Agricultura Bihor Fonduri Europene IMM Slider Ultimele stiri

APIA a lansat trei scheme noi de sprijin pentru fermierii afectați de Covid – 19

Fermierii și IMM-urile cu activitate în sectorul zootehnic – bovine, ovine, caprine, dar și în sectorul vegetal legume-fructe și cartofi, afectați în mod deosebit de criza Covid – 19 de vor putea beneficia de sprijin financiar. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lansat trei noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21.

Sprijinul are în vedere atenuarea problemelor legate de lichidități care periclitează continuitatea activităților agricole, respectiv a producției primare în agricultură, în sectoarele antemenționate, acestea fiind cele mai afectate de impactul Covir-19.

Având în vedere pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID- 19, fermierii vor fi sprijiniți în vederea reluării fluxului tehnologic normal al fermei și menținerea viabilității fermelor.

Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei și urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

Beneficiari

Potențialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter excepțional sunt fermierii activi, conform definiției în sensul art. 9 din Reg. (UE) nr.1307/2013, respectiv legislației naționale, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, și/sau fermieri din sectorul vegetal, respectiv cei din sectorul de legume-fructe și cartofi, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, care au depus cerere unică de plată în anul 2020 și care respectă criteriile de eligibilitate, specifice schemei de sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19.

Fermierii activi sunt beneficiarii care au îndeplinit calitatea de fermier activ și au încasat plăți directe conform dovezilor verificabile aferente cererii unice de plată din campania 2019, dar și beneficiarii care au solicitat plăți directe pentru prima dată în anul 2020 și îndeplinesc prevederile OM nr.619/2015 cu modificările şi completările ulterioare.

Cererile de solicitare a sprijinului temporar cu caracter excepțional pot fi depuse la centrele județene APIA sau pot fi transmise prin fax, poștă sau format electronic scanat prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar pe fiecare pagină a documentului transmis.

În conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 284/23.09.2020, cererile de sprijin se depun la centrele județene/locale ale APIA începând cu data de 25 septembrie 2020, până la data de 23 octombrie 2020.

Alocarea financiară pentru această măsură este de 150 milioane de ero.

Fermierii eligibili vor putea depune Cererile de plată pentru sprijinul temporar cu caracter excepțional la centrele locale sau centrul județean al APIA Bihor unde au depus cererile unice de plată. Înainte de a se prezenta la APIA fermierul trebuie să treacă, obligatoriu, pe la medicul veterinar pentru a solicita extras din registrul exploatației / animalelor emis de operatorul Sistemului național de identificare și înregistrare a animalelor (SNIIA) din care rezultă efectivul de bovine deținut la data de 1 iulie 2020, în exploatația cu cod ANSVSA înscrisă în cerere”, informează Ioan Grec, directorul executiv APIA Centrul județean Bihor.

Related posts

Aria naturală protejată „Coasta Lunii” din Cluj, ținta unui proiect european de conservare

redactia

Black Friday la ținutele de business de la NISSA!

Ionut Oprea

Cluj Business Days 2017

Ionut Oprea

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Ionut Oprea

În Maramureș se taie ilegal 90.000 de metri cubi pe pădure pe an

Nora Dumitrescu

România asigură Comisia Europeană că Autostrada Iași – Tg. Mureș va avea contracte încheiate în 2018

Stefana Muresan

Tinerii, alături de companii și profesori, caută soluții pentru a re-Imagina lumea

Traian Dan

Holcim a inaugurat o nouă stație de betoane în Timișoara

Stefana Muresan

Peste 160.000 de pasageri, în iulie, la Aeroportul Internațional Timișoara

Stefana Muresan

Un hunedorean, cel mai bogat cioban din țară. Are zeci de mii de mioare și terenuri în Ardeal

Stefana Muresan

Premieră în administrația publică: Angajații de la Fondurile Europene merg în spitalele Covid19 pentru a ajuta medicii să acceseze mai rapid finanțări: Suma disponibilă: 350 de milioane de Euro

Papuc Irina

Olandezii de la Dietsmann vor opera pe câmpurile petrolifere din Crișana

Nora Dumitrescu

Iulian Iuga, Accesa: “Am reușit să avem succes pe propriile picioare”

Stefana Muresan

Expediție științifică în Caucaz sub egida Centenarului UBB și a Facultății de Geografie

Ligia Voro

Hirschmann România pregătită pentru noi proiecte

redactia

Asociația Patronală a industriei IT face apel la businessul mai puțin afectat de criza Covid-19 să achite impozitele și taxele datorate statului

Ion Surdu

Oradea va contracta două credite pentru cofinanțarea unor proiecte pe fonduri UE

Traian Dan

Încă un pas spre un centru de transport intermodal la Oradea

Ligia Voro

O școală din Oradea dotată smart de Junior Achievement și Telekom Romania

Traian Dan

“Țevarii” de la Tenaris pregătesc schimbul de mâine în facultăți

Nora Dumitrescu

P3 Logistic Parks anunță tranziția către un nou CEO

Ion Surdu

Discover Bihor: Primul videoclip de promovare turistică a judeţului a fost lansat pe internet

Stefana Muresan

Brutăria Bunexim din Oradea a exportat în anul 2019 57% din producţie

Traian Dan

21,8 mil. lei pentru al doilea terminal la Aeroportul Internaţional Oradea

Stefana Muresan

Leave a Comment