Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Licitații publice pentru vânzarea de monede virtuale – premieră la Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate

Image Credits: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Dune Analytics

ANABI a anunțat că organizează două licitaţii publice pentru valorificarea de monede virtuale Bitcoin (BTC) şi Ethereum (ETH). Pentru a putea participa la licitaţie este necesară parcurgerea procedurii de înregistrare pe platforma de licitaţii online a ANABI, disponibilă la adresa anabi.just.ro/licitatiionline/register.

Măsura de valorificare a bunurilor indisponibilizate a fost dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti într-un dosar în cadrul căruia s-au desfăşurat cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, fapte prevăzute de art. 244 alin. 1 şi alin. 2 C. pen., cu aplicarea art. 35 C. pen. (8 acte materiale).

„Având în vedere natura bunului mobil scos la licitaţie, la finalizarea procedurii, adjudecatarul va trebui să comunice Agenţiei, în vederea efectuării transferului, adresele publice de BTC, respectiv ETH, asociate unei platforme de tranzacţionare de monedă virtuală”, anunţă instituţia.

Platforma trebuie să aparţină unei entităţi juridice care se supune normelor legislative privind funcţionarea şi operarea de instrumente financiare ale statului unde este înregistrată ca entitate juridică.

Totodată, respectiva platformă „trebuie să aibă un proces de înregistrare a utilizatorilor de tip “cunoaştere a clientelei” (KYC – know your customer) şi să respecte procedurile şi standardele interne şi internaţionale privind prevenirea şi combaterea spălării banilor,” se mai precizeaza in comunicatul instituției.

FOTO: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Dune Analytics

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Eșalonări pe 12 luni la plata taxelor, pentru firmele afectate de criza COVID

Articolul următor

Un brand cât o tradiție. De IONESCU, sută la sută cânepă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share