Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O importantă clinică din Timișoara va folosi un program de inteligență artificală, oferit de un start-up local, pentru imagistica medicală

Un software care folosește inteligența artificială în domeniul imagisticii medicale, va fi folosit de o importantă rețea de clinici din Timișoara, Medici’s. Proiectul Xvision a fost demarat în urmă cu câțiva ani de un start-up tot din Timișoara, soluția fiind adoptată de un număr extrem de mare de unități specializate.

Acum, Clinicile Medici’s Timișoara au anunțat că încheie un parteneriat cu start-up-ul MedTech XVision prin care integrează algoritmii de inteligență artificială în procesul de analiză imagistică, aducând astfel tehnologiile de ultimă oră mai aproape de pacienți.

”Clinicile Medici’s sunt un jucător important în piața privată de servicii de sănătate din vestul țării. Oferind servicii pentru cca. 400 de companii și cca. 50.000 de abonați, scopul lor este de a poziționa medicina în zona umană a performanței, oferind servicii la cele mai înalte standarde. De-a lungul anilor, lanțul s-a remarcat prin grija pe care o are față de pacienți, prin profesionalismul personalului medical și dotarea centrelor avute în subordine cu aparatură de ultimă generație. Astfel, colaborarea cu start-up-ul MedTech XVision vine ca o completare naturală la beneficiile deja oferite în cadrul Clinicilor. În urma acestui parteneriat, în procesul de analiză a radiografiilor de torace efectuate în cadrul Medici’s va fi integrat și XVision. Programul software are la bază o suită de algoritmi de inteligență artificială și are scopul de a ajuta medicul radiolog în procesul de analiză și diagnostic, prezentând multiple informații legate de potențialele patologii identificate în radiografie. Venind ca un asistent digital, XVision susține medicul radiolog și ajută la prioritizarea și eficientizarea muncii acestuia”, au anunțat reprezentanții clinicii.

”Mă bucur să pot folosi în analiza imagistica programul software XVision. Consider că algoritmii de inteligenta artificială ce stau la baza acestei platforme reprezintă un real ajutor în interpretarea radiologica pulmonară.”, a spus Agnes Katona, medic specialist radiologie și imagistică medicală în cadrul Medici’s.

”Parteneriatul dintre Medici’s și XVision reprezintă un pas important pentru noi în colaborarea cu sectorul privat. Ne bucurăm să avem alături parteneri precum Clinicile Medici’s ce susțin performanța în actul medical și sunt deschiși către integrarea noilor tehnologiilor ce vin atât în beneficiul pacienților, cât și al medicilor.”, Ștefan Iarca, co-fondator XVision.

Programul care folosește inteligența artificială este folosit și pentru scanarea celor care sunt suspecți de Covid 19, fiind utilizat la Spitalul Județean Timișoara și Institutul de Pneumologie Marius Nasta București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Regiunea Vest primește zeci de milioane de lei pentru întocmirea documentațiilor aferente unor mari proiecte de infrastructură

Articolul următor

Șomajul din Timiș crește în continuare influențat de pandemia de coronavirus

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share