Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Comoara din Defileul Crișului Repede”, un nou film despre Pădurea Craiului

Artistul de reputaţie internaţională, Mihai Moiceanu, s-a reîntors în munţii Pădurea Craiului, pentru a realiza un nou film despre destinaţia de ecoturism aflată în judeţul Bihor. De această dată, realizatorul filmului, împreună cu echipa sa, au încercat să descopere unde se găseşte comoara din Defileul Crișului Repede, munţii Pădurea Craiului.

Noi ştiam că, în Pădurea Craiului, se află o comoară a cărei valoare este inestimabilă. Echipa care a realizat acest film a pornit în căutarea comorii”, explică Paul Iacobaş, preşedintele Centrului pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor (C.A.P.D.D.), partener în cadrul proiectului. „În cele din urmă, membrii acestei expediţii au descoperit că adevărata comoară a Pădurii Craiului este patrimoniul ei natural, cultural şi istoric”. Filmul, realizat de Mihai Moiceanu, prezintă aceste valori, cea mai de preţ comoară a Pădurii Craiului.

Este un film educaţional, dedicat, în primul rând, copiilor şi tinerilor. „Ei sunt cei care trebuie să descopere, la rândul lor, această comoară, să înveţe cum să o păstreze şi să o valorifice în mod durabil”, subliniază Andrei Acs, biolog și manager de proiecte în cadrul CAPDD Bihor. Materialul va fi prezentat, în special, la activităţi de conştientizare, desfăşurate în şcoli, în tabere junior ranger, dar va rula şi la centrul de vizitare al defileului Crişului Repede, din Vadu Crişului și la Refugiul Belvedere din Zece Hotare, două clădiri realizate prin interemediul programului Interreg România-Ungaria. De asemenea, documentarul este accesibil publicului larg, pe canalul de youtube al Destinației de Ecoturism Pădurea Craiului:

(https://www.youtube.com/watch?v=HUwSDfHlkQo&t=736s) , cât și pe Facebook, pe contul dedicat proiectului.

Cea mai nouă peliculă, care prezintă comorile destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului, este finanţată prin intermediul programului Interreg V-A Romania-Ungaria şi este realizată în cadrul proiectului „Conservarea, protectia si promovarea naturii de ambele parti ale frontierei româno-maghiare” acronim PRONATURE, cod proiect ROHU-126.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BCR, BRD și Raiffeisen devin acționari cu cote egale în una dintre cele mai importante companii de servicii integrate de transport

Articolul următor
Organizația Patronală HORECA Cluj susține demersurile Organizației Patronale HORA București și Federația Industriei Hoteliere din România, prin care se contestă intenția Guvernului României de a crește cota de taxă pe valoarea adăugată (TVA) aplicată industriei HORECA de la 9 la 19% și

Sectorul HoReCa, scutit de impozitul specific până la sfârșitul anului 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share