Sanatate Timiș

O importantă clinică din Timișoara va folosi un program de inteligență artificală, oferit de un start-up local, pentru imagistica medicală

Un software care folosește inteligența artificială în domeniul imagisticii medicale, va fi folosit de o importantă rețea de clinici din Timișoara, Medici’s. Proiectul Xvision a fost demarat în urmă cu câțiva ani de un start-up tot din Timișoara, soluția fiind adoptată de un număr extrem de mare de unități specializate.

Acum, Clinicile Medici’s Timișoara au anunțat că încheie un parteneriat cu start-up-ul MedTech XVision prin care integrează algoritmii de inteligență artificială în procesul de analiză imagistică, aducând astfel tehnologiile de ultimă oră mai aproape de pacienți.

”Clinicile Medici’s sunt un jucător important în piața privată de servicii de sănătate din vestul țării. Oferind servicii pentru cca. 400 de companii și cca. 50.000 de abonați, scopul lor este de a poziționa medicina în zona umană a performanței, oferind servicii la cele mai înalte standarde. De-a lungul anilor, lanțul s-a remarcat prin grija pe care o are față de pacienți, prin profesionalismul personalului medical și dotarea centrelor avute în subordine cu aparatură de ultimă generație. Astfel, colaborarea cu start-up-ul MedTech XVision vine ca o completare naturală la beneficiile deja oferite în cadrul Clinicilor. În urma acestui parteneriat, în procesul de analiză a radiografiilor de torace efectuate în cadrul Medici’s va fi integrat și XVision. Programul software are la bază o suită de algoritmi de inteligență artificială și are scopul de a ajuta medicul radiolog în procesul de analiză și diagnostic, prezentând multiple informații legate de potențialele patologii identificate în radiografie. Venind ca un asistent digital, XVision susține medicul radiolog și ajută la prioritizarea și eficientizarea muncii acestuia”, au anunțat reprezentanții clinicii.

”Mă bucur să pot folosi în analiza imagistica programul software XVision. Consider că algoritmii de inteligenta artificială ce stau la baza acestei platforme reprezintă un real ajutor în interpretarea radiologica pulmonară.”, a spus Agnes Katona, medic specialist radiologie și imagistică medicală în cadrul Medici’s.

”Parteneriatul dintre Medici’s și XVision reprezintă un pas important pentru noi în colaborarea cu sectorul privat. Ne bucurăm să avem alături parteneri precum Clinicile Medici’s ce susțin performanța în actul medical și sunt deschiși către integrarea noilor tehnologiilor ce vin atât în beneficiul pacienților, cât și al medicilor.”, Ștefan Iarca, co-fondator XVision.

Programul care folosește inteligența artificială este folosit și pentru scanarea celor care sunt suspecți de Covid 19, fiind utilizat la Spitalul Județean Timișoara și Institutul de Pneumologie Marius Nasta București.

Related posts

Noul guvern vorbește despre o autostradă Timișoara-București

Stefana Muresan

Orașele Transilvaniei și Banatului, magnet pentru turiști

redactia

Help Net a trecut de 200 de farmacii

Stefana Muresan

Tradiție și performanță la Facultatea de Farmacie

Stefana Muresan

Programul Operaţional Regional a adus contracte de un miliard de euro în Regiunea Vest

Robert Bloancă

Programul Operațional Regional a adus în Regiunea Vest contracte semnate pentru 2,2 miliarde de euro

Robert Bloancă

Spital de infecțioase și pneumologie de 25 de milioane de euro la Oradea

Traian Dan

Sistemul de învăţământ online al Universităţii de Vest Timişoara funcţionează cu succes

Robert Bloancă

IMM-urile din Regiunea Vest au depus proiecte de finanţare prin POR în valoare de 90 de milioane de euro

Robert Bloancă

Peste 800 de milioane de euro, bani europeni nerambursabili, au fost aduşi în Regiunea Vest de Programul Operaţional Regional

Robert Bloancă

Aparatură de peste 2,45 milioane de euro pentru Spitalul „Gavril Curteanu”

Traian Dan

Professor Marilen Pirtea, Rector of The West University of Timisoara: „The WUT is today the most developed higher education institution in the western region of Romania”

Transilvania Business

Retailerul austriac XXXLutz deschide un magazin Mömax, la Timișoara

Stefana Muresan

Consultații “second opinion” și diagnostic precis la un click distanță

Stefana Muresan

Finanțări din fonduri europene pentru atenuarea efectelor Covid-19

Traian Dan

Danezii de la Ingleby exploatează mii de hectare în Timiș

Stefana Muresan

Bistrița: Sanovil a început construcția celei mai mari investiții private din regiune în domeniul sănătății

Stefana Muresan

ABSL announces Timișoara Business Mixer: One step further: How Innovative can we be in the Business Services Industry? November 20th 2018, Hotel Boavista

redactia

“Noua Timişoara”, cu nouă piaţetă pietonală și trafic coborât pe două nivele subterane

Stefana Muresan

Producția fabricii de componente electronice a Continental Timișoara a ajuns la 15 milioane de produse finite anual

Robert Bloancă

MAREA UNIRE A VINURILOR în anul Centenarului Marii Uniri, la cea de-a 15-a ediţie a Salonului VINVEST Timişoara 2018

Stefana Muresan

ASF suspendă activitatea directă de relații cu publicul

Ligia Voro

UMFST Târgu Mureș majorează cu 1500 de lei bursele sociale pentru achiziția de calculatoare

Ligia Voro

Regina Maria preia Biostandard Oradea şi Clinica Gastro Center Craiova

Traian Dan

Leave a Comment