Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CFR Călători își modernizează 500 de vagoane

90 de vagoane ale Regionalei Cluj CFR Călători se află în plin proces de modernizare. 10 dintre ele sunt gata, iar trei dintre acestea au plecat deja de la Cluj-Napoca către Galaţi.

Uşile sunt acţionate electric şi au diferite elemente de siguranţă, conform Observator News. Printr-un sistem audio, personalul trenului poate transmite mesaje către călători în timp real.

Aer condiţionat, prize USB sau tapiţerie nouă pe scaune sunt doar câteva dintre dotările pe care le-au primit vagoanele. Trenul interregio 1832 a plecat din gara Cluj-Napoca către Galaţi împreună cu cele trei vagoane moderne.

Acestea fac parte dintr-un lot de 10 vagoane care au fost recondiţionate total la Cluj-Napoca. Fiecare vagon este dotat acum cu sistem de climatizare pentru răcirea aerului în timpul verii şi încălzirea acestuia pe timpul iernii.

Uşile sunt acţionate electric şi au diferite elemente de siguranţă, iar printr-un sistem audio, personalul trenului poate transmite mesaje către călători în timp real. Pentru fiecare vagon, CFR plăteşte 2,3 milioane de lei către firma care le reabilitează.

“E un program pentru modernizarea a 90 de vagoane care o parte dintre ele vor fi pentru persoanele cu dizabilităţi, vagoanele sunt 90% noi, deci s-a păstrat doar carcasa. Pentru transportul feroviar din vestul Europei nu sunt dotări ieşite din comun, însă pentru călătorii de la noi din ţară sunt schimbări importante”, spune Cătălin Nica, director regional al societății Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca.

De la începutul acestui an, CFR Călători a început modernizarea a 250 de vagoane şi are în plan recondiţionarea a tot atâtea şi în anul următor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Barajul Runcu va costa aproape 100 de milioane de euro

Articolul următor

Regiunea Vest primește zeci de milioane de lei pentru întocmirea documentațiilor aferente unor mari proiecte de infrastructură

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share