Agricultura Bihor Fonduri Europene IMM Slider Ultimele stiri

APIA a lansat trei scheme noi de sprijin pentru fermierii afectați de Covid – 19

Fermierii și IMM-urile cu activitate în sectorul zootehnic – bovine, ovine, caprine, dar și în sectorul vegetal legume-fructe și cartofi, afectați în mod deosebit de criza Covid – 19 de vor putea beneficia de sprijin financiar. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lansat trei noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21.

Sprijinul are în vedere atenuarea problemelor legate de lichidități care periclitează continuitatea activităților agricole, respectiv a producției primare în agricultură, în sectoarele antemenționate, acestea fiind cele mai afectate de impactul Covir-19.

Având în vedere pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID- 19, fermierii vor fi sprijiniți în vederea reluării fluxului tehnologic normal al fermei și menținerea viabilității fermelor.

Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei și urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

Beneficiari

Potențialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter excepțional sunt fermierii activi, conform definiției în sensul art. 9 din Reg. (UE) nr.1307/2013, respectiv legislației naționale, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, și/sau fermieri din sectorul vegetal, respectiv cei din sectorul de legume-fructe și cartofi, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, care au depus cerere unică de plată în anul 2020 și care respectă criteriile de eligibilitate, specifice schemei de sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19.

Fermierii activi sunt beneficiarii care au îndeplinit calitatea de fermier activ și au încasat plăți directe conform dovezilor verificabile aferente cererii unice de plată din campania 2019, dar și beneficiarii care au solicitat plăți directe pentru prima dată în anul 2020 și îndeplinesc prevederile OM nr.619/2015 cu modificările şi completările ulterioare.

Cererile de solicitare a sprijinului temporar cu caracter excepțional pot fi depuse la centrele județene APIA sau pot fi transmise prin fax, poștă sau format electronic scanat prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar pe fiecare pagină a documentului transmis.

În conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 284/23.09.2020, cererile de sprijin se depun la centrele județene/locale ale APIA începând cu data de 25 septembrie 2020, până la data de 23 octombrie 2020.

Alocarea financiară pentru această măsură este de 150 milioane de ero.

Fermierii eligibili vor putea depune Cererile de plată pentru sprijinul temporar cu caracter excepțional la centrele locale sau centrul județean al APIA Bihor unde au depus cererile unice de plată. Înainte de a se prezenta la APIA fermierul trebuie să treacă, obligatoriu, pe la medicul veterinar pentru a solicita extras din registrul exploatației / animalelor emis de operatorul Sistemului național de identificare și înregistrare a animalelor (SNIIA) din care rezultă efectivul de bovine deținut la data de 1 iulie 2020, în exploatația cu cod ANSVSA înscrisă în cerere”, informează Ioan Grec, directorul executiv APIA Centrul județean Bihor.

Related posts

Stuful, cea mai ieftină soluție pentru acoperișuri durabile și ecologice. 90% din producția de stuf din Deltă, la export

redactia

Imagini cu fotbaliști renumiți pe aleile Parcul dendrologic din municipiul Carei

Traian Dan

Oradea va avea două centre de colectare selectivă a deșeurilor

Traian Dan

Cristina Pardi, Head of New Business: “Filosofia NTT DATA Romania are în centrul său clientul, viziunea și echipa”

redactia

Eurostat: printre statele unde industria este cea mai semnificativă activitate economică

Papuc Irina

Kastamonu Reghin, investiții de 4 mil. euro în cea de-a treia linie de melaminare a PAL-ului

redactia

Liderii de business din Transilvania, despre cooperare și competiție, la RBL Cluj

Ligia Voro

Cluj-Napoca: Prima administrație publică locală din România care dotează Poliția locală cu mașini electrice

redactia

40 de profesori din Aleșd și Câmpulung, pregătiți digital cu ajutorul Holcim

Traian Dan

Wizz își va deschide baza de la Timișoara în 29 mai

Nora Dumitrescu

VIVO! în România

Transilvania Business

Piața investițiilor imobiliare: Dintr-o piață de 1 miliard de euro, investitorii români și-au luat partea leului

redactia

Startup-ul XVision ajută medicii români să prevină răspândirea COVID 19

Traian Dan

BVB, profit net în creștere cu 180%, la 5,15 milioane lei, în primul semestru

Stefana Muresan

Asociarea Drum Asfalt, Trameco, Constructorul Sălard, face sediul CJ Bihor

Traian Dan

Danezii de la FirstFarms țintesc dublarea terenurilor în România

Stefana Muresan

Clujul a inaugurat prima arteră “smart” din țară

Nora Dumitrescu

Horia Ciorcilă, de 16 ani președinte al Băncii Transilvania: creștere a cotei de piață de la 1,8 la 14%

Stefana Muresan

NNDKP își consolidează serviciile în domeniul consultanței fiscale la nivel local

Ligia Voro

Tinerii fermieri vor primi gratis până la 50 ha de teren

Nora Dumitrescu

Centrul Cultural Clujean dă startul programului Culturepreneurs 2019

Stefana Muresan

Casa Rusu își relochează sediul în Vox Technology Park și închiriază 500 de metri pătrați

Papuc Irina

Kinderpedia, cea mai inovativă platformă digitală pentru educație, devine sistemul operațional principal în toate unitățile Maple Bear din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

Proiectul rezidențial Maurer Panoramic se înalță la Cluj

redactia

Leave a Comment