Infrastructura IT&C Timiș Transport

Tehnologia produsă la Timișoara în cadrul companiei Continental va fi aplicată în managementul performant al porturilor din Hamburg și Koper

Specialiștii din Timișoara angajați în cadrul companiei germane Continental vor lucra la realizarea pachetelor dedicate soluțiilor tehnologice profesioniste de utilizare pentru porturile din Hamburg și Koper, cele mai mari porturi maritime din Germania, respectiv Slovenia. Este vorba de un proiect cu finanțare europeană, ”5G-LOGINNOV”.

Proiectul complet reunește 15 parteneri care au rolul de a evalua și prezenta valoarea adăugată a tehnologiei 5G folosită în logistică și operațiuni portuare Pachetele de dezvoltare tehnologică asigură eficiență ridicată, durabilitate, impact pozitiv asupra mediului, precum și costuri optimizate

Fiind unul dintre cei 15 parteneri implicați în proiectul cu finanțare europeană 5G-LOGINNOV, Continental Timișoara va evalua și prezenta valoarea adăugată a tehnologiei 5G în logistică și operațiuni portuare prin asigurarea de soluții tehnologice profesioniste de utilizare pentru două din cele trei porturi incluse în proiect, mai exact pentru portul din Hamburg (Germania) și portul Luka Koper (Slovenia).
“Continental, ca partener în acest proiect semnificativ 5G-LOGINNOV cu finanțare europeană H2020, va prezenta valoarea adăugată a tehnologiei 5G în operațiunile logistice din porturile Hamburg și Koper prin dezvoltarea și implementarea de dispozitive ce au ca scop colectarea și transmiterea datelor de la vehiculele ce operează în aceste porturi, numite și laboratoare de testare a noilor generații de tehnologii 5G. Dispozitivele Internet of Things, dezvoltate în departamentul Continental Engineering Services din locația Automotive din Timișoara, vor permite vehiculelor, care anterior nu erau conectate, să facă parte dintr-o infrastructură mai mare și conectată. Echipa din Continental va implementa soluții tehnologice profesioniste de utilizare pentru porturile din Hamburg și Koper. Prin interesul și implicarea noastră în astfel de proiecte identificăm și oportunități ce vizează extinderea competențelor viitoare în ceea ce presupune domeniul IoT”, a declatart Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.
Noul proiect finanțat de Uniunea Europeană va oferi o serie de beneficii comunității companiilor europene din domeniul expedițiilor, furnizorilor de servicii logistice, furnizorilor de infrastructură de mobilitate, orașelor și autorităților publice. 5G-LOGINNOV va optimiza operațiunile și întreținerea porturilor din Hamburg, Koper și Atena, și a centrelor logistice datorită serviciilor de ultimă generație 5G.

Prin testarea și evaluarea serviciilor compatibile 5G, scopul este ca 5G-LOGINNOV să reducă în consecință emisiile, să sincronizeze 5G în abordări „inteligente” de gestionare, direcționare și optimizare în zonele portuare, precum și să asigure o infrastructură de partajare a informațiilor.
Proiectul va susține și va contribui la apariția standardelor globale de sisteme de operare a porturilor și a generației următoare de centre logistice pentru tehnologia 5G asigurând interoperabilitatea, deschiderea platformei și armonizarea operațiunilor în jurul viitoarelor coridoare transfrontaliere logistice 5G.

Related posts

Clujenii de la AGM Group demarează lucrările la drumul ce va decongestiona traficul între Baciu şi Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Grupul FirstFarms A/S a decis să iasă din afacerile agricole din vestul României şi îşi vinde terenurile pentru 11 milioane de euro

Robert Bloancă

Cu Tarom, de la Timișoara spre Chișinău, Paris și Stuttgart

Stefana Muresan

VIDEO// Cum arată șantierul autostrăzii Sibiu – Boița și care este gradul de execuție al lucrărilor

Papuc Irina

Cei mai buni oameni de afaceri din Timis, premiati la Topul Firmelor

redactia

Traian Panait, desemnat Director General interimar al CNAB

redactia

IT Days 2019: IT-iștii din toată țara se întâlnesc la Cluj

A. I.

ASF a lansat proiectul FinTech Hub

Ligia Voro

Peste 6.500 de participanți la „școala” națională online, organizată de JA

Traian Dan

Digitalizare în utilități: Blockchain și alte tehnologii

Ligia Voro

Operator aerian basarabean pe cerul Clujului. Zboară în Portugalia și Irlanda

Nora Dumitrescu

Sesiune regională de informare în cadrul programului “Dezvoltarea IMM-urilor din România”

Stefana Muresan

CFR SA a testat noul sistem centralizat de semnalizare şi dirijare a traficului feroviar, pe tronsonul Arad-Curtici

Stefana Muresan

Metroul de Cluj a fost deblocat

Nora Dumitrescu

Mai multe firme din Timiş, amendate pentru probleme de mediu şi de sănătate

Robert Bloancă

Continental în România

redactia

Consiliul Judetean Cluj va reabilita si moderniza peste 156 de km de drumuri judetene din categoria drumurilor de piatra si de pamant

Stefana Muresan

Compania Continental şi-a făcut la Timişoara centrală electrică proprie, în valoare de 2,5 milioane de euro

Robert Bloancă

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj anunță reluarea rutei Cluj-Napoca – Iaşi prin zborurile companiei TAROM

Stefana Muresan

APIA verifică fermierii prin teledetecție

Traian Dan

Antreprenor pentru Viitor – proiect cu finanțare UE pentru studenții orădeni

Traian Dan

Pe unde va trece centura metropolitană a Clujului

Nora Dumitrescu

2,4 milioane de euro pentru calea ferată Predeal-Brașov

Stefana Muresan

Treceri de pietoni 3D, amenajate în centrul Zalăului

Nora Dumitrescu

Leave a Comment