Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Poșta va primi 40 milioane euro ca să îi concureze pe privați

Directorul Companiei Naționale Poșta Română (CNPR), Horia Grigorescu, va avea pe mână 200 milioane lei ca să reabiliteze sediile din Cluj, Timișoara sau Oradea, să creeze centre de tranzit la Cluj și la București și să o informatizeze.

Aceasta va beneficia de un credit de la EximBank, pe 12 ani, folosit pentru derularea unor serii de investiții în modernizare și digitalizare. Contractul de creditare a CNPR pentru demararea, până la finalul acestui an, a primei etape a planului a fost semnat de ministrul de resort Lucian Bode.

Investițiile au în vedere reabilitarea clădirilor-monumente istorice din Cluj-Napoca, Timișoara, Piatra Neamț, Oradea și valorificarea lor comercial, cultural și istoric (54,5 milioane de lei); înființarea noilor centre de tranzit/sortare de la Cluj și București Nord (31,5 milioane); crearea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat (128,3 milioane).

“Sunt convins că prin accesarea acestui credit, Poșta Română va intra într-o nouă eră a modernizării și a digitalizării. Acest lucru va face din CNPR un competitor foarte puternic pe această piață a serviciilor poștale.

După 10 ani, s-a reușit achitarea tuturor sumele datorate bugetului de stat (130 milioane lei) și să se elibereze toate ipotecile aferente, o gură de oxigen pentru CNPR. Pe acest fundament sănătos se poate începe un proces de reclădire a unei companii care mult timp a fost ignorată și fără perspective clare de dezvoltare”, a spus Bode.

”Suntem în discuţii cu Banca Mondială, Comisia Europeană, Ministerul Fondurilor Europene pentru a obţine finanţări ce vor continua investiţiile începute cu creditul de la EximBank, astfel încât pe termen lung poşta să devină un competitor de referinţă pe piaţa de profil”, afirmă Horia Grigorescu.

Pentru centrul de tranzit / sortare Cluj, CNPR a început procedura de dialog competitiv pentru achiziţia echipamentelor. Pentru reabilitarea clădirilor au fost eliberate autorizaţiile de construire la Timişoara şi Oradea, urmând a fi demarate, în scurt timp, procedurile de achiziţie a serviciilor de reabilitare, iar la Cluj au fost depuse documentele pentru obţinerea autorizaţiei de construire.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

iQuest devine Nagarro și își continuă activitatea în România sub noul brand

Articolul următor

Sălăjenii vor bea apă din lacul Tarnița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share