Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sectorul HoReCa, scutit de impozitul specific până la sfârșitul anului 2020

Organizația Patronală HORECA Cluj susține demersurile Organizației Patronale HORA București și Federația Industriei Hoteliere din România, prin care se contestă intenția Guvernului României de a crește cota de taxă pe valoarea adăugată (TVA) aplicată industriei HORECA de la 9 la 19% și

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, va propune în următoarea şedinţă de Guvern scutirea de la plata impozitului pentru sectorul HoReCa până la sfârşitul anului 2020.

Veşti fantastice pentru HoReCa! Scutire pentru plata impozitului specific până la sfârşitul anului! Pentru contribuabilii care plătesc impozit specific unor activităţi (restaurante, hoteluri, baruri), după discuţii cu premierul Ludovic Orban, am decis să propun în următoarea şedinţă de Guvern scutirea de la plata impozitului pentru perioada rămasă până la sfârşitul anului 2020″, a anunțat ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că sectorul HoReCa deja a beneficiat de o scutire de la plata impozitului specific de 150 de zile în 2020. Impozitul specific a fost introdus prin Legea 170/2016 (Legea HoReCa), intrată în vigoare în 2017, şi se aplică activităţilor hoteliere, de restaurant, bar & cafenele sau catering.

Impozitul specific se calculează în funcţie de mai multe variabile, cum ar fi rangul localităţii unde este situat punctul de lucru, suprafaţa acestuia, sezonalitate. El se achită semestrial, până pe data de 25 a lunii următoare semestrului, fiecare plată reprezentând jumătate din impozitul anual datorat.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Comoara din Defileul Crișului Repede”, un nou film despre Pădurea Craiului

Articolul următor

351 de cereri de finanțare au fost depuse în Programul „Innotech Student”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share