – George Andron, Ana Maria Pascariu, Andrei Ciocoiu, Ion Mutafa, Valentin Mihai, Alfred Stefan, Jakab Arpad și Alexandru Staicu, care au împărtășit informații despre tehnologii de cultură și cele mai bune practici pentru culturile de rapiță, floarea-soarelui, porumb, cereale și cartof, precum și pentru viticultură și pomicultură.

În perioada următoare, va avea loc construirea proiectelor inovatoare în Agri-Business, proiecte care trebuie să se axeze pe îmbunătăţirea securităţii alimentare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor, conform obiectivelor de sustenabilitate 2030, anunțate recent de Corteva.

Data limită de depunere a proiectelor este 9 octombrie. Un consiliu de experți format din specialiștii Corteva: Maria Cîrjă – Marketing Manager Romania și Moldova, Elena Nunca –  Commercial Finance Lead RO, MD & HU, Anca Mateescu – Controller Romania, Oana Musceleanu – Customer Service Leader CE , Mihai Valentin – CMM Corn & Soybeen, Andrei Ciocoiu – CMM Oilseeds, Ana Maria Pascariu – CMM Fungicides & Insecticides și Ion Mutafa – CMM Herbicides, alături de specialiștii Starperfomining: Radu Dumitru Stanescu – Founder & Managing Partner și Dan Rusu – Senior Consultant, va evalua și selecta cele mai bune 3 proiecte, care vor fi premiate cu 12.000 $:

• locul I – 5.000 $,
• locul II – 4.000 $,
• locul III – 3.000 $.

În data de 15 octombrie 2020, de Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural, va avea loc conferința de închidere a proiectului TalentA, anunțarea câștigătoarelor și decernarea premiilor pentru proiectele inovatoare.

Ionescu Jean – Country Leader Romania & Rep. Moldova- “Sunt mândru de primii absolvenți ai programului TalentA din România și fericit că reușim să ducem la final acest proiect adresat doamnelor fermier. Sunt încrezător că experiența și cunoștințele dobândite în cadrul cursurilor online de la profesioniști de top, vor ajuta fiecare doamnă fermier înscrisă în program să își dezvolte afacerea.”

Cîrjă Maria – Marketing Manager Romania & Rep. Moldova – “Vă așteptăm cu drag la conferința TalentA, ce va avea loc în data de 15 octombrie 2020, atunci când întreaga lume sărbătorește ziua femeilor din mediul rural, iar prin finalizarea acestui program, vom avea dublu motiv de sărbătoare.”

Radu D Stănescu – Fondator Starperformining – “A fost o plăcere să colaborez cu fiecare doamnă înscrisă în acest proiect, atât în seminarele online, cât și prin intermediul lecțiilor sau mesajelor electronice”.

Related posts

S IMMO AG: First quarter brings strong operating result, but write-downs

Ionut Oprea

Pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca: Smart Cities CEE

Stefana Muresan

48 de ore în căutarea drumului de fier

redactia

CJ | Specialiștii AgroTransilvania Cluster ajută fermierii în accesarea banilor europeni

Calea ferată Cluj-Oradea-Episcopia Bihor, electrificată cu bani de la UE

Traian Dan

Analiză PwC România: Construcțiile fără autorizație vor putea fi intabulate în cartea funciară. Care sunt condițiile

Papuc Irina

Untold a distribuit alimente și echipament medical în Apuseni și Maramureș

Nora Dumitrescu

Sameday lansează un nou serviciu de livrare la domiciliu. „Încercăm să ne adaptăm”

Ion Surdu

BearingPoint își extinde Centrul de Excelență pentru Consultanță în Securitate Cibernetică din România

Stefana Muresan

Au început lucrările la UT Hub. Complex academic pe 7 etaje

Nora Dumitrescu

Fermierii români din Transilvania vor fi premiați în cadrul Conferinței PRIA Agriculture care va avea loc la Cluj-Napoca în 8 mai 2019

Stefana Muresan

„Fabrica de nutrețuri combinate din Sânpaul va avea multiple avantaje competitive, inclusiv un foarte bun raport calitate-preț”

A. I.

CFR SA – 48 de șantiere pe rețeaua feroviară, în valoare de 141,6 milioane lei

Stefana Muresan

Transgaz începe lucrările la gazoductul Ungheni-Chișinău

redactia

Analiza DTZ: piata de retail in tara

Ionut Oprea

Prezența mai multor companii din Fortune Global 500 în CEE va crește cererea pentru spații imobiliare

Ligia Voro

Transgaz, contracte de finanțare de 138 de milioane de euro

redactia

La un an după achiziția activelor Oltchim, Chimcomplex anunță finalizarea operațiunilor de integrare și numește o nouă echipă executivă

Ligia Voro

Eusebiu Burcaș: “Putem semna liniștiți contracte de sute de mii de euro după videonegocieri”

Nora Dumitrescu

Studiu ANIS: Volumul pieței locale de IT ajunge la aproximativ 6 mld. de euro în acest an

Ligia Voro

Băimărenii primesc câte un pachet de igienă prin poștă

Nora Dumitrescu

Dezvoltatorul de software Trencadis din Baia Mare, cea mai performantă companie din România în Top Deloitte 50

Stefana Muresan

Lucrul “la comun”, noua tendință în România

Stefana Muresan

Grupul Carrefour lansează Cooperativa Agricolă Carrefour

Stefana Muresan

Leave a Comment