Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șomajul din Timiș crește în continuare influențat de pandemia de coronavirus

Șomajul din județul Timiș a urcat din nou în luna august, semn că criza determinată de ”închiderea” din cauza pandemiei îi face simțit efectul, la câteva luni diferență. Conform datelor oficiale, rata șomajului a ajuns la un nivel neatins de ani buni în cel mai vestic județ al României, la 1,17%.

Sunt 4.105 de persoane înregistrate oficial cu statut de șomeri în județul Timiș, la finalul lunii august, a anunțat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Aceasta înseamnă o rată a șomajului de 1,17%, indicatorul fiind în creștere permanentă față de lunile precedente și cele dinaintea începerii pandemiei de corona. Astfel, la finalul lui iulie, rata șomajului era de 1,06%.

Șomajul se menține mai pronunțat în rândul persoanelor de sex feminin, cu 1,52%, față de 0,90% la bărbați.

Cea mai mare parte a șomerilor, 1382, este susținută cu bani de la buget, ceea ce înseamnă că vorbim despre șomeri ”noi” mai mulți, și nu despre cei clasici, care nu sunt oricum interesați de o slujbă.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O importantă clinică din Timișoara va folosi un program de inteligență artificală, oferit de un start-up local, pentru imagistica medicală

Articolul următor

A VPK pledge put in practice for a sustainable present and a future proof living

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share