Arad Caraş-Severin Fonduri Europene Hunedoara Timiș Transport

Regiunea Vest primește zeci de milioane de lei pentru întocmirea documentațiilor aferente unor mari proiecte de infrastructură

Uniunea Europeană oferă autorităților locale noi fonduri, de această dată chiar și pentru întocmirea documentației tehnice aferente solicitării de finanțări importante din banii comunitari. Prin Programul Operațional Asistență Tehnică – POAT, se vor acorda bani, sume semnificative, prin care se va acoperi inclusiv plata întocmirii documentației pentru solicitarea de fonduri europene.

Sunt milioane de lei care vor intra în conturile diferitor unități administrativ-teritoriale sau ale consiliului județean. Spre exemplu, Timișul primește 8,5 milioane de lei doar prin acest tip de finanțare. A fost realizată, prin intermediul ADR Vest, o listă de asemenea proiecte pentru care se vor aloca fondurile necesare documentației. Vorbim despre inițiative de mari dimensiuni, care vor afecta semnificativ activitatea comunităților locale.

Astfel, se acordă peste două milioane de lei pentru documentația aferentă realizării unui nou drum județean, care să asigure o legătură directă de la Aeroportul Internațional Timișoara spre autostrada A1. Acest drum va deveni o minicentură și pentru localitatea Remetea Mare, care era traversată de un drum național extrem de aglomerat, una dintre singurele două legături ale Timișoarei cu autostrada. Cea de a doua este tot un drum județean, care, la rândul său, va fi reabilitat și extins, tot cu fonduri europene. Suma estimată a fi alocată proiectului este de 18 milioane de euro.

Pentru Timișoara cel mai important proiect este unul tot de infrastructură, în valoare de peste 16 milioane de euro, care va realiza o nouă legătură rutieră între cele două părți ale orașului, parte a inelului 4 de circulație. Documentația va primi de la UE 1,1 milioane de lei.

Un alt proiect interesant este cel al transformării într-un Complex turistic cu punerea în valoare a Centralei hidroelectrice din Timișoara și a Canalului Bega. Timișoara a fost primul oraș iluminat electric din Europa, în 1884, iar energia electrică necesară provenea chiar de la această Centrală Hidroelectrică de pe Bega.

Carașul se poate lăuda cu proiecte chiar și mai valoroase, iar cel mai ”scump” ar urma să fie ”Modernizare DJ 571 – Intersecție DN 57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (intersecție DN 57)”, în valoare de 43,2 milioane de euro, pentru care se alocă 2,2 milioane de lei și pentru documentație.

Aradul are, de asemenea, două proiecte de mari dimensiuni, vorbim despre ”Modernizare rețea rutieră în zona de nord a județului Arad”, cu 39,4 milioane de euro, respectiv ”Remodelarea bulevardului Revoluției din Arad”, pentru 29,7 milioane de euro. În total, pe POAT, pentru Arad se alocă 8,5 milioane de lei.

În Hunedoara, cel mai valoros proiect selectat pentru a primi bani pe POAT este drumul județean care leagă Orăștie de Sarmisegetusa Regia, în valoare de 11 milioane de euro. Alocarea totală pe POAT, în Hunedoara, este de 8,5 milioane de lei.

Proiectele selectate pentru a primi bani prin POAT nu sunt câștigătoare deja, acestea primesc doar bani pentru documentație, ele vor intra în proces de selecție, la fel cum se va proceda pentru toate inițiativele de acest fel, care solicită fonduri europene.

Related posts

Complexul Energetic Hunedoara va furniza servicii de sistem la o putere de 400 de MW până în 2020

Stefana Muresan

Clujul se vrea Capitala Europeană a Inovării

Nora Dumitrescu

Primele troleibuze Solaris vor ajunge în Brașov în câteva luni: acumulatorul oferă o autonomie de minimum 5 kilometri în lipsa contactului cu linia de electricitate

Papuc Irina

Professor Marilen Pirtea, Rector of The West University of Timisoara: „The WUT is today the most developed higher education institution in the western region of Romania”

Transilvania Business

Zborurile Wizz de Londra, suspendate pe două aeroporturi din Ardeal

Nora Dumitrescu

31 de proiecte europene trimise spre finanțare din “capitala” Sălajului

Nora Dumitrescu

Personalul medical din Cluj se poate deplasa gratuit cu taxiul

Nora Dumitrescu

Autostrada Oradea – Lugoj și Lugoj – Calafat ar putea fi făcută de americani

Traian Dan

50 de milioane de lei pentru lucrări de apă-canal în Municipiul Oradea

Traian Dan

Zonă de agrement de 5 hectare în Arad, investiție din fonduri europene

redactia

Cele mai de succes afaceri din anului 2018 din Timiş au fost premiate la Topul Firmelor

Robert Bloancă

Fondurile europene, prioritatea Primăriei Oradea în 2019

redactia

Viitoarea sală polivalentă a Timișoarei, la Giroc; investiție de peste 50 milioane euro

Stefana Muresan

Astra Vagoane Călători s-a asociat cu chinezii care produc trenuri de mare viteză care ating 350 km/oră

Stefana Muresan

Cea mai mare agenţie media digitală independentă din Europa se mută cu birourile la Iulius Town Timişoara

Robert Bloancă

Cursa dintre Timişoara şi Bucureşti a fost cea mai solicitată anul trecut, în traficul aerian intern

Robert Bloancă

Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din Regiunea Vest pot atrage noi finanțări europene prin Regio-POR 2014-2020

redactia

Patru companii specializate în iluminat vor scoate Zalăul din beznă

Nora Dumitrescu

Vox Technology Park aduce in Romania Zetta University din Virginia de Vest, SUA

Ionut Oprea

Electrogrup va primeni cu 4,5 milioane de euro străzile din Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Cea mai mare tranzacţie cu terenuri agricole din acest an a fost semnată în Timiş

Robert Bloancă

Timişoara va avea în sfârşit o parcare supraetajată realizată din fonduri publice

Robert Bloancă

Satu Mare: Malurile Someșului, amenajate cu 7 milioane de lei, fonduri europene

redactia

Clujul va putea accesa direct fonduri europene

Stefana Muresan

Leave a Comment