Arad Caraş-Severin Fonduri Europene Hunedoara Timiș Transport

Regiunea Vest primește zeci de milioane de lei pentru întocmirea documentațiilor aferente unor mari proiecte de infrastructură

Uniunea Europeană oferă autorităților locale noi fonduri, de această dată chiar și pentru întocmirea documentației tehnice aferente solicitării de finanțări importante din banii comunitari. Prin Programul Operațional Asistență Tehnică – POAT, se vor acorda bani, sume semnificative, prin care se va acoperi inclusiv plata întocmirii documentației pentru solicitarea de fonduri europene.

Sunt milioane de lei care vor intra în conturile diferitor unități administrativ-teritoriale sau ale consiliului județean. Spre exemplu, Timișul primește 8,5 milioane de lei doar prin acest tip de finanțare. A fost realizată, prin intermediul ADR Vest, o listă de asemenea proiecte pentru care se vor aloca fondurile necesare documentației. Vorbim despre inițiative de mari dimensiuni, care vor afecta semnificativ activitatea comunităților locale.

Astfel, se acordă peste două milioane de lei pentru documentația aferentă realizării unui nou drum județean, care să asigure o legătură directă de la Aeroportul Internațional Timișoara spre autostrada A1. Acest drum va deveni o minicentură și pentru localitatea Remetea Mare, care era traversată de un drum național extrem de aglomerat, una dintre singurele două legături ale Timișoarei cu autostrada. Cea de a doua este tot un drum județean, care, la rândul său, va fi reabilitat și extins, tot cu fonduri europene. Suma estimată a fi alocată proiectului este de 18 milioane de euro.

Pentru Timișoara cel mai important proiect este unul tot de infrastructură, în valoare de peste 16 milioane de euro, care va realiza o nouă legătură rutieră între cele două părți ale orașului, parte a inelului 4 de circulație. Documentația va primi de la UE 1,1 milioane de lei.

Un alt proiect interesant este cel al transformării într-un Complex turistic cu punerea în valoare a Centralei hidroelectrice din Timișoara și a Canalului Bega. Timișoara a fost primul oraș iluminat electric din Europa, în 1884, iar energia electrică necesară provenea chiar de la această Centrală Hidroelectrică de pe Bega.

Carașul se poate lăuda cu proiecte chiar și mai valoroase, iar cel mai ”scump” ar urma să fie ”Modernizare DJ 571 – Intersecție DN 57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (intersecție DN 57)”, în valoare de 43,2 milioane de euro, pentru care se alocă 2,2 milioane de lei și pentru documentație.

Aradul are, de asemenea, două proiecte de mari dimensiuni, vorbim despre ”Modernizare rețea rutieră în zona de nord a județului Arad”, cu 39,4 milioane de euro, respectiv ”Remodelarea bulevardului Revoluției din Arad”, pentru 29,7 milioane de euro. În total, pe POAT, pentru Arad se alocă 8,5 milioane de lei.

În Hunedoara, cel mai valoros proiect selectat pentru a primi bani pe POAT este drumul județean care leagă Orăștie de Sarmisegetusa Regia, în valoare de 11 milioane de euro. Alocarea totală pe POAT, în Hunedoara, este de 8,5 milioane de lei.

Proiectele selectate pentru a primi bani prin POAT nu sunt câștigătoare deja, acestea primesc doar bani pentru documentație, ele vor intra în proces de selecție, la fel cum se va proceda pentru toate inițiativele de acest fel, care solicită fonduri europene.

Related posts

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

Lucrările avansează cu succes şi pe vreme de pandemie, la Centura Sud de ocolire a Timişoarei

Robert Bloancă

23 de milioane de euro pentru modernizarea Aeroportului Avram Iancu

Nora Dumitrescu

A demarat construcția noului sediu al Facultății de Chimie din Timișoara

Robert Bloancă

Proiect european cu stand de taximetre electrice la Cluj

Nora Dumitrescu

Turda înființează o nouă companie de transport local

Nora Dumitrescu

AFIR vrea să aducă în ţară un miliard de euro prin PNDR

Stefana Muresan

Contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în valoare de 19 mil. de euro, semnat de ADR Centru și CJ Sibiu

Stefana Muresan

Studiu pe țânțari la aeronavele din Cluj. Pot aduce boli exotice

Nora Dumitrescu

„Tu ce destinații îți dorești de la Sibiu?”. Administrația Aeroportului sibian a lansat un chestionar pentru deschiderea de noi rute

Papuc Irina

Umbrărescu, ”kamikaze”. Lucrează în pierdere pe Autostrada Lugoj – Deva și înregistrează cel mai mare progres pe Centura Bacău

Stefana Muresan

Industria serviciilor de business aduce 4,5 miliarde de euro în România

Nora Dumitrescu

Oradea, cel mai tare oraș la atragerea banilor europeni. Rețeta

redactia

Tronson de 61 km al celui mai circulat drum judetean din Arad, reabilitat cu peste 140 mil. lei

Stefana Muresan

Continental investește în viitorul microcipurilor pentru vehiculele autonome

Nicolae Pop

Continental investește la Timișoara într-un sistem de depozitare integral automatizat

Stefana Muresan

Parcare supraterană de 250 de locuri în centrul Timișoarei

Stefana Muresan

Enel ridică o stație de transformare lângă Timișoara, investiție de 10 milioane de euro

redactia

Taxa turistică nu se elimină la Timişoara

Robert Bloancă

Companiile mari de comunicații din Cluj-Napoca și București, investiții pentru extinderea și modernizarea centrelor de date

Stefana Muresan

Timisoara: Pasaj sub doua cartiere, benzi de circulatie suplimentare si mii de noi locuri de parcare

Stefana Muresan

Zeci de mii de angajați din Timiș au prevăzut în contractul de muncă activitatea de Telemuncă

Robert Bloancă

ITU (ONU) organizează un simpozion despre viitorul mașinii conectate și tranziția spre conducerea automatizată

Nicolae Pop

Trei clădiri ale Spitalului Județean Sibiu, reabilitate termic din fonduri europene

redactia

Leave a Comment