Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Barajul Runcu va costa aproape 100 de milioane de euro

Viitoarea acumulare din județul Maramureș va necesita fonduri totale de 460 de milioane de lei, conform directorului Administrației Naționale Apele Române (ANAR), Ervin Molnar.

“În cadrul rectificării bugetare din acest an, valoarea creditelor rambursabile pentru obiectivul de investiții Runcu a fost majorată la valoarea de 15 milioane de lei.

Acumularea Runcu este o lucrare hidrotehnică amplă, de o complexitate aparte, unică în România, realizată în cea mai mare parte din fonduri rambursabile, a cărei valoare totală de investiții este de 460 milioane de lei. Până în prezent, au fost alocate fonduri în valoare de peste 300 milioane.

Maramureșenii vor avea acces la o sursă de alimentare cu apă în sistem centralizat. Este vorba de aproape 20 de localități, situate de-a lungul celor patru râuri: Iza, Mara, Vișeu și Tisa, inclusiv pentru municipiul Sighetu Marmației. Barajul va proteja locuitorii de riscul inundaţiilor și va avea un rol important în producerea energiei electrice”, a precizat Molnar.

Este cel mai mare baraj care s-ar putea construi vreodată în România după 1989: Runcu fiind situat pe locul 19, ca înălțime, în clasamentul celor 247 de obiective înscrise în Registrul Român al Marilor Baraje. După finalizare, acumularea va fi exploatată de Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

APIA a lansat trei scheme noi de sprijin pentru fermierii afectați de Covid - 19

Articolul următor

CFR Călători își modernizează 500 de vagoane

Citește și:
Citeste mai mult

S-a definitivat Zona Metropolitană Arad

Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share