Infrastructura IT&C Timiș Transport

Tehnologia produsă la Timișoara în cadrul companiei Continental va fi aplicată în managementul performant al porturilor din Hamburg și Koper

Specialiștii din Timișoara angajați în cadrul companiei germane Continental vor lucra la realizarea pachetelor dedicate soluțiilor tehnologice profesioniste de utilizare pentru porturile din Hamburg și Koper, cele mai mari porturi maritime din Germania, respectiv Slovenia. Este vorba de un proiect cu finanțare europeană, ”5G-LOGINNOV”.

Proiectul complet reunește 15 parteneri care au rolul de a evalua și prezenta valoarea adăugată a tehnologiei 5G folosită în logistică și operațiuni portuare Pachetele de dezvoltare tehnologică asigură eficiență ridicată, durabilitate, impact pozitiv asupra mediului, precum și costuri optimizate

Fiind unul dintre cei 15 parteneri implicați în proiectul cu finanțare europeană 5G-LOGINNOV, Continental Timișoara va evalua și prezenta valoarea adăugată a tehnologiei 5G în logistică și operațiuni portuare prin asigurarea de soluții tehnologice profesioniste de utilizare pentru două din cele trei porturi incluse în proiect, mai exact pentru portul din Hamburg (Germania) și portul Luka Koper (Slovenia).
“Continental, ca partener în acest proiect semnificativ 5G-LOGINNOV cu finanțare europeană H2020, va prezenta valoarea adăugată a tehnologiei 5G în operațiunile logistice din porturile Hamburg și Koper prin dezvoltarea și implementarea de dispozitive ce au ca scop colectarea și transmiterea datelor de la vehiculele ce operează în aceste porturi, numite și laboratoare de testare a noilor generații de tehnologii 5G. Dispozitivele Internet of Things, dezvoltate în departamentul Continental Engineering Services din locația Automotive din Timișoara, vor permite vehiculelor, care anterior nu erau conectate, să facă parte dintr-o infrastructură mai mare și conectată. Echipa din Continental va implementa soluții tehnologice profesioniste de utilizare pentru porturile din Hamburg și Koper. Prin interesul și implicarea noastră în astfel de proiecte identificăm și oportunități ce vizează extinderea competențelor viitoare în ceea ce presupune domeniul IoT”, a declatart Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.
Noul proiect finanțat de Uniunea Europeană va oferi o serie de beneficii comunității companiilor europene din domeniul expedițiilor, furnizorilor de servicii logistice, furnizorilor de infrastructură de mobilitate, orașelor și autorităților publice. 5G-LOGINNOV va optimiza operațiunile și întreținerea porturilor din Hamburg, Koper și Atena, și a centrelor logistice datorită serviciilor de ultimă generație 5G.

Prin testarea și evaluarea serviciilor compatibile 5G, scopul este ca 5G-LOGINNOV să reducă în consecință emisiile, să sincronizeze 5G în abordări „inteligente” de gestionare, direcționare și optimizare în zonele portuare, precum și să asigure o infrastructură de partajare a informațiilor.
Proiectul va susține și va contribui la apariția standardelor globale de sisteme de operare a porturilor și a generației următoare de centre logistice pentru tehnologia 5G asigurând interoperabilitatea, deschiderea platformei și armonizarea operațiunilor în jurul viitoarelor coridoare transfrontaliere logistice 5G.

Related posts

Vodafone – UPC, tranzacție de 18,4 miliarde de dolari

Ligia Voro

Locuitorii din vestul țării pot primi până la 40.000 euro nerambursabili pentru a porni o afacere

Stefana Muresan

Oraşul Buziaş din Timiş primeşte patru milioane de euro prin Programul Operaţional Regional

Robert Bloancă

Timișul și Aradul, fruntașe la vânzarea de terenuri agricole în 2017

Stefana Muresan

Planul Aeroportului Internațional Sibiu pentru asigurarea continuității operațiunilor în 2020

Ion Surdu

Posibile zboruri de la Brașov, începând din 2021: „Noi construim un aeroport care să fie între primele trei la nivel naţional”

Papuc Irina

Acoperire națională a aplicației Regista: peste 300 de primării și companii din România folosesc aplicația de registratură și managementul documentelor

Nicolae Pop

Clubul Economic German Banat – președinte reales, vicepreședinți noi

Stefana Muresan

Trei proiecte IT românești anti-Covid-19, premiate la Hacakthonul Challenge Accepted

Traian Dan

Competiția JA Compania Anului 2020 și-a desemnat afacerile pilot câștigătoare

Traian Dan

Electrificarea liniei ferate Cluj – Oradea, din fonduri europene

Stefana Muresan

Regina Maria preia Endo Institute din Timişoara

Robert Bloancă

Deloitte Romania a încheiat parteneriate cu Druid, Future WorkForce și RPAbox

Traian Dan

Trei autostrăzi, realizate prin parteneriat public-privat

Stefana Muresan

CNAIR – 12 oferte pentru realizarea lotului Târgu Mureș-Ungheni

Stefana Muresan

Zeci de mii de participanți sunt așteptați la Bucharest Tech Week

Ligia Voro

Mii de timișeni vor avea o legătură mai bună cu Timișoara

Ligia Voro

Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST

Stefana Muresan

Primul set de tutoriale video Digitaliada pentru predarea matematicii

Ligia Voro

Constructorul Spedition UMB, ritm susținut pe ”Autostrada Liliecilor”

Stefana Muresan

Aeroportul Internaţional Sibiu, în topul aeroporturilor din grupa 4 – cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an – care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic de pasageri

redactia

Zalăul își aduce autobuze electrice pe banii Europei

Nora Dumitrescu

CNAIR: 13,7 kilometri din Autostrada Transilvania, deschişi traficului rutier

redactia

Activitățile proiectului Interreg Europe “EMOBICITY” demarează la Atena

Ligia Voro

Leave a Comment