Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălăjenii vor bea apă din lacul Tarnița

Mai mulți primari din județul Sălaj au fost invitați săptămâna viitoare să semneze contractul de lucrări pentru alimentare cu apă din lacul clujean Tarnița a localităților pe care le administrează.

În 12 octombrie vor parafa documentele primarii comunelor Vârșolț, Crasna, Bănișor și Cizer, a informat Călin Neamțu, directorul Companiei de Apă Someș (CAS) Cluj-Napoca, societatea care derulează proiectul.

“Finanțarea lucrărilor se realizează din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare. Este primul contract de lucrări dedicat zonei rurale din județul Sălaj”, spune Ioan Pătcaș, primarul Cizerului.

Investiția ce urmează a fi realizată în cadrul contractului este finanțată din fonduri europene, din megaproiectul de 355 de milioane de euro câștigat de CAS de la Uniunea Europeană, în vederea dezvoltării infrastructurii de apă şi apă uzată în județele Cluj și Sălaj.

Va fi cea mai lungă aducțiune de apă din România (164 km), pe teritoriile județelor Cluj și Sălaj. “E cea mai mare finanțare europeană acordată unui operator de servicii din țară. Proiectul e imens, necesită organizarea a 30 de licitații internaționale”, a declarat Lucian Croitoru, manager de comunicare CAS.

Proiectul include extinderea rețelelor de apă în cât mai multe localități rurale, respectiv a rețelelor de canalizare în aglomerările rurale de peste 2.000 de locuitori. Alți 400 km de aducțiuni vor reprezenta ramificații ale rețelei principale Cluj – Sălaj, astfel încât să se asigure o acoperire cât mai mare a ariei regionale. Se vor construi patru stații de epurare în mediul rural.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Poșta va primi 40 milioane euro ca să îi concureze pe privați

Articolul următor

Virgin Hyperloop Unveils West Virginia as the Location for the Hyperloop Certification Center

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share