Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transportul public din Cluj, integrat cu închirierea de biciclete

O aplicație de mobilitate urbană va integra transportul public din reședința de județ cu informații despre sistemul Cluj Bike.

Compania de Transport Public (CTP) și Primăria Cluj-Napoca au demarat procesele de digitalizare și utilizare a tehnologiilor actuale pentru a îmbunătăți experiența călătorilor. Suita de instrumente inteligente dedicate serviciului public de transport urban este completată de noua aplicație Tranzy.

Aceasta duce la următorul nivel serviciile oferite acum prin aplicația CTP, atât prin funcționalități noi și îmbunătățiri, cât și prin informațiile în timp real despre sistemul public de bike sharing.

Tranzy oferă harta actualizată a staţiilor de transport public; detalii actualizate despre linii, minutele de sosire a autobuzelor în staţie și rutele optime în funcție de punctul de plecare ales; stațiile CTP din proximitatea zonei; numărul de biciclete disponibile pentru a fi închiriate și harta stațiilor Cluj Bike; distanța până la destinație; poziția utilizatorului pentru a găsi cea mai apropiată stație CTP pentru determinarea traseului optim de a ajunge la destinație în cel mai scurt timp.

Timpii de sosire a vehiculelor în staţie sunt calculați în timp real prin intermediul dispozitivelor GPS instalate în fiecare vehicul, iar astfel călătorii știu exact cât timp au de așteptat în stație. Aplicația oferă informaţii relevante și despre modalitatea alternativă de deplasare cu bicicleta.

Tranzy monitorizează stațiile self-service de închiriere de biciclete, Cluj Bike, afișând în timp real numărul de biciclete și locuri disponibile din reţeaua de staţii. Ea este disponibilă în romȃnă și engleză și cuprinde informaţii utile cu privire la bilete și abonamente, plata cu cardul sau durata de valabilitate a călătoriei.

Aplicaţia a fost lansată în faza de testare publică, accesibilă pentru 1.000 utilizatori pentru iOS și 1.000 pentru Android. După această etapă, va putea fi utilizată de un număr nelimitat de persoane, iar vechea aplicaţie CTP va fi dezinstalată. CTP a invitat clujenii să îi testeze funcţionalităţile și să ofere feedback constructiv.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MIPIM in Cannes announces new 2021 dates

Articolul următor

Banca Transilvania va susține viitorii manageri de fermă din Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share